محمد باقر نوبخت در دومین نشست از سلسله نشستهای علمی- تخصصی در ارتباط با اقتصاد مقاومتی و نقش کمیته امداد امام(ره) در آن که با حضور سرپرست،معاونان و مدیران این نهاد برگزار شد، اقتصاد مقاومتی را یک نوع تبیین شرایط ویژه برای نظام جمهوری اسلامی ایران دانست وگفت:در برابر مقاومت یک نوع تهاجم قرار دارد و این در حالی است که ما قصد نداریم به کشوری تهاجم کنیم و کشوری را از لحاظ اقتصادی مورد هجمه قرار دهیم؛اما مورد هجمه قرار گرفته ایم و برای پایداری در جهت رشد و دسترسی به پیشرفت در اسناد فرادستی نظام، نیاز به طراحی اقتصادی داریم که در آن اقتصاد، هم به نوعی با کنشها مقابله کنیم و هم واکنشهای مناسب از سوی ما نسبت به این کار صورت گیرد که این امر در ازای داشتن مدلی مناسب تحقق پیدا می کند.
وی با تاکید بر برنامه متناسب با این شرایط جدید، گفت: نیازمند اقتصادی هستیم که بنیانهای آن، مقاومت را ایجاد کند و باید به اقتصادمان مصونیت هایی را ببخشیم.
وی با اشاره به اقتصاد در دو بخش عرضه و تقاضا و ظاهر شدن نقدینگی در هر دو بخش،عنوان کرد: اگر نقدینگی تبدیل به سرمایه گذاری و منجر به تولید شود، در بخش عرضه فعال است و چنانچه در بخش تقاضا و منجر به تقاضای کالا و خدمت شود، تقاضا را حجیم می کند و این در حالیست که در سال گذشته بر اساس گزارش رسمی بانک مرکزی 430هزار میلیارد تومان نقدینگی بخش خصوصی برآورد شده است.
وی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی هم می تواند به سمت توسعه و پیشرفت حرکت کند و هم پایداری در برابر شوکهای وارده به کشور باشد.
وی با اشاره به تفاوت اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی افزود: در اقتصاد مقاومتی ما با وجود منابع موجود در کشور، اقتصادی بی پایه نیست؛ بلکه باید با شناسایی ظرفیتها، متناسب با آن سرمایه گذاری کنیم و از امکانات بالقوه و بالفعل داخلی و حتی امکانات خارجی با در نظر گرفتن شرایط تهاجمی آنان، بتوانیم اقتصادمان را بازسازی کنیم.
معاون مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به منابع ارزی و430هزار میلیارد تومان نقدینگی در بخش خصوصی ،اظهار کرد:حرکت به سمت عرضه و تولید در اقتصاد مقاومتی، مقاومت کشور را عملا افزایش دهد.
وی به توسعه یافتگی و مقام نخست کشور در منطقه، رشد اقتصادی پرشتاب و مستمر برای رسیدن به جایگاه نخست، اشتغال کامل و ارتقای سطح نسبی درآمدها به عنوان اهداف بلند مدت اشاره کرد و افزود: ما یک نظامی هستیم که ضمن اینکه برای ما مباحث زیربنایی مهم است معیشت مردم را نمی توانیم مغفول باشیم؛ باید همزمان در مسیر توسعه مسئله معیشت خانوار ها را ببینیم.
وی با تاکید بر بهبود معیشت خانوارها، اظهارکرد: بهبود معیشت خانوارها باید به عنوان یک هدف میان مدت در سطح اقتصاد خرد با افزایش قدرت خرید خانوارها و در سطح اقتصاد کلان با کاهش شکاف درآمدی دهکهای بالا و پایین با اجرای همزمان دو راهبرد تولید ثروت ملی و توزیع عادلانه ثروت ملی صورت گیرد.
معاون پژوهشهای اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه افزایش تولید ثروت ملی منجر به افزایش درآمد سرانه به علت قرار گرفتن در فرآیند مستقیم تولید می شود، ادامه داد:عده ای بنا به هر دلیلی در این مسیر تولید ثروت مانند 3 میلیون و 560 هزار فرد بیکار در کشور و یا معلولان، نمی توانند نقش آفرین باشند که باید به این عده از افراد کم و یا بی درآمد امکان افزایش کمکهای مستقیم و غیر مستقیم بدهیم.
وی تحقق افزایش واقعی درآمد سرانه را لازمه اجرای سیاستهای تولیدی از جمله:رشد تولید ملی از طریق رشد سرمایه گذاری، بهره وری و اشتغال نیروی کار، مهار تورم و ثبات ارزش پول ملی دانست و افزود: اجرای کامل سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی که به عنوان انقلاب از آن یاد می کنیم با بهبود فضای کسب و کار، شکل گیری بازارهای رقابتی و مبارزه جدی با فساد اقتصادی تحقق پیدا می کند.
نوبخت با بیان اینکه در راهبرد توزیع عادلانه ثروت ملی باید به دنبال افزایش کمکها به افراد کم و یا بی درآمد باشیم،خاطر نشان کرد:باید برای این امر از سیاستهای بازتوزیعی و استقرار نظام جامع تامین اجتماعی استفاده شود.
منبع:
خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر