سوء مدیریت، مهران را منا نکند/ جان هزاران مسافر اربعین در خطر است
پارسینه: مسئولین دولتی و متصدیان امر بایدبرای ایجاد زیرساخت مناسب زائرین اربعین در مرزهای سه گانه با کشور عراق تمهیدات ویژه ای را عملیاتی کنند. اما تا به امروز همه فعالیت ها شتابزده و موقتی بوده است.
به گزارش پارسینه به نقل از تیتر شهر: راهپیمایی اربعین یکی از باشکوهترین و پرازدحامترین مراسمات دینی جهان است زیرا در یک بازه 3 هفتهای نزدیک به 30 میلیون نفر در مسیر نجف به کربلا تردد میکند. سهم ایران از زمان رونق دوباره راهپیمایی اربعین به بعد، هرساله نزدیک به 4 میلیون نفر میباشد لذا برای تأمین امنیت، رفاه، رسیدگی به مصدومان و بیماران احتمالی، تشریفات گمرکی، پارکینگ و نظمبخشی به تردد خودروها در زمان رفت و بازگشت نیاز به زیرساختهای ویژه و حسابشده ای دارد.
سه مرز مهران، شلمچه و چذابه درگاه ورودی و خروجی مسافران اربعین هستند و عمده مشکلات آنها برای عبور و مرور مربوط میشود به ازدحام جمعیت، ترافیک در ورودی شهرها، محل پارک خودرو، تأمین امنیت خودروها و کمپهای امدادی و اورژانسی برای مداوا . این مسئله یک نکته بسیارمهم و حائز اهمیت است که وزارت کشور و متولیان امر بهطور ویژه این سه شهر را موردتوجه قرار داده و نیازهای آن را برای تأمین نیازهای اساسی زائرین برطرف کنند حتی تخصیص جداگانه بودجه به این سه شهر میتواند کمک شایانی به مسئله توسعه زیرساختها برای میزبانی از زائران اربعین کند.
پیشتر سعید جعفری، معاون امور زیر بنایی و امور فنی بنیاد برکت گفته بود: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از طریق بنیاد برکت، در احداث پارکینگ مرز مهران با استانداری ایلام مشارکت میکند، هرسال دهها هزار زائر از این مسیر تردد میکنند، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با مشارکت استانداری، برای احداث پارکینگ و تأسیسات جانبی سعی در برطرف کردن بخشی از مشکلات زائرین اربعین دارد.به گفته معاون امور زیر بنایی و امور فنی بنیاد برکت سال گذشته زائرین اربعین حسینی در تردد از مرز مهران به دلیل کمبود زیرساختهایی همچون پارکینگ با مشکلاتی مختلفی ازجمله ترافیک روبهرو شدند. امیدواریم همه دستگاهها در رفع این معضل مشارکت کنند تا به امید خدا امسال شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.زائرین راه زیادی را پیاده طی میکنند و ما بنا داریم با همکاری دیگر نهادها نسبت به رفع مشکلاتی که در بین مسیر و در مرز برای زائرین گرامی پیش میآید، اقدام کنیم.
این صحبتها مربوط به شش ماه پیش است و اگر قرار بوده کاری انجام شود این روزها باید مراحل پایانی را سپری بکند. در آستانه محرم قرار داریم و با گذشت 4 هفته از دهه اول محرم، کاروان ها به سمت مرزها حرکت می کنند و درآنجاست که باید ببینیم اتفاقات سال های پیش توانسته تجربه خوبی برای امسال باشد یا خیر؟ هرچند برای قضاوت این مسئله که اقدامات دولت در یک سال گذشته کافی بوده است یا خیر زود است اما باید از تجربه سالهای قبل استفاده کرد و برای مهمترین مسائل آمادگی لازم را به دست آورد. در زیر چند اتفاق که در سال گذشته سبب بروز مشکلات فراوان در مهران شد را مرور می کنیم.
ورودی مهران خاطره تلخ سفر
شاید ترافیک 5 تا 10 ساعته ورودی مهران برای کسانی که در این گره بزرگ اسیرشده بودند یکی از سختترین مراحل سفر بود، شهر گنجایش این حجم از ماشین را نداشت و ورودی شهر به طور کامل قفل شده بود.یک بی نظمی کامل عبور و مرور را غیر ممکن ساخته بود و همین مسئله سبب شد تا ازدحام جمعیت ساعت به ساعت بیشتر شده و وضع بحرانی تر شود. این تجربه یک رویداد بسیار مهم است که باید راهور ناجا برای نظم دهی تردد وسایل نقلیه از چند روز قبل پارکینگهای بیرون از شهر را فراهم کرده تا ترافیک و مشکلات جاده به داخل شهر وارد نشود. تعریض جاده یکی دیگر از مسائلی است که تا قبل از آغاز حرکت جمعیت به سمت مرزها باید انجام شود. استقرار نیروهای انتظامی باید به نحوی باشد که مانع از وقوع بی نظمی در تردد شود و آمادگی نیروها امر خدمت رسانی را تسریع خواهد کرد.
ماشینهایی که در گل غوطهور شد
سال پیش به دلیل بارش شدید باران در زمان بازگشت زائرین بسیاری از خودروهایی که در بیابانهای اطراف شهر مهران در پارکینگهای خاکی و دشتهای اطراف پارک شده بودند به دلیل بارش باران غرق در گل شدند بهطوریکه بسیاری از ماشینها در این آشفتهبازار گیرکرده و با کمک تراکتور از گل خارج شدند. فراهم کردن زمینی مسطح و آسفالته برای پارک ماشین ها، حراست از پارکینگ و خدمت رسانی به کسانی که دچار خرابی خودرو یا مشکلات از این دست شده اند می تواند مهران نه به عنوان یک شهر مرزی بلکه به عنوان یک مکپ بزرگ امدادی و خدماتی معرفی کند و به جای کانون بروز مشکلات به مرکز رفع مشکلات زائران بدل شود.
ازدحام جمعیت یادآور منا
زائرانی که به دلیل نداشتن پاسپورت یا ناقصی مدارک در پشت درهای مرز اسیرشده بودند به دلیل افزایش تعداد افراد و فشار جمعیت در آستانه بروز بحران بود و امکان آسیب دیدگی و خفگی بسیاری پیش بینی می شد که با اقدام سریع مسئولین از یک فاجعه انسانی پیشگیری گردید لذا باید برای امسال ترتیبی اتخاذ شود تا مراحل تأیید مدارک و یا درگاههای ورودی افراد، به محل بسیار بزرگتری منتقل شود تا از بروز مشکلات این چنینی پیشگیری شود. مراحل اعزام به داخل خاک عراق باید با هماهنگی مسئولین سریع تر انجام شود تا از ازدحام جمعیت در پشت مرز جلوگیری به عمل آید. ایجاد یک بنای موقت بزرگ می تواند کیفیت خدمات دهی را افزایش داده و به عنوان یک شرایط خاص و ویژه از نیروهای مردمی نیز کمک گرفته شود.
تمامی حرفهایی که زده شد برای این است که هنوز اربعین امسال نیامده و عملکرد مسئولین مشخص نیست و دیکته ننوشته نیز غلطی ندارد لذا باید منتظر ماند و دید که آیا مشکلات سالهای قبل امسال نیز تکرار میشود یا خیر ، مسئولین همچنان برای تأمین امکانات اقدامی کردهاند یا همه ادعاها در حد شعار باقی میماند، باید نشست و دید تا مسئولین از این مأموریت اربعین سربلند بیرون میآیند یا خبر. شعار نمی تواند گره از مشکلات مردم خسته ای باز کند که فاصله نجف را تا کربلا پیاده آمده و سپس در شرایطی بسیار دشوار خود را به مرز رسانده اند. یک همت جدی می طلبد تا شهر مهران از قالب سنتی خود به یک کمپ بزرگ خدماتی ویژه اربعین بدل شود. ای کاش مسئولین ما به جای تبلیغات رسانه ای و بهره برداری های نامتعارف سعی در گسترش خدمات و کم کردن رنج سفر کنند. اما تا بخواهیم برای اربعین بعدی آماده شویم و اقداماتی حساب شده انجام دهیم اربعین شده است و وضعیت به همان روال گذشته باقی خواهد ماند.
ارسال نظر