قابلیت ایران علیه ناوهای هواپیمابر آمریکا از نگاه نشنال اینترست
مرکز پژوهشی «نشنال اینترست» به مقامهای آمریکایی هشدار داد که ایران توانایی وارد کردن آسیب جدی یا غرق کردن ناوهای هواپیمابر آمریکا را دارد و با این اقدام میتواند تاریخ را تغییر دهد.
به گزارش پارسینه و به نقل از ایرنا، تارنمای مرکز تحقیقاتی «نشنال اینترست» در گزارشی نوشت: تحولات اخیر نشان میدهد که ممکن است ایران توانایی داشته باشد آسیب های جدی را به ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا وارد و با این اقدام تاریخ سازی کند.
طبق این گزارش، رسانه های دولتی ایران از توسعه موشک کروز دوربرد «طلائیه» با برد بیش از ۶۰۰ مایل و قابلیت تعویض اهداف در حین پرواز خبر دادند. همچنین موشک کوتاهبرد «نصیر» نیز سلاحی عنوان شده که قابلیت پرتاب از روی کشتیهای جنگی را دارد.
«مایا کارلین» تحلیلگر حوزه امنیت ملی در این مرکز با اشاره به توانایی های نظامی ایران معتقد است: کارشناسان هشدار می دهند شاید حتی اگر ایران قادر نباشد یک ناو آمریکایی را به طور کامل غرق کند، اما می تواند خسارت های قابل توجهی به آن وارد کند و به همین دلیل داشتن سطح هوشیاری بالا و واکنش پرقدرت از سوی ایالات متحده ضروری است.
کارشناس فوق به این پرسش که آیا ایران یا گروه های وابسته به آن توانایی غرق کردن یک ناو هواپیمابر آمریکایی را دارند، چنین پاسخ داد: مشخص است که حداقل در شرایط کنونی، این امر امکانپذیر است. در روزهای پایانی سال ۲۰۲۳، رسانههای دولتی ایران گزارش دادند که نیروی دریایی این کشور موشک کروز جدیدی را ساخته است که میتواند اهداف در فاصله بیش از ۶۰۰ مایلی را هدف قرار دهد. طلائیه یک موشک «هوشمند» دوربرد است که می تواند اهداف خود را تغییر دهد (انتخاب کند) و حین پرواز مسیر خود را تنظیم کند. موشک نصیر هم که از کشتی های جنگی پرتاب می شود دارای قابلیت های کوتاه برد است. انتشار خبرهای مربوط به این موشک های جدید، با اتفاقات مربوط به نفتکش نروژی در اواسط دسامبر همزمان شد.
گزارش تصریح دارد: متأسفانه، این تازه آغاز مسیری است که به ایران توانایی را می دهد تا در عمل یک ناو هواپیمابر نیروی دریایی ایالات متحده را غرق کند.
نویسنده دربخش دیگر گزارش با بیان اینکه ایران راه های زیادی فراتر از موشک برای حمله به کشتی های آمریکایی دارد، افزود: پهپادها و موشکهای کوچک تهدیدی برای کشتیهای جنگی هستند، موشکهای کروز دوربرد هم میتوانند به ناو هواپیمابر بزرگ آسیب وارد کنند. بنابراین، حداقل در تئوری، ایران میتواند یک ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا را در یک جنگ هدف قرار دهد و غرق کند.
در بخش پایانی گزارش آمده است: ایران حتی اگر نتواند یکی از ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا را به طور کامل غرق کند، درصورت پرتاب سلاح مناسب در زمان مناسب، می تواند آسیب های جدی را موجب شود.
ارسال نظر