گوناگون

ردپای پشه ناقل ویروس «زیکا» در ایران

پارسینه: رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت احتمال ورود ویروس زیکا به کشور را بسیار کم دانست و از وجود نظام مراقبت فعال در کشور برای کنترل حشره ناقل این بیماری خبر داد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت احتمال ورود ویروس زیکا به کشور را بسیار کم دانست و از وجود نظام مراقبت فعال در کشور برای کنترل حشره ناقل این بیماری خبر داد.

دکتر محمدمهدی گویا در پاسخ به سوالی درباره اعلام وضعیت اضطراری بین‌المللی درباره بیماری "زیکا" و همچنین احتمال شیوع این ویروس در ایران گفت: خطر ورود و انتقال این بیماری به کشور ما پایین است؛ چراکه از چهار سال گذشته نظام مراقبت فعالی برای کنترل حشره ناقل این بیماری در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم و رد پای این پشه را رصد می‌کنیم.

وی افزود: در طول این مدت تنها سال گذشته در مناطق بسیار کوچکی در کشور این حشره را یافتیم که بلافاصله اقدامات سرکوب گرایانه برای کنترل این عامل انجام شد و خوشبختانه دیگر موردی نداشتیم. اما در بعضی کشورهای همسایه این پشه وجود دارد و به همین دلیل ما با حساسیت بیشتری این موضوع را دنبال می‌کنیم.

گویا تاکید کرد: مناطقی که این پشه در آن مشاهده شده، تحت کنترل قرار دارند. موردی از این بیماری در ایران و کشورهای همسایه و به طور کلی در منطقه خاورمیانه در شمال آفریقا گزارش نشده است. اگر پشه "آئدس" که عامل انتقال این بیماری است، در کشور وجود داشته باشد، تعداد آن بسیار محدود است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: انتظار داریم این پشه در مناطق گرمسیری و معتدل به خصوص مناطق ساحلی بیشتر باشد. احتمال انتقال انسان به انسان این بیماری بسیار ناچیز و در حد فرضیه است و هنوز اثبات نشده است.

وی راه‌های انتقال این بیماری را تماس جنسی، تزریق خون آلوده و انتقال از مادر به جنین اعلام کرد و در خصوص انتقال بیماری زیکا از طریق مادر به کودک در دوران بارداری گفت: خانمی که در دوران بارداری مبتلا به این بیماری شود، فرزندی به دنیا می‌آورد که مغز کوچکی دارد و در اصطلاح پزشکی به آن "میکرو سفالی" می‌گویند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: انتقال بیماری از طریق سه راه مذکور در حد فرضیه است و بیشتر از آن نیست، البته از میان این موارد، فرضیه انتقال از طریق مادر به کودک قوی‌تر است. البته باید تاکید کنیم که خود بیماری نسبتا خفیف است که با تب، درد عضلات، مفاصل، ورم ملتحمه چشم و بثورات جلدی همراه است و معمولا بین دو تا هفت روز طول می‌کشد و خود به خود نیز بهبود می‌یابد.

وی افزود: اما آنچه که نگرانی ایجاد کرده است شدت گسترش آن در آمریکای جنوبی و ارتباط بین افزایش موارد این بیماری با افزایش موارد میکرو سفالی است.

گویا از برنامه‌های مراقبتی برای کنترل حشره ناقل این بیماری در کشور خبر داد و تاکید کرد: تا به حال موردی از این بیماری مشاهده نشده است که در خصوص آن نگران شویم.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خطاب به کسانی که قصد سفر به مناطق بروز این بیماری را دارند، گفت: کسانی که به این مناطق سفر می‌کنند اگر هنگام بازگشت دچار علایمی از این بیماری شدند حتما به مراکز بهداشتی و درمانی کشور مراجعه کنند. پرسنل مربوطه اقدامات لازم را برای این افراد انجام خواهند داد.

وی افزود: توصیه می‌کنیم خانم‌های باردار یا کسانی که هنوز از بارداری خود مطمئن نیستند از مسافرت غیر ضروری به این مناطق تا اطلاع ثانوی خودداری کنند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار