آیا سفر با قطار هنوز هم به صرفه است؟
پارسینه: پس از افزایش قیمت بلیط قطار پذیرایی در آنها هم به حداقل رسیده و به یک وعده صبحانه مختصر یا پذیرایی عصرانه محدود شده اما اگر مسافری سفر با هواپیما را انتخاب کند به تناسب زمان سفر هوایی خود از وعده غذایی متناسبی هم بهره مند خواهد شد.
به گزارش پارسینه ، ایمنی و ارزانی شبکه حمل و نقل ریلی همواره مهم ترین علت اقبال مردم به سفرهای ریلی بوده است و علی رغم اینکه که انتخاب زیادی هم برای سفر با قطار وجود ندارد و در اکثر مسیرهای ریلی در طول یک روز تنها یک قطار تردد می کند، قطار همچنان مقبولیت بیشتری بین دیگر وسایل نقلیه دارد .
طبق آمار سازمان پزشکی قانونی کشور در ٧ماهه سالجاری ٢٢ نفر و در سال گذشته ٤٢ نفر جانشان را در حوادث ریلی از دست دادهاند. اگرچه این میزان تلفات هم برای حمل و نقل ریلی زیاد است اما مقایسه آن با تلفات ۱۳ هزار نفری حوادث جاده ای در 9 ماه اول سال و تلفات 39 نفری سوانح هوایی در سال 93 نشان می دهد که قطار هنوز توانسته ویژگی ایمنی خود را در مقایسه با سایر وسایل حمل و نقل هوایی و جاده ای حفظ کند.
البته همچنان نمی توان بر فرسودگی ناوگان حمل و نقل ریلی و به ویژه کهنگی قطارها چشم پوشید چرا که همین امر در کنار کمبود امکانات دافعه زیادی را برای سفر با قطار ایجاد می کند.
به ویژه اینکه بر اساس قانون برنامه چهارم، سن واگنهای قطار باید به زیر ۱۵ سال و سن لوکوموتیوها باید به زیر ۱۸ سال برسد اما این در حالی است که که درحال حاضر میانگین واگنها بالای ۲۰ سال و سن لوکوموتیوهای کشور بالای ۳۲ سال است .
آیا قطار همچنان وسیله ارزانی برای سفر به شمار می رود؟
بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانهها و قطع یارانه بخش ریلی قیمت بلیط قطار هم رشد زیادی پیدا کرد البته از سوی دیگر رشد قیمت بلیط هواپیما موجب شد بخشی از مشتریان حمل و نقل هوایی به جمع مشتریان قطار بپیوندند اما از طرفی قدرت رقابت قطار با وسایل حمل و نقل جاده ای هم از بین رفت.
این اتفاق در شرایطی می افتد که وسایل حمل و نقل جاده ای مثل اتوبوس و خودروهای سواری بین شهری محدودیت قطار را ندارند و مسافر علاوه بر داشتن حق انتخاب در مورد نوع خودرو یا اتوبوس می تواند زمان های متنوعی را هم برای سفر انتخاب کند در حالی که سفر با قطار در محدوده زمانی خاصی صورت می گیرد.
ممکن است شما از جمله افرادی باشید که همچنان مزایای سفر با قطار را به معایب آن ترجیح می دهید اما اگر امکان سفر با هواپیما به قیمتی کمتر از قطار برایتان فراهم باشد باز هم بر سفر با قطار مصر می مانید؟
آژانس های هواپیمایی اغلب برای ارزان تمام شدن قیمت تورهایشان اقدام به خرید یکجای صندلی های یک پرواز می کنند و البته ممکن است تعدادی از صندلی های پرواز هم خالی بماند. در این شرایط آژانس ها اقدام به فروش پروازها با قیمت مناسب می کنند و طبعا در چنین شرایطی مسافر برنده خواهد بود.
گاهی مسافران این امکان را دارند که بلیط هواپیما در مسیر خاصی را با قیمتی نزدیک به قیمت بلیط اتوبوس به همان مقصد تهیه کنند. به عنوان مثال در برخی روزها می توان بلیط هواپیما در مسیر تهران مشهد را را که قیمت مصوب آن 160 هزار تومان است به قیمت 40 هزار تومان خریداری کرد. طبیعی است وقتی این امکان وجود داشته باشد تمایل به سفر با وسایلی مثل قطار نیز به حداقل خواهد رسید.
نگاهی گذرا به قیمت بلیط قطار در پرترددترین مسیر ریلی یعنی تهران مشهد نیز نشان می دهد که در صورت وجود بلیط های چارتر ارزان قیمت سفر با قطار به هیچ عنوان صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
به عنوان مثال بلیط قطار تندروی تهران - مشهد که ظرف مدت 8 ساعت شما را به مقصد می رساند 72 هزار تومان است. همچنین شما برای سفر با قطار کوپه ای درجه یک در مسیر تهران مشهد هم باید 61 هزار و 800 تومان هزینه کنید که در این صورت بین 11 تا 12 ساعت در راه خواهید بود.
این در حالی است که پس از افزایش قیمت بلیط قطار پذیرایی در آنها هم به حداقل رسیده و به یک وعده صبحانه مختصر یا پذیرایی عصرانه محدود شده اما اگر مسافری سفر با هواپیما را انتخاب کند به تناسب زمان سفر هوایی خود از وعده غذایی متناسبی هم بهره مند خواهد شد.
نهایتا به نظر می رسد سیستم حمل و نقل ریلی باید در کنار حفظ انگیزه افراد برای سفر با قطار یعنی توجه به دو عامل ارزانی و ایمنی، امکانات بیشتری را هم برای مشتریان خود فراهم کند تا همچنان بتواند با سایر سیستم های حمل و نقل در رقابت باشد.
بصرفه نيست قيمت ها زيادو كيفيت ها افتضاح ولي مجبوريم ميفهمين مجبوريم چون هواپيماي داخلي هم از اون بدتره جاده اي هم كه ديگه حرفشو نزن فك كن با پرايد بخواي بري گردش خونت گردن خودته با اين ماشينو اين جاده هاي با كيفيت
زارت...
بیا برای من بلیط هواپیمای 40 هزار تومنی پیدا کن.من خودم 40 هزار اومن اضافه به مدیر پارسینه میدم