طلاق بر امنیت جامعه اثرگذار است
پارسینه: سرپرست اداره برآورد معاونت اجتماعی پلیس گیلان با اشاره به اثرگذاری طلاق بر جامعه، گفت: آمارها گویای رواج پدیده طلاق در سطح کشور و همچنین استان گیلان است، باید کاری کرد که زندگی بعد از طلاق برای هر یک از اعضای خانواده، آسیبزایی کمتری داشته باشد.
سرگرد سعید آقاییزاده، در خصوص طلاق و اثرات اجتماعی و امنیتی آن، اظهار کرد: هر ناهنجاری که در زندگی افراد جامعه اتفاق میافتد، علاوهبر اینکه برای خود آنها آسیبهایی به همراه دارد، در صورت رواج یافتن جامعه را نیز آسیبپذیر میکند. یکی از مهمترین این موارد، طلاق است که هم خود و هم عوامل به وجودآورنده آن ممکن است بر امنیت جامعه اثرگذار باشد.
وی افزود: آمارها گویای رواج پدیده طلاق در سطح کشور و همچنین استان گیلان است، حجم زیاد پروندههایی از بزهکاران در مراجع قضایی و انتظامی گویای این مطلب است که اغلب این افراد از زندگی در خانوادههای نابسامان رنج میبردهاند. چه در زندگی این افراد، طلاق روی داده باشد و چه نابسامانیهای خانوادگی مانند مشاجره، درگیری و یا حتی بروز طلاق عاطفی، از عوامل بسیار مهمی هستند که گرایش افراد را به انجام رفتارهایی که امنیت جامعه را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم تهدید میکنند، افزایش میدهد.
سرگرد آقاییزاده با بیان اینکه نتایج تحقیقات نشان میدهد رابطه معناداری بین عوامل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، روانشناختی و جنسی زمینهساز طلاق با میزان امنیت اجتماعی وجود دارد، گفت: عامل فقر و مشکلات معیشتی و اقتصادی، اثر زیادی بر جدایی و طلاق خانوادهها دارد. عدم بضاعت مالی خانوادهها و ناتوانی در پاسخگویی به نیازهای طبیعی و ضروری مانند خوراک، پوشاک، امکانات رفاهی و... زمینهساز افسردگی و ناراحتی است.
سرپرست اداره برآورد معاونت اجتماعی پلیس گیلان با بیان اینکه بیکاری یکی از ریشههای مهم بزهکاری و کجروی افراد میباشد که باعث از همپاشیدگی خانوادهها و منجر به طلاق و جدایی میشود، تصریح کرد: رسانههای دیداری، شنیداری و مکتوب میتوانند از جمله عوامل رفتارهای انحرافی در خانوادهها محسوب شوند.
وی ادامه داد: پخش شمار زیادی از سریالهای تلویزیونی، از طریق صدا و سیما و یا شبکههای ماهوارهای خارجی، با مضامین زندگیهای مجردگونه غربی توام با جذابیت، نشاط، رفاه، موفقیت و به طور کلی با تصویرسازی مثبت از این نوع زندگیهای از همگسیخته، نقش مؤثری در تقویت انگیزه گریز از قید و بندهای خانوادگی و هنجارها، و ارتکاب جرائم ایفا کرده است.
سرگرد آقاییزاده اضافه کرد: اعتیاد و عدم رعایت اصول اخلاقی از مهمترین علل طلاق شناخته شدهاند که اثرات جبرانناپذیری بر بنیان خانوادهها و بر امنیت جامعه میگذارد؛ مشکلات جنسی و عدم رضایتمندی هر کدام از زوجین نیز از عوامل بسیار مهمی است که به علل فرهنگی در هالهای از پنهانکاری قرار میگیرد.
وی بیان کرد: عدم آموزش و عدم آگاهی از برقراری روابط به شکل صحیح، منجر به نارضایتی زوجین و بروز طلاق عاطفی و محبت نکردن زوجین به یکدیگر میشود و زوجین، نیارهای جنسی خود را در خارج از چارچوب خانواده جستجو میکنند که نتایج مخربی چون بی بندوباری، خیانت و تنوعطلبی را به همراه دارد.
سرپرست اداره برآورد معاونت اجتماعی پلیس گیلان با تاکید بر اینکه توجه به موضوع طلاق و آسیبهای مرتبط با آن بسیار ضروری است، گفت: واکنش بیدرنگ و مسئولانه همه دستاندرکاران اعم از مسئولین و مردم را میطلبد؛ باید به هر شکل ممکن، زمینههای بروز طلاق به خصوص آن دسته از آسیبهایی که به دلیل شرایط خاص، بعد از وقوع طلاق حادث میشود، رفع شوند.
سرگرد آقاییزاده خاطرنشان کرد: طلاق خود یک امر مذموم است، اما گاهی نمیتوان از بروز آن جلوگیری کرد، میتوان با افزایش آگاهیهای اجتماعی و رفع موانع اجتماعی، پدیده طلاق را کاهش داد، اما از همه مهمتر شرایط بعد از طلاق است.
وی ادامه داد: باید کاری کرد که زندگی بعد از طلاق برای هر یک از اعضای خانواده، آسیبزایی کمتری داشته باشد؛ شرایط به گونهای نباشد که با بروز طلاق، ناگزیر افراد به سمت و سویی حرکت کنند که خلاف هنجارهای اجتماعی باشد و امنیت جامعه را به مخاطره اندازد.
منبع:
خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر