پایداری شبکه برق با صرفه جویی
پارسینه: زمستان شروع شده و سرمای هوا خبر از افزایش مصرف گاز در کشور میدهد موضوع اینجاست که هرچقدر مصرف گاز بیشتر شود احتمال کاهش میزان تولید برق هم افزایش مییابد.
زمستان سال گذشته اعمال خاموشی در بخشهای مختلف کشور از جمله خانگی به دلیل کاهش تولید برق از جمله اتفاقات صنعت برق بود که علت آن هم کاهش سهم سوخت نیروگاهها اعلام شد. در روزهای سرد زمستانی هرچقدر میزان مصرف گاز در بخشهای مختلف بخصوص خانگی افزایش پیدا کند سهم گاز دیگر بخشها از جمله نیروگاهها کاهش بیشتری پیدا میکند، زیرا تامین گاز برای بخش خانگی اولویت وزارت نفت است از سویی، سوخت غالب نیروگاهها هم از گاز تامین میشود بنابراین هرچقدر مصرف در بخش خانگی بیشتر شود نیروگاهها سوخت کمتری دریافت میکنند.
حالا زمستان شروع شده و طبق پیش بینیهای سازمان هواشناسی امسال فصل سردی را تجربه خواهیم کرد که این یعنی، دوباره مصرف گاز بیشتر خواهد شد که البته این در شرایطی است که امکان تولید گاز در کشور با محدودیت مواجه خواهد بود.
محمد رضا جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز با بیان اینکه در کل کشور ۲۲ پالایشگاه گاز وجود دارد میگوید: از این تعداد پالایشگاه، فقط امکان استخراج ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز در شبانه روز وجود دارد.
حالا گاز چه ربطی به برق دارد؟
موضوع اینجاست که در بین مشترکان مختلف مصرف کننده گاز از جمله صنعتی، کشاورزی، خانگی، اداری و تجاری تامین گاز برای بخش خانگی اولویت وزارت نفت بوده و از طرفی هم سوخت غالب در نیروگاههای برق گاز است، پس زمانی که مصرف گاز در خانهها افزایش پیدا میکند سهم اختصاص یافته گاز نیروگاهها و حتی دیگر بخشها کمتر خواهد شد تا منازل مسکونی در سرما نمانند؛ که این روند به معنای افزایش احتمال بروز محدودیت در تولید برق است.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه در زمستان اختصاص سوخت گاز به نیروگاهها کاهش مییابد افزود: ما در این فصل نیازمند همراهی مردم و صرفه جویی در مصرف گاز و برق هستیم.
در فصل زمستان زمان اوج مصرف برق در شبها رخ میدهد از سویی راهکار مناسب برای جلوگیری از بروز محدودیت در تولید برق صرفه جویی است پس با راهکارهای ساده به ویژه در شبهای زمستانی میتوان به پایداری شبکه برق کمک کرد.
خاموش کردن لامپهای اضافی، استفاده نکردن از وسایل برقی پرمصرف در زمان اوج مصرف، جمع شدن افراد خانواده در یک محل مشخص و استفاده از نور خورشید در روز از جمله روشهای موثر در استفاده صحیح از برق است.
ساختمانهای اداری نیز از دیگر مراکزی هستند که مصرفشان در وضعیت شبکه برق بسیار موثر است که البته این مراکز برای استفاده درست از انرژی طبق دستور العمل معاون اول رئیس جمهور موظب به رعایت نکاتی مانند استفاده نکردن از بخاری برق و خاموش کردن لامپهای اضافی هستند به نحوی که باید ادارات نسبت به سال گذشته تا ۵۰ درصد مصرف خود را کاهش دهند که در غیر این صورت با قعطی برق مواجه خواهند شد.
به هر حال اگر مشترکان برق روزانه ۱۰ درصد در مصرف خود صرفه جویی کنند تا ۷۰ میلیون مترمکعب در شبانه روز از مصرف گاز جلوگیری خواهد شد که به معنای جلوگیری از اعمال محدودیت در تولید و توز یع برق است.
منبع:
خبرگزاری صدا و سیما
ارسال نظر