گوناگون

جایزه زیست‌محیطی به کمال‌تبریزی برای طعم شیرین خیال

پارسینه: در نمایشگاه امسال شاهد حضور پرشور نهادهای مردمی بودیم که نگرانی‌ها و سوالات خود را در ارتباط با مشکلات زیست محیطی بیان کردند، همچنین کارگاه‌ها و مناظره‌های پرشوری نیز در نمایشگاه برگزار شد.

به گزارش پارسینه ؛کمال تبریزی، کارگردان سینما به دلیل ساخت فیلم "طعم شیرین خیال" در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست تجلیل شد.

در مراسم اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست که امروز با حضور معاونان محیط زیست و علمی رییس جمهور برگزار شد ، از کمال تبریزی، کارگردان سینما به دلیل ساخت فیلم طعم شیرین خیال تجلیل شد.

معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم با بیان اینکه همکاری ما با مجلس بسیار خوب است گفت: اگر صدای متفاوتی از مجلس به گوش می‌رسد نباید این گونه تلقی شود که کلیت مجلس رویکرد غیرعلمی یا غیرکار‌شناسی به محیط زیست دارد.

معصومه ابتکار، اظهار داشت: اگر می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی را در کشور نهادینه کنیم باید از بخش آسیب‌های موجود در اقتصاد این اقدامات را آغاز کنیم.

وی ادامه داد: باید توجه کنیم که محیط زیست یکی از این آسیب‌هاست که لطمات پنهان و گسترده‌ای را به اقتصاد ایران وارد می‌کند و استفاده از فناوری‌های نوین و تجارت این فناوری‌ها در زمینه حفاظت محیط زیست بسیار موثر است و برای بخش‌های مختلف از جمله صنعت صرفه اقتصادی را به دنبال دارد.

معاون رئیس جمهور افزود: امسال علاوه بر بخش خصوصی بخش‌های دولتی از جمله وزارت نفت، نیرو و... نیز حضور چشمگیری در نمایشگاه داشتند.

وی با تاکید بر حضور وزارت نفت در نمایشگاه گفت: وزارت نفت در گذشته آلودگی‌های زیادی را ایجاد کرده اما اکنون تصمیم به ایجاد تغییرات در عملکرد خود دارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در نمایشگاه امسال شاهد حضور پرشور نهادهای مردمی بودیم که نگرانی‌ها و سوالات خود را در ارتباط با مشکلات زیست محیطی بیان کردند، همچنین کارگاه‌ها و مناظره‌های پرشوری نیز در نمایشگاه برگزار شد.

وی با بیان اینکه تعامل سازمان حفاظت از محیط زیست با مجلس شورای اسلامی بسیار خوب است گفت: همکاری ما با مجلس بسیار خوب است اگر صدای متفاوتی از مجلس به گوش می‌رسد نباید این گونه تلقی شود که کلیت مجلس رویکرد غیرعلمی یا غیرکار‌شناسی به محیط زیست دارد.

وی ادامه داد: البته مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم با تلاش و تعامل خوب با مجلس این مشکلات را حل کنیم.

ابتکار در پایان تاکید کرد: تمام تلاش ما این است که سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان سازمانی توانمند همواره در کنار مردم و دولت باشد تا بتوانیم از محیط زیست و طبیعتی سالم بهره‌مند شویم.

بسیاری از استان‌های ما همچون اصفهان، ظرفیت ایجاد، حتی یک دودکش دیگر را ندارند
سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس جمهور در این مراسم نیز گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از همه امکاناتش برای تغییر رویه در رفتار با محیط زیست استفاده خواهد کرد. به ویژه از پتانسیل قانون شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه می‌توان بهره برد.

وی با اشاره به اینکه اشتباهات زیادی از دهه 50 تا 70، در زمینه محیط زیست داشته‌ایم گفت: در روزگاری محیط زیست را تغییر دادیم و گمان کردیم که اینگونه وضعیت معیشت مردم بهتر می‌شود.

وی ادامه داد: اکنون زمان انتقام محیط زیست از ما به دلیل آن تغییرات فرا رسیده است و این انتقال بسیار دردناک خواهد بود، بنابراین دیگر نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم.

ستاری افزود: بسیاری از استان‌های ما همچون اصفهان، ظرفیت ایجاد، حتی یک دودکش دیگر را ندارند و باید فکری برای اشتغال آینده این استان ها کنیم. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از همه امکاناتش برای تغییر رویه در رفتار با محیط زیست استفاده خواهد کرد. به ویژه از پتانسیل قانون شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه می توان بهره برد.

وی ادامه داد: دولت به تنهایی نمی تواند مشکلات را حل کند باید تلاش کنیم که راه حل مشکلات زیست محیطی را تبدیل به تجارت و اشتغال کنیم. ما در معاونت علمی و فناوری این آمادگی را داریم که از تکنولوژی‌های زیست محیطی حمایت کرده و تجهیزات مورد نیاز آنها را خریداری کرده و در اختیاری بخش خصوصی قرار دهیم.

ستاری با بیان اینکه ابتکار یک «برند» در حوزه محیط زیست است. افزود: می دانم که ایشان در حال حاضر با مشکلات بسیاری روبروست از این رو هرگز آرزو نمی کنم که به جای ایشان باشم. اما امیدوارم هرچه سریع‌تر مشکلاتشان حل شود.

قوانین و استاندارهای صنعت نفت به روز می شود
سیدعماد حسینی معاون وزیر نفت نیز در سخنانی گفت: درحال تدوین برخی قوانین و به روز کردن برخی استاندارهای زیست محیطی هستیم.

وی با بیان اینکه جدا کردن این میزان گوگرد از سوخت تاثیر زیادی درکاهش آلودگی هوا دارد، اظهار داشت: با توجه به سیاست دولت در راستای سلامت مردم، در حال حاضر بنزین در تمام کلان شهر‌ها با استاندارد یورو ۴ توزیع می‌شود و بر این اساس حذف کامل بنزین پتروشیمی نیز در دستور کار وزارت نفت قرار دارد.

وی ادامه داد: وقتی صحبت از محیط زیست می‌شود در واقع تمام جنبه‌های زندگی را در بر می‌گیرد از این رو از اهمیت زیادی برخوردار است. شاید پروژه‌های صنعت نفت، با محیط زیست و سلامت آن در تناقض باشد بنابراین هنر ما باید به گونه‌ای باشد که بین پروژه‌ها و حفظ محیط زیست تعامل و همگرایی ایجاد شود.

حسینی اظهار داشت: دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های لازم در زمینه اثرات پروژه‌ها در محیط زیست در وزارت نفت تهیه شده و برخی نیز درحال تهیه است. طرح جامع مدیریت محیط زیست برای تمام تاسیسات نفتی تعریف شده و تمام شرکت‌های زیرمجموعه موظف به اجرای آن هستند.

معاون وزیر نفت به بروز ریزگرد‌ها دراستان خوزستان اشاره کرد و گفت: با تعامل میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نفت ماه گذشته یکی از دریچه‌های دایک (آب بند) میانی تالاب هورالعظیم باز و آب در بستر آن جاری شد. همچنین وزارت نفت کمیته‌ای تشکیل داده که درآن تبعات زیست محیطی مانند ریزگرد‌ها و فعالیت‌ها و پروژه‌های این وزارتخانه را مورد بررسی قرار می‌دهد.

وی تاکید کرد: در دو حوزه اجتماعی و زیست محیطی در وزارت نفت اقدامات خوبی انجام شده از جمله ملزم کردن شرکت‌ها به رعایت استانداردهای زیست محیطی یکی از این اقدامات است.همچنین درحال تدوین برخی قوانین و به روز کردن برخی استاندارهای زیست محیطی هستیم.

حسینی خاطرنشان کرد: طرح کدگذاری پسماند‌ها نیز از دیگر اقدامات وزارت نفت است و امیدواریم ۹۰ درصد از اهداف زیست محیطی این وزارتخانه تا سال ۱۴۰۴ عملی شود.

نظارت بر خودروهای تولید شده در جهت حفظ استاندارد‌ در سالهای بعد ضروری است
حمیدرضا صمدی مدیرعامل سازمان اورند پلاستیک و حامی چهادرهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست نیز در این مراسم گفت:‌ با مروری بر روزنامه‌های سالهای گذشته در کشور در می‌یابیم که بیشترین علت آلودگی هوا که حدود هشت میلیارد یورو در سال به کشور خسارت وارد می‌کند از خودروها است.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش یکی از روزنامه‌ها، دی ماه با داشتن بیشترین روزهای آلوده و بیشترین آمار مرگ و میر "ماه مرگ" نامیده شده است. آمار فوت براساس گزارش سازمان بهشت زهرا در دی ماه سال ۹۲ پنج هزار نفر فوت کرده‌اند که این آمار در سال ۹۳ پس از توزیع بنزین یورو چهار به چهار هزار و صد نفر رسیده است.

حمیدرضا صمدی افزود: در زمانی که در کشور ما اجرای استاندارد یورو 4 مطرح شد آغاز به نصب کنیستر بر روی خودروها آغاز شد اما در آن زمان هیچکس نظارتی بر استمرار این روند بر روی خودرو‌ها نکرد.

وی خاطرنشان کرد: امروز که استاندارد یورو 4 الزامی شده همین روند ناقص تصمیم‌گیری وجود دارد و هیچکس بر خودروهای تولید شده با استاندارد یورو 4 نظارت نمی‌کند تا این استاندارد بر این خودرو‌ها استمرار داشته باشد.

مدیرعامل سازمان اورند پلاستیک ابراز امیدواری کرد تا در آینده بتوان از انجام برنامه‌های هیجانی جلوگیری کرد.

چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست برگزیدگان خود را شناخت
در مراسم اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست، برگزیدگان این نمایشگاه در 4 بخش تشکل‌های زیست محیطی، واحدهای صنعتی، ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و دستگاه‌های اجرایی اعلام شدند که براساس گزارش روابط عمومی سازمان محیط زیست، اسامی برگزیدگان عبارت است از:

* در بخش تشکل‌های زیست محیطی، انجمن طرح سرزمین، شبکه تشکل‌های زیست محیطی زنجان و شبکه تشکل‌های زیست محیطی استان فارس برگزیده و انجمن یوزپلنگ آسیایی شایسته تقدیر شناخته شد.

* در بخش واحدهای صنعتی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، صنایع شیر ایران(پگاه)، صنایع شیمیایی فارس، خودروسازی سایپا و ایران خودرو برگزیده شدند.

* همچنین اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان، البرز، تهران، لرستان، هرمزگان در بخش ادارات کل استان‌ها عناوین ادارات کل برگزیده را به خود اختصاص دادند و ادارات کل حفاظت محیطزیست استان‌های آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و سمنان، شایسته تقدیر شناخته شدند.

* تندیس و لوح تقدیر برگزیدگان بخش دستگاه‌های اجرایی به واحد HSE وزارت نفت، شرکت آب و فاضلاب و دفتر بازرسی و نظارت و پاسخگویی به شکایت سازمان حفاظت محیط زیست تعلق گرفت.

*در ادامه این مراسم از کمال تبریزی، کارگردان سینما به دلیل ساخت فیلم طعم شیرین خیال و از حمیدرضا صمدی مدیرعامل سازمان اورند پلاستیک نیز تقدیر به عمل آمد.

* همچنین تشکل‌های زیست محیطی استان سمنان نیز به خاطر حفظ جنگل ابر و قرار دادن آن در فهرست مناطق حفاظت شده ملی از معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تقدیر کردند.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار