پزشکان معالج خانوادههای شینآبادی را تحریک کردند
پارسینه: بعد از گذشت بیش از یک سال از حادثه آتشسوزی مدرسه دخترانه شینآباد، روند درمانی 14 دانش آموز از بین 26 مجروح این حادثه ادامه دارد که این بار انتقال آنها از بیمارستان ساسان به بیمارستان محب موجب اعتراض تعدادی از خانوادههای این دانشآموزان شده است؛ اعتراضی که بنا بر گفته نماینده پیرانشهر از تحریک پزشکان معالج آنها نشات گرفته است.
نماینده مردم پیرانشهر اما با وجود طرح این نظریه تاکید دارد که محل درمان دانشآموزان شینآبادی بنابر نظر آنها انتخاب میشود و در صورت اصرار، این دانشآموزان به بیمارستان محب انتقال پیدا نمیکنند.
رسول خضری به تشکیل کمیتهای در مجلس برای پیگیری وضعیت درمان دانش آموزان شین آبادی اشاره و اظهار کرد: بعد از رخ دادن حادثه آتش سوزی در مدرسه دخترانه شینآباد، کمیتهای در مجلس مسوول پیگیری وضعیت درمان آنها شد و تمامی تلاشها بر درمان آن ها به بهترین شکل ممکن صورت گرفت، چه اینکه اگر این اقدامات انجام نمیشد، خدایی ناکرده تعداد تلفات بیشتر میشد.
نماینده مردم پیرانشهر در مجلس با بیان اینکه 26 دانش آموز در حادثه شینآباد مجروح شدند، گفت: با بهبود حال 14 نفر از آن ها وضعیت درمانی 12 دانش آموز دیگر ادامه پیدا کرد که به غیر از 2 دانش آموز درصد سوختگی بقیه زیر 40 درصد است.
وی یادآور شد: در ابتدا 20 درصد سوختگی ریه برای آنها محاسبه شد که خوشبختانه این موضوع رفع شد و عموما بحث سوختگی دست و صورت است که برای ما رفع این عارضه اهمیت ویژهای دارد.
خضری تاکید کرد که هر تلاش و کوششی برای درمان این دختران شینآبادی ثوابی همسان با نماز، روزه و حج دارد و وظیفه ملی تلقی می شود، آنها دختران ایران هستند که باید هر تلاشی برای بهبود آنها صورت گیرد.
این عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه به توضیحی در مورد هزینه های درمانی این دانش آموزان پرداخت و گفت: تاکنون هزینه درمان این دانشآموزان بالغ بر 12میلیارد تومان شده است، هزینهها و پیگیریهایی که اگر صورت نمیگرفت، شاید بالای 20 نفر از آنها فوت میکردند البته به نظرم باید این تلاشها بیشتر هم شود.
وی افزود: برای تمامی 26 دانش آموز مجروح حادثه شینآباد بیمه عمر در نظر گرفته شد که اولین آن پارسال به میزان 60 میلیون تومان پرداخت شد، بیمه عمر 72 میلیون تمانی نیز چند روز پیش واریز شد؛ دیه نقدی نیز به 14 مجروحی که نیازی به عمل جراحی نداشتند متناسب با درصد سوختگی شان تا سقف 50 میلیون تومان پرداخت شد.
خضری ادامه داد: بیمه عمر این دانش آموزان به حسابهایشان در بانک ملت واریز شده است که بعد از رسیدن به سن قانونی امکان برداشت با سود آن وجود دارد. دیه نقدی 12 دانش آموز دیگر که اکنون مراحل درمانی شان ادامه دارد، بعد از پایان طول درمانشان به آنها پرداخت میشود.
نماینده پیرانشهر در مجلس همچنین با تاکید بر اینکه باید مستمری برای خانوادههای این دانش آموزان در نظر گرفته شود، گفت: خانواده این دختران فقیر و از قشر کارگران هستند که با توجه به مدام بودن ایاب و ذهاب و رسیدگی آن ها به فرزندانشان، در تلاشم تا مستمری برای تامین معیشت آنها در نظر گرفته شود.
این عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه به توضیحی در مورد دلیل مخالفت برخی از خانوادههای دانشآموزان شینآبادی برای انتقال از بیمارستان ساسان به بیمارستان محب جهت ادامه درمان پرداخت و گفت: حدود یک ماه پیش جلسهای در بیمارستان حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان اولین و قویترین مرکز تحقیقاتی و جراحی پلاستیک و سوختگی کشور با حضور دکتر فاطمی جراح اصلی بیمارستان ساسان و دکتر دختران شینآبادی، رییس بیمارستان فاطمه زهرا، تیمی از وزارتخانههای بهداشت و آموزش و پرورش و مجموعه شورای عالی برگزارشد.
وی افزود: قرار شد ادامه درمان این دختران در بیمارستان محب انجام شود. بیمارستان محب قسمت VIP و ویژه در داخل بیمارستان فاطمه زهرا است که به مراتب دهها برابر مجهزتر از بیمارستان ساسان است و به صورت ویژه خدمات میدهد.
خضری ادامه داد: بعد از این تصمیم و اعلام آن به خانوادههای دختران شینآبادی، آنها گفتند که میخواهند ابتدا از بیمارستان محب دیدن کنند و در صورت موافقت، ادامه درمان در این بیمارستان انجام شود. بیمارستانی که زیر نظر مستقیم وزارت بهداشت و دو پزشک معالج این دختران یعنی دکتر فاطمی و دکتر منافی در آن حضور دارند.
وی توضیح داد: از آنجا که پروسه درمان این دختران شینآبادی طولانی است و ممکن است چندین سال به طول انجامد و حتی بالای صد عمل نیاز داشته باشند باید درمان آنها به گونهای مدیریت شود که در وهله اول خدمات به آنها قطع نشود و همچنین در بهترین مرکز توسط بهترین پزشکان مرکز تحقیقات سوختگی کشور عمل شوند.
وی با بیان اینکه 12 دانشآموزشینآبادی نیاز به جراحی و عمل زیبایی دارند گفت: از بین 12 خانواده، 10 خانواده ابراز تمایل برای ادامه درمان فرزندانشان در بیمارستان محب را اعلام کردند و دو خانواده دیگرعلاقه داشتند که فرزندانشان در بیماستان ساسان عمل شود. ما هم بر این موضوع تاکید داریم که قانونا هر جایی که آنها دوست داشته باشند باید فرزندانشان مورد درمان قرار گیرند.
خضری اضافه کرد: طبق پروتکل مورد تصویب هیات وقت وزیران برای درمان دانشآموزان شینآبادی باید خدمات درمانی در داخل و خارج از کشور تا بهبود کامل آنها داده شود. طبیعتا باید آنها از روند درمان رضایت داشته باشند و درمان نیز در بیمارستان مورد نظرشان انجام شود.
نماینده مردم پیرانشهر در مجلس یادآور شد: وزارت خانههای بهداشت و آموزش و پرورش باید توافق کنند تا با رضایت خانوادهها، این دانشآموزان توسط بهترین پزشک، در بهترین مرکز درمان و عمل شوند. مهم برای ما این است که درمان این عزیزان توسط بهترین پزشکان برای دستیابی به بهترین درمان صورت گیرد؛در این شرایط شورای درمان و رسیدگی به وضعیت دانشآموزان به این نتیجه رسیدند که مرکز محب برای درمان آنها بسیار مناسب است.
خضری با تاکید بر اینکه انتقال دانشآموزان شینآبادی از بیمارستان ساسان به بیمارستان محب برای رسیدگی بهتر انجام میشود گفت: بیمارستان ساسان، بیمارستانی خصوصی و متعلق به بنیاد جانبازان است که قدمتی بیش از 30 ساله دارد اما بیمارستان محب به تازگی و حدود چند ماه است که در داخل بیمارستان فاطمه زهرا ایجاد شده است، به مراتب دهها برابر از بیمارستان ساسان مجهزتر است
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه گفت: در این شرایط موضوع مهم این است که پزشکان این دختران یعنی دکتر منافی و دکتر فاطمی در بیمارستان ساسان، عضو هیات علمی و کارمند رسمی بیمارستان فاطمه زهرا هستند و 90 درصد وقتشان را در این بیمارستان میگذرانند. طبیعتا در صورت انتقال این دانشآموزان به بیمارستان محب وضعیت رسیدگی به آنها از سوی این دو پزشک نیز بهتر میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این صحبت درست است که عدم توانایی دولت در پرداخت هزینههای درمان دانشآموزان شینآبادی در بیمارستان ساسان منجر به انتقال آنها به بیمارستان محب شده است؟ گفت: از یک منظر انتقال این دانشآموزان به بیمارستان محب به دلیل هزینههای درمان بوده است اما بیمارستان ساسان، بیمارستانی خصوصی است که در مقابل، بیمارستان محب بیمارستانی متعلق به وزارت بهداشت است.
خضری در عین حال گفت: به نظرم مقصر مقاومت در برابر انتقال این دانشآموزان از بیمارستان ساسان به محب، دو پزشک معالجشان هستند چون آنها قانونا، شرعا و عرفا متعهد به درمان این دانشآموزان هستند و از طرفی با توجه به عضویت آنها در هیات علمی بیمارستان فاطمه زهرا میتوانند کارهای درمانی را در این بیمارستان نیز ادامه دهند.
وی مدعی شد: شاید بتوان گفت که تمامی این بحثها به خاطر مسائل مادی برای این دو پزشک است و آنها این خانوادهها را تحریک میکنند. چون بیمارستان محب مجهزتر از بیمارستان ساسان است که هر فردی با دیدن وضعیت این دو بیمارستان به راحتی میتواند به این موضوع پی ببرد. با توجه به وضعیت بسیار خوب بیمارستان محب تنها این موضوع به ذهن میرسد که تنها مسائل مادی از سوی پزشکان مطرح است مبنی بر اینکه اگر دانشآموزان در بیمارستان ساسان باشند پول بیشتری عایدشان میشود.
خضری با بیان اینکه پزشکان به این وضعیت دامن میزنند، گفت: بنده همراه خانوادههای دانش آموزان شینآبادی از بیمارستان محب بازدید کردم که به عنوان یک پزشک میتواند شهادت دهم که بیمارستانی مجهز و بسیار خوب برای درمان این دانشآموزان است.
وی افزود: دلیل تاکید برای انتقال این دانشآموزان از بیمارستان ساسان به بیمارستان محب این است که امکان تغییر رییس و کادر بیمارستان ساسان به عنوان بیمارستان خصوصی وجود دارد و با توجه به طول درمان طولانی این بیماران باید آنها در جایی باشند که همواره تعهدی برای درمان آنها وجود داشته باشد.
خضری گفت: حال اینکه در بیمارستان محب دکتر فاطمی و دکتر منافی در مرکز تحقیقات بیمارستان فاطمه زهرا تعهد برای درمان این دانشآموزان دادهاند و این بیمارستان تامالاختیار زیر نظر وزارت بهداشت است و تمامی امکانات دولتی، علمی، دانشگاهی، پژوهشی و تحقیقاتی وجود دارد. سوال این است که چرا نباید از این امکانات استفاده شود و در عوض بر حضور در بیمارستانی خصوصی اصرار شود؟
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: دکتر فاطمی و دکتر منافی نیز در همان شورای تصمیمگیری اعلام کردند که بیمارستان محب قویتر و مرکزی ملی است که زیرنظر مستقیم وزارت بهداشت است و ترجیح آنها نیز حضور این دانشآموزان در این بیمارستان است. با این وجود حتی اگر دانشآموزان شینآبادی به حضور در این بیمارستان رغبت نداشته باشند، به نظر آنها احترام گذاشته میشود و در بیمارستان ساسان ادامه درمان را میگذرانند.
وی افزود: به نظرم القائاتی منفی در ذهن خانوادههای این دانشآموزان نسبت به بیمارستان محب ایجاد کردهاند والا بنده به عنوان یک پزشک و عضو کمیته نظارت بر وضعیت درمان آنها در مجلس به این نتیجه رسیدهام که بیمارستان محب برای درمان آنها بسیار بهتر است و در مقابل بیمارستان ساسان حتی یک دهم بیمارستان محب نیست.
نماینده مردم پیرانشهر در مجلس با تشریح وضعیت بیمارستان محب گفت: قسمتی از بیماستان فاطمه زهرا آموزشی است که این شامل بیمارستان محب نمیشود و اصلا دانشجویان فوقتخصص نیز حق دست زدن به پانسمان این دانشآموزان را ندارد و فقط فوقتخصص بر وضعیت درمان آنها نظارت دارد.
به گزارش ایسنا ، حوالی ساعت 8:30 صبح روز چهارشنبه 15 آذرماه سال 91،بخاری نفتی کاربراتوری کلاس چهارم دخترانه دبستان «انقلاباسلامی» روستای «شینآباد» دچار آتشسوزی شد که به دنبال آن 2 دانش آموز فوت کردند و 26 دانش آموز دیگر مجروح شدند، حادثه ای که هنوز ابعاد آن ادامه دارد و هنوز 14 دانش آموز با سوختگی در ناحیه صورت و دست تحت درمان هستند.
ارسال نظر