۱۹ درصد از خانوادههای ایرانی تک فرزند هستند
پارسینه: مدیرکل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت: براساس آمارهای بدست آمده حدود 14 درصد زوجها پس از سه سال بچهدار میشوند و حدود 19 درصد ديگر از زوجهای ایرانی فقط يک فرزند دارند.
به گزارش پارسینه، دکتر محمداسماعيل مطلق با بيان اينکه متوليان و کارشناسان حاضر در جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان بايد روند رو به افزايش ازدواجهای ديرهنگام را به صورت دقيق رصد کنند افزود: جمعيت زيادي از زوجهای جوان بين تولد فرزند اول و دومشان، پنج سال فاصله میاندازند که هيچ کدام از اين آمارها، مطلوب آمارهای جمعيتي کشور ما نيست.
وی با اشاره به اينکه بهترين سن باروريی برای زنان، 18 تا 35 سالگی است، تاکيدکرد: در برخی استانها مثل تهران، گيلان، اصفهان و مازندران، سن مناسب ازدواج پنج تا ده سال افزايش پيدا کرده است. ضمن اين که براساس آمارها، حدود 14 درصد زوجها پس از سه سال بچهدار میشوند و حدود 19 درصد ديگر از زوجها فقط يک فرزند دارند.
مطلق يادآور شد: با وجود اينکه در سياستهای کلی افزايش جمعيت در مورد ازدواج جوانان حساب ويژهای باز شده، اما به نظر میرسد بايد برنامههای تشويقي ازدواج به سمت ازدواج جوانانی سوق داده شود که سنشان از سن معمول ازدواج فراتر رفته است زيرا در صورت ازدواج نکردن دائمی آنها، در چند سال آينده با انبوهی از مردان و زنان مسنی روبهرو خواهيم بود که نه ازدواج کردهاند، نه صاحب فرزند هستند.
وی تصريح کرد: در اين شرايط، بديهی است که تامين مسکن، حمايت از اشتغال، ارائه تسهيلات تشويقی ازدواج و تامين رفاه آينده زوجهای جوان و نوزادانشان، برنامههايی است که میتواند وضع نامطلوب موجود را بهبود ببخشد.
ارسال نظر