گوناگون

هر آن چیزی که باید درباره پمپ دیافراگمی بدانید

هر آن چیزی که باید درباره پمپ دیافراگمی بدانید

پارسینه: اگر قصد خرید پمپ دیافراگمی دارید، حتما نیاز به اطلاعات زیادی درخصوص عملکرد این پمپ و ویژگیهای آن خواهید داشت.

پمپهای دیافراگمی از دسته پمپهای پرطرفدار در صنایع مختلف محسوب میشوند که نقش مهمی در سیستم و فرآیند تولید محصولات دارند. قطعا داشتن یک شناخت کامل در رابطه با این محصول، میتواند در انتخاب یک پمپ دیافراگمی مفید باشد.

جابهجایی مواد و سیالات از فرآیندهای مهم در صنایع مختلف، محسوب میشود. این جابهجایی میتواند در راندمان کار و عملکرد دیگر اجزای سیستم بسیار موثر باشد. همچنین، درنظر بگیریم که پمپهای دیافراگمی میتوانند دقت خوبی هم در تزریق مواد به سیستم داشته باشند. این موضوع از مهمترین مزیتهای استفاده از پمپهای دیافراگمی است. درصورت نیاز، میتوانید تمامی مراحل تهیه پمپهای دیافراگمی، از مشاوره خرید تا ثبت سفارش را از طریق گروه آگما انجام بدهید.

هر آن چیزی که باید درباره پمپ دیافراگمی بدانید

پمپ دیافراگمی چیست؟

پمپ دیافراگمی، یکی از انواع پمپ صنعتی و خانگی محسوب میشود که نقش مهمی در تزریق مایعات به سیستم دارد. تفاوت این پمپ با دیگر پمپهای مترینگ صنعتی، استفاده از فشار جریان هوا برای انتقال مواد است. به این نوع از پمپها، اصطلاحا پمپهای جابهجایی مثبت هم میگویند. در این پمپ، حرکت رفت و برگشتی دیافراگم باعث ایجاد جریان هوا مناسب برای انتقال مایعات میشود.

این پمپها در سایزهای مختلفی تولید میشوند. معمولا، سایزهای بزرگ آن بهصورت دوبل بوده که میتوانند قدرت و مکش بیشتری نسبت به دیگر مدلها داشته باشند. البته این پمپها به دلیل طراحی خاصی که دارند، نشتی در آنها رخ نمیدهد که برای انتقال مواد پرخطر، اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل، در بسیاری از صنایع شیمیایی از این پمپها بیشتر استفاده میشود.

انواع پمپ های دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی بسته به عملکرد و کارایی که دارند، در انواع مختلف تولید و عرضه میشوند. این موضوع به مکانیزم حرکت آنها بستگی دارد. این مکانیزمها شامل دسته بندی زیر است:

  • مکانیکی: در نوع مکانیکی، حرکت دیافراگم با یک اتصال مکانیکی انجام و کنترل میشود. در این مکانیزم، حرکت با کمک یک قطعه مانند میللنگ یا چرخ دنده انجام شده که به موتور برای حرکت رفت و برگشتی دیافراگم، کمک میکند.
  • هیدرولیکی: در این نوع برای اثرگذاری بر دیافراگم و حرکت رفت و برگشتی، از یک پیستون که با کمک سیال هیدرولیک حرکت میکند، استفاده می شود. از نظر عملکرد، این مدل از پمپها مانند مدل مکانیکی هستند؛ با این تفاوت که از پیستون و هیدرولیک بجای اتصال مکانیکی استفاده میشود.
  • استفاده از شیر برقی: این پمپ ها بیشتر از جریان الکتریکی و موتور الکتریکی استفاده میکنند. این موتور با اثرگذاری بر یک آهن ربای برقی، بر قطعه فلزی و مغناطیسی روی دیافراگم اثر گذاشته و باعث حرکت رفت و برگشتی میشود.
  • استفاده از فشار هوا: این نوع از پمپ، از فشار هوا برای حرکت دیافراگم استفاده میکند. در این روش، از دو دیافراگم استفاده می شود که با کمک یک شیر شاتل، هوا به پمپ وارد شده و باعث فشار بر دیافراگمها میشود.

هر آن چیزی که باید درباره پمپ دیافراگمی بدانید

نحوه عملکرد پمپ دیافراگم

میتوان گفت کل چرخه عملکرد این پمپ، با کمک هوای فشرده و اثرگذاری بر دیافراگم است. در این پمپ با کمک حرکت رفت و برگشتی یک قطعه روی دیافراگم، حالت دمندگی ایجاد شده و مواد به سیستم تزریق میشوند. عامل حرکت رفت و برگشتی، میتواند بسته به نوع محصول، مکانیکی، هیدرولیکی یا الکتریکی باشد. بهطور کلی نحوه عملکرد این پمپ بسیار آسان است. پیچیدگی این عملکرد زمانی است که بخواهیم انتخاب کنیم از چه نوعی از پمپ برای چه کاربری استفاده کنیم.

استفاده از این پمپها نه فقط برای عملکرد آسان آن ها، بلکه برای مزیتهای بیشتری که دارند، رایج است. بخش مهمی از جابهجایی مواد در یک سیستم صنعتی با کمک این پمپها انجام میشود. این پمپ، مانند دیگر پمپهای مترینگ عمل میکند اما تفاوت آن، استفاده از دیافراگم یا پره یا تکنیکهای دیگر ایجاد مکش در پمپ است.

مزایای پمپ دیافراگمی

دلایل زیادی برای استفاده از پمپهای دیافراگمی در صنایع مختلف وجود دارد ولی مزیتهای این محصول، اصلیترین دلیل استفاده از آن است. در ادامه چند مزیت اصلی استفاده از پمپ دیافراگمی در صنایع را نام میبریم:

  • به علت نبود جریان الکتریکی قوی و استفاده از فشار هوا در این پمپ، ایمنی بیشتری در محیطهای قابل اشتعال، ایجاد میشود.
  • این پمپ قابلیت استفاده در بیرون از مخزن سیال یا داخل مخزن و درون ماده سیال را دارد.
  • قدرت فشار خروجی در این پمپ به میزان 8 بار و همچنین، نسبت فشار هوای ورودی و خروجی پمپ بهصورت 1 به 1 است.
  • این پمپ دارای مکش عالی بوده و قدرت مکش سیالات از عمق چند متری را دارد.
  • از این پمپ در طیف وسیعی از انواع سیالات میتوان استفاده کرد. حتی بعضی از مایعات با خاصیت خورندگی و اسیدی نیز بدون اثرگذاری و خرابی، در این پمپ قابل تزریق به سیستم هستند.

نحوه نصب و راه اندازی پمپ دیافراگمی

نصب و راه اندازی پمپ دیافراگمی توسط متخصصین انجام میشود. روال نصب این پمپها به این صورت است که ابتدا باید به نوع قطعه اتصالی ورودی و خروجی نگاه کنیم. اتصالات به صورت فلنجی یا رزوه ای هستند. بسته به اینکه پمپ قابلیت ضد آب دارد یا به صورت خارج از مخزن نصب میشود، محل نصب نیز مشخص میشود.

در مراحل نصب، نیاز به هواگیری نیست. این پمپها بدون نیاز به هواگیری خاصی، راه اندازی و استفاده میشوند. باید در نظر بگیریم که مکان نصب نیاز به تهویه دائمی ندارد. این پمپها عملکردی مکانیکی داشته و به دلیل عدم وجود الکتروموتور، قابلیت قرارگیری در باکس را هم دارند. بهطور کلی، این محصول در شرایط و مکانهای گوناگون، قابل نصب است.

بررسی کاربرد پمپ های دیافراگمی

در رابطه با کاربرد این محصول میتوان گفت که پمپ دیافراگم، در طیف وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد. مهم این است که پمپهای دیافراگمی را متناسب با کارایی مورد نیاز خودمان انتخاب کنیم. کاربردهای پمپ دیافراگمی شامل:

  • صنایع غذایی و بسته بندی
  • صنایع شیمیایی، دارویی و بهداشتی
  • صنعت پتروشیمی، نفت و گاز و پالایشگاهها
  • تصفیه خانهها و شبکه های آب و فاضلاب
  • انواع تولیدی کاشی و سرامیک
  • استفاده در فیلتراسیون رنگ در صنایع رنگ و چسب
  • تخلیه شبکه شامل تخلیه فاضلاب و سیالات بشکهها و مخزنها

جمع بندی

پمپ دیافراگمی که به عنوان پمپ هوا هم شناخته میشود، میتواند طیف وسیعی از نیازهای صنایع مختلف را برطرف سازد. تهیه یک پمپ خوب می تواند اهمیت زیادی داشته باشد؛ چرا که بخش زیادی از سیستم انتقال سیالات، با کمک پمپها انجام میشود. به همین دلیل، یک پمپ قوی با توان کاری بالا، میتواند تاثیر مهمی در عملکرد و راندمان سیستم داشته باشد. به همین منظور، کارشناسان ما در تیم آگما (آریا گشتاور مانا) آماده ارائه مشاوره و راهنمایی در خصوص تهیه پمپ مناسب با صنعت شما هستند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار