شناسایی یکهزار و ۵۳۰ مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد در کشور
پارسینه: طی ۱۰ ماه اول سال جاری ۴۶۸ تن موادمخدر در کشور کشف شده که به عبارتی روزانه حدود یکهزار و ۵۰۰کیلوگرم میشود
به گزارش پارسینه، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بر تعامل همه بخشها در امر پیشگیری و مبارزه با مواد تاکید کرد و گفت:تا کنون یک هزار و ۵۳۰ مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد و درمان نیز شناسایی شده است.
علیرضا جزینی درنشست خبری خود در گرگان اظهار کرد: دو هزار و ۱۰۰ گروه مردم نهاد و سمن در زمینه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدرفعالیت دارند. همچنین ۸۰۰ گروه مردم نهاد در راستای درمان معتادان و ترک اعتیاد همکاری میکنند.
وی با بیان اینکه گروههای مردم نهاد مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از آن امسال ۷۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش دارد، افزود: یک هزار و ۵۳۰ مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد و درمان نیز شناسایی شده که تاکنون با ۹۰ درصد آنها برخورد قانونی صورت گرفته است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه اظهارداشت: طی ۱۰ ماه اول سال جاری ۴۶۸ تن موادمخدر در کشور کشف شده که به عبارتی روزانه حدود یکهزار و ۵۰۰کیلوگرم میشود و در این مدت ۳۰۰ هزار نفر دستگیر شدند که ۶۶ هزار نفر آنها معتاد بودند.
جزینی تاکید کرد: در همین مدت ۳۰ تن موادمخدر از مناطق آلوده کشف و ۲۳۱ کارگاه با یکهزار و ۷۰۰کیلوگرم مخدرهای صنعتی از نوع شیشه منهدم شده است.
به گفته وی، همچنین ۷۶ هزار و ۵۰۰ نفر در مناطق آلوده دستگیر و ۸۰۰ قبضه سلاح از آنان کشف و ضبط شد.
وی با اشاره به تلاش بخشهای مختلف، تعداد شهدای کشور در امر مبارزه با این معضل اجتماعی را در سال جاری ۱۴ شهید بیان کرد.
جزینی در ادامه به استراتژی متوازن در زمینه پیشگیری، مقابله و درمان اشاره کرد و گفت: با حمایتهای اجتماعی، صیانت، توانمندسازی و کاهش آسیبها در مسیراجرای این برنامه ریزیها تلاش میشود.
وی اظهار کرد: در این بخش بر پایه قانون پنجم توسعه ۳۴۶ برنامه در نظر گرفته شده و تفاهم نامههایی در زمینه پیشگیری با دستگاههای مختلف به امضاء رسیده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه با تاکید بر اینکه هنوز در پیشگیری موفقیت مطلوب نداشتهایم، اظهار داشت: در این بخش سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد به مرحله اجرا گذاشته نشده است.
به گفته جزینی، براساس این سند ۴۰ درصد جمعیت کشور باید در پنج سال آینده زیرپوشش امور پیشگیرانه قرار گیرند و نحوه تامین اعتبار آن نیز مشخص شده که باید ۸۰ درصد از محل سازمانها و ادارات مختلف و مابقی از سوی ستاد باشد، اما بخش اول محقق نشده و تنها ستاد هر ساله ۲۰ درصد اعتبارات را در برنامههای کاری خود لحاظ میکند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: امسال در این خصوص ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی ستاد در نظر گرفته شد.
جزینی همچنین با یادآوری اینکه با وجود همکاری وزارت آموزش و پرورش در زمینه پیشگیری، هنوز تمام مدارس تحت پوشش این طرح قرار نگرفتهاند، گفت: ۶۷ درصد دانشجویان مصرف کننده، اولین تجربه خود را از دوران حضور در مدرسه و از سال دوم متوسطه به بعد کسب کردهاند.
وی با بیان اینکه یک میلیون و ۳۲۵هزار نفر در کشور معتاد هستند، افزود: از این آمار یک درصد مصرف کنندگان در سال دوم دبیرستان اقدام به این کار کردهاند.
به گفته جزینی، ۲. ۶ درصد دانشجویان دانشگاههای دولتی و ۱. ۶ درصد دانشجویان حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مواد مصرف میکنند.
وی همچنین تصریح کرد: در بحث بحران های جهانی «فقر، رشد جمعیت و مشکلات زیست محیطی به همراه تهدیدات هستهای» از اولویتهای نخست بوده و بعد از آن مصرف مواد مخدر و روانگردانها قرار دارد.
ایلنا نوشت جزینی تعداد معتادان جهان را ۲۴۳ میلیون نفر اعلام کرد و افزود: در بین آسیبهای اجتماعی موضوع اعتیاد مهم بوده و ۹۲ درصد مردم نخستین آسیب را مواد مخدر می دانند.
ارسال نظر