گمانه زنی در مورد رییس سازمان محیط زیست در دولت یازدهم این هفته هم، بر اخبار زیست محیطی سایه افکنده بود و بسیاری از رسانه ها به نقد و بررسی ویژگی گزینه هایی که برای ریاست آینده سازمان محیط زیست در نظر سنجی ها مطرح شده بودند پرداختن که البته در میان تمام این نظر سنجی ها و نقد و بررسی ها که نام افرادی همچون معصومه ابتکار رییس پیشین سازمان محیط زیست ، محمد رضا تابش رییس فراکسیون محیط زیست مجلس، علی اصغر محمدی فاضل معاون محیط طبیعی پیشین سازمان محیط زیست، محمد مجابی معاون پارلمانی پیشین سازمان محیط زیست، علمی محمد نوریان معاون انسانی سازمان محیط زیست ، محمد باقر صدوق معاون محیط طبیعی پیشین سازمان محیط زیست و برخی دیگر از صاحب منصبان و کارشناسان زیست محیطی به چشم می خورد معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست در دولت هفتم و هشتم با اختلاف زیادی از سایر گزینه ها همواره در صدر اخبار بود.
اما در کنار گمانه زنی در مورد رییس آینده سازمان محیط زیست این حوزه در این هفته شاهد اخبار و رویدادهای دیگری هم بود که چکیده ای از مهمترین این خبرها را مرور می کنیم.
هوای 78 درصد روزهای امسال پایتخت در شرایط مطلوب بود
جمعه هفته گذشته، قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در سال جاری تا کنون در پایتخت 78 درصد روزها در شرایط مطلوب (سالم و پاک) بوده است افزود: این در حالی است که در سال 1390 یعنی پیش از اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوا تنها 36 درصد از روزها در شرایط مطلوب بوده اند. علی محمد شاعری با بیان این مطلب افزود: سال گذشته از ابتدای سال تا دوم مردادماه یعنی در مدت مشابه 62 درصد روزها در شرایط مطلوب بوده اند.
به گفته وی، امسال از ابتدای سال تاکنون تنها 22 درصد روزها در پایتخت در شرایط ناسالم قرار داشته اند.
قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست علت اساسی این روند بهبود وضعیت هوای تهران را اجرای بندهای طرح جامع کاهش آلودگی هوا عنوان کرد و افزود: بهبود حمل و نقل و ترافیک، بهبود کیفیت سوخت و خودرو، کاهش صنایع آلاینده، مقابله با خودروهای دودزا، معاینه دقیق تر فنی خودروها، همکاری مردم، بهبود مدیریت عمران شهری ، توسعه فضای سبز، اجرای دقیق تر مقررات و ضوابط راهنمایی و رانندگی از مهمترین عواملی بود که در بهبود هوای پایتخت در سال جاری نقش موثری داشته است.
خلف وعده در راه اندازی مرکز تکثیر و حفاظت یوزپلنگ آسیایی / دلبر و کوشکی همچنان جدا از هم
در اولین روز از هفته جاری از خلف وعده ای که آذرماه سال گذشته مبنی بر راه اندازی قریب الوقوع مرکز تکثیر و حفاظت از یوزپلنگ آسیایی داده شده بود در حالیکه پس از هفت ماه هنوز هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته و همچنان کوشکی و دلبر دو یوز پلنگ نر و ماده به صورت جداگانه در اسارت نگهداری می شوند انتقاد شد.
این مرکز قرار بود با حضور "شان مک کوین" ایرلندی (یکی از سرشناس ترین متخصصین جهان در زمینه تکثیر یوزپلنگ در شرایط اسارت که پیش از این نیز چندین بار از جمله در کشور امارات موفق به انجام این امر شده است) بعنوان مشاور فعالیت خود را آغاز کند.
مرکزی که با اهداف مهمی همچون تکثیر و پرورش یوزپلنگ آسیایی در شرایط نیمه اسارت، انجام طرح های مطالعاتی و تحقیقاتی پیرامون این گونه ارزشمند و در معرض انقراض، تیمار، درمان و رهاسازی یوزپلنگ هایی که به دلایل گوناگون از جمله برخورد با خودروهای عبوری در جاده ها، تقابل با جوامع انسانی، شکار و زنده گیری و غیره آسیب دیده اند از یک سو، و نگهداری دائمی از یوزپلنگ هایی که امکان رهاسازی مجدد آنها در زیستگاه طبیعی وجود ندارد از سوی دیگرقرار بود راه اندازی شود. ولی هنوز پس از 7 ماه راه اندازی نشده است.
طرح مقابله با آلودگی هوا و ریزگردها پس از یکسال همچنان روی میز مجلس/ آلودگی هوا تا پیش از وارونگی تعیین تکلیف شود
یکشنبه این هفته، قائم مقام سازمان محیط زیست با بیان اینکه بررسی طرح مقابله با آلودگی هوا و ریزگردها در کمیسیونهای تخصصی برای بار سوم به تعویق افتاد گفت: از مرداد ماه سال گذشته تا کنون قرار است این دو طرح بررسی و تصویب شود.
علی محمد شاعری با بیان اینکه سازمان محیط زیست بررسی آلودگی هوا و ریزگردها را در قالب دو طرح ترجیح می دهد افزود: اما در نهایت هفته گذشته قرار شد این دو طرح در قالب یک طرح در کمیسیون کشاورزی بررسی شود که بازهم ان اتفاق نیافتاد.
وی با بیان اینکه طرح مقابله با کاهش آلودگی هوا و مقابله با ریزگرد ها توسط کارگروهی متشکل از سازمان محیط زیست، سازمان جنگلها، وزارت صنایع، وزارت نفت، وزارت بهداشت و مرکز پژوهش های مجلس تهیه شده اظهار داشت: مواد این طرح ها کاملاً واضح و شفاف است و هیچ ابهامی ندارد لذا از نمایندگان کمیسیون های تخصصی می خواهیم که هر چه سریعتر بررسی این طرح را در دستور کار خود قرار دهند.
قائم مقام سازمان محیط زیست تصریح کرد: نمایندگان باید هر چه سریعتر این طرح ها را بررسی کنند تا مبادا ظرف چند ماه اینده باز به شرایط وارونگی هوا و افزایش آلاینده ها برسیم و این طرح ها بلاتکلیف باشند و تنها شاهد حساسیت های مقطعی نسبت به این موضوع باشیم.
بارش پراکنده باران در ارتفاعات پایتخت طی 24 ساعت آینده
دوشنبه هفته جاری پس اینکه دمای پایتخت به رکورد های 60 ساله خود نزدیک شد با ورود موجی از بارش به کشور مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از بارش پراکنده باران در ارتفاعات پایتخت خبر داد.
عبدالرضا امیدوار شهری افزود: بر اساس نقشه های پیش یابی هواشناسی در سه روز آینده در سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز، مناطق شمالی، شمال غرب، شمال شرق و برخی مناطق استان های فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان ابرناکی، بارش باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد پیش بینی می شود.
به گفته وی، دراین مدت دمای هوا در نوار شمالی کشور تا حدودی کاهش می یابد.
نابودی بیش از 97 درصد جمعیت ببر در دنیا /آخرین عکس یادگاری با ببر مازندران
سه شنبه این هفته همزمان با 29 جولای که به عنوان روز جهانی ببر نامگذاری شده اعلام شد: در حال حاضر بیش از هر زمانی ببرها در سراسر جهان به انقراض نزدیک شده اند، بیش از ۹۷ درصد جمعیت ببر در دنیا از بین رفته و بسیاری از زیرگونه های ببر منقرض شده است. به همین دلیل این روز هم به عنوان یک جشن جهانی و هم به منظور افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت حفظ این گربه سان زیبا تعیین شده است.
در حال حاضر جمعیت ببرهای سراسر جهان از ۱۰۰ هزار قلاده در سال ۱۹۱۳ به ۳ هزار و 247 قلاده در سال ۲۰۱۳ کاهش یافته است.
کارشناسان دلایل مختلفی را برای این موضوع عنوان کرده اند که یکی از مهمترین آنها از بین رفتن زیستگاههای این گونه است. در حال حاضر 93 درصد از زیستگاه های طبیعی ببر با توجه به گسترش شهرها و جوامع انسانی از جمله فعالیت های کشاورزی در سراسر دنیا از بین رفته است.
منبع:
خبرگزاری مهر
ارسال نظر