گوناگون

۲۰۰ جوان شاغل در آستانه بیکاری

۲۰۰ جوان شاغل در آستانه بیکاری

پارسینه: در شرایطی که بیکاری یکی از مهمترین معضلات اقتصادی و حتی اجتماعی جامعه ما محسوب میشود، یکسری اختلافات ممکن است منجر به بیکاری ۲۰۰ جوان شاغل در بزرگترین مرکز خدمات خودرویی تهران شود

۲۰۰ جوان شاغل در آستانه بیکاری

به گزارش پارسینه ، خبر بد این است: يك مركز تعميرگاهي و كارواش بزرگ -ظاهرا بدون حكم قضايي- در شرف تخلیه شدن است و احتمال بیکاری دويست نفر كارگر می رود. در شرایطی که بیکاری یکی از مهمترین معضلات اقتصادی و حتی اجتماعی جامعه ما محسوب میشود، یکسری اختلافات ممکن است منجر به بیکاری ۲۰۰ جوان شاغل در بزرگترین مرکز خدمات خودرویی تهران شود که ان شاءالله جلوی این کار گرفته می شود. به راستی چه نهاد یا مسئولی باید پاسخگویی بیکاری احتمالی این جمعیت ۲۰۰ نفره باشد؟

چندی است که پادگانهایی که در اطراف و حاشیه های شهر مستقر هستند، در راستای اقتصادی مقاومتی دست به سرمایه گذاری اقتصادی میزنند تا بلکه تعداد قابل توجهی از جوانان بیکار ما را شاغل کنند و از سوی دیگر به بودجه نظامی مملکت یاری برسانند. در آخرین اخبار مخابره شده به دلیل اختلافاتی که پیرامون بزرگترین مرکز خدمات خودرویی تهران صورت گرفته است ۲۰۰ جوان شاغل در شرف بیکار شدن هستند این در حالی است که مقام معظم رهبری مکررا در باب معضلات بیکاری ایراد سخنرانی کرده اند. ایشان با تاکید برلزوم حل مشکل رکود واشتغال و بیان اینکه خجلت نظام از بیکاری جوان از شرمندگی وی در خانوادهاش بیشتر است، خطاب به دولت و مجلس فرمودند درباره حل این مشکلات اقدام کنند.

حال بعد از اتفاقی که درباره مرکز تعمیرگاهی و کارواش البرز در آجودانیه صورت گرفته است این سوال مطرح میشود که آيا موضوع كارواش سعادت آباد حالا در آجودنيه تكرار مي شود؟!

سال گذشته و در همین ماه آذر بود که مجتمع البرز واقع در محله آجودانیه؛ بزرگترین مرکز خدمات خودرویی تهران افتتاح شد. این مرکز با ۱۸ هزار متر مربع مساحت فضای کاری و با حضور بسیاری از برندهای برجسته خودرویی و خدماتی بزرگترین مرکز خدمات خودرویی در تهران به حساب می آید که سال گذشته با حضور بیش از دو هزار نفر، شرکت تعداد زیادی از خودروهای کلاسیک و موتورسیکلتهای سنگین و برگزاری مراسم افتتاحیه مجلل که با موسیقی زنده همراه بود بصورت رسمی آغاز به کار کرد. این مجتمع بزرگ خدمات خودرویی دارای فضاهای سرویس و خدمات سریع گسترده ای است که برندهای معتبری چون مرسدس بنز، مزدا (بهمن موتور)، میتسوبیشی (آرین موتور)، ب ام و (پرشین خودرو) در آن دارای مراکز خدماتی هستند و به زودی برندهای دیگری چون لکسس و تویوتا (ایرتویا) و DS نیز به آنها افزوده خواهد شد.

همچنین در این مجتمع بزرگ سایر برندهای دیگر چون Meguiar's، برند برجسته و باسابقه آمریکایی ارائه دهنده مواد نظافتی و محافظ خودرو ازطریق فروشگاه پایا، برند آجودان؛ ارائه دهنده رینگهای با کیفیت وارداتی انواع خودروهای اسپرت مدل بالاT برند پورونیکس (Poroni X) ارائه دهنده انواع سیستمهای صوتی و رهیاب و همچنین اتوسرویس البرز در آن حضور دارند. این مجتمع بزرگ در بخش دیگر خود دارای فضای بزرگ کارواش و کافی شاپ است که ضمن ارائه خدمات نظافتی به هنگام انتظار پذیرای مشتریان خواهد بود. حالا با اختلافاتی که پیرامون این مجتمع به وجود آمده است تعداد ۲۰۰ جوان شاغل در شرف بیکار شدن هستند.

این در حالی است که گویا پلمپ این مرکز با صدور مجوز قضایی نیز صورت نگرفته است. چرا یک اختلاف باید منجر به بیکاری ۲۰۰ جوان شود، سوالی است که باید نهادهای مسئول پاسخ دهند. آيا موضوع كارواش سعادت آباد حالا در آجودنيه تكرار مي شود؟!

ماجرای کارواش سعادت آباد
بهمن سال گذشته بود که فیلمی مبنی بر اینکه ماموران شهرداری تهران با حمله شبانه به یک کارواش متعلق به مسجد قدس در سعادت آباد، کارگران این کارواش را مجروح کردند، در فضای مجازی منتشر شد.در این فیلم ماموران شهرداری تهران با حمله شبانه به یک کارواش متعلق به مسجد قدس در سعادت آباد، کارگران این کارواش را مجروح کرده و اموال و دارایی های آن را تخریب کردند. فردی که در این حادثه حضور داشت در این فیلم مدعی شدکه ساعت یک و نیم نگهبان به ما اعلام کرد که تیمی از شهرداری برای پلمپ کارواش آمدهاند و به یکباره تعداد زیادی از ماموران شهرداری وارد کارواش شده و شروع به شکستن و حمله به کارگران، توسط سنگ و چماق کردند.بخشی از این فیلم نشان دهنده خسارت شدید یک خودرو بود که افراد حاضر در این جمع مدعی بودند که ماموران شهرداری باند و ضبط خودرو را به سرقت برده اند.

ماجرا از چه قرار بود؟
اولین واکنش رسمی درباره این ماجرا را سرخو رئیس کمیته حمل ونقل شورای شهر با پخش دقایقی از فیلم درگیری در صحن شورای شهر مطرح کرد و در تشریح جزئیات حادثه گفت: برابر گزارش واصله مردمی و رئیس هیات امنای مسجد قدس دراولین ساعات بامداد مورخه ۱۷ بهمن سال جاری عوامل شهرداری اقدام به حمله وضرب و شتم کارگران و تخریب کارواش موقوفه مسجد کردهاند و پس از تخریب، با قراردادن نیوجرسی و خاکریزی مقابل در، مانع گذر افراد شدند و از طرفی قبل از بروز حادثه نیزعوامل شهرداری به محل مذکور مراجعه و به کارگران اعلام کردند، برای پلمب کارواش مسجد محل را ترک کنند که با مقاومت نگهبان و کارگران و نهایتا با ایجاد درگیری، موقعیت را ترک کردند؛ اما سپس عده دیگری مجددا به کارواش موقوفه حمله و آن را تخریب کردند.
وی افزود: با توجه به این که قوانین و مقررات در زمان بروز تخلف ساختمانی و کاربری، تکالیف شهرداری را به روشنی مشخص کرده، علت عدم ارائه مجوز احتمالی تعطیل یا تخریب بنای کارواش و سایر اقدامات خلاف شئون اخلاقی و مذهبی مشخص نیست و نظر به قرار گرفتن در دهه مبارک فجر و با توجه به اینکه در برنامه ۵ ساله دوم ساخت ۲۰۰۰ مسجد برای شهرداری تکلیف شده است و شهرداری تهران همه ساله هزینههای زیادی را برای ساخت و یا تجهیز مساجد هزینه میکند اعمال این رویههای نادرست بر خلاف اهداف عالیه نظام اسلامی است؛
لذا مقتضی است ضمن برخورد سریع و قاطع با متخلفان، نتیجه را اعلام و از تکرار چنین حوادث تلخ و غیر قابل دفاع ممانعت بعمل آورند.همچنین اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورای شهر نیز از ایجاد کارگروهی برای بررسی دقیق این موضوع از سوی هیات رئیسه شورای شهر خبر داد و در مورد چرایی بروز این اتفاق گفت: پرونده این موضوع به سال ۸۴ مربوط میشود؛ از آنجایی که ۱۰۰۰ متر از مسجد قدس در راستگرد معابر آن محدوده از بین رفته بود، احمدینژاد شهردار سابق تهران دستور داده بود ۳۰۰۰ متر زمین مجاور به مسجد تعلق گیرد!وی با بیان اینکه با وجود این واگذاری لسانی، هیچگاه سند این زمین به مسجد منتقل نشد، گفت: جلسات متعددی درباره این موضوع در شهرداری برگزار و مقرر شد تا تعیین تکلیف نهایی، موقتا مسجد از این زمین استفاده کند.
بعد از این مذاکرات شهرداری زمین را برای تهاتر با شرکتهای دیگری واگذار کرد اما مسجد همچنان از این زمین به عنوان یک ملک وقف شده استفاده میکرد اما با توجه به تهاتر صورت گرفته این زمین باید به شرکت مربوطه تحویل داده میشد از این رو برای رفع تصرف آن شهرداری در اولین گام اقدام به گذاشتن بلوک سیمانی کرد ولی از آنجایی که این مسجد زمین را حق خود میدانست، از موضع خود کوتاه نیامد اما این در حالی بود که سندی به نام مسجد نشده بود. وی با اشاره به اینکه در این سالها از مسجد استفاده تجاری میشد و کارواش در آن فعال شده بود، گفت: متأسفانه در جریان تصرف این زمین مأموران شرکت شهربان و کارگران این کارواش با یکدیگر درگیر شدند. شاکری در پاسخ به این سوال که آیا رفتار ماموران شهرداری نادرست بوده است؟ گفت: رفتار مأموران شهرداری تهران بدون تدبیر بود. وقتی این مسائل ابعاد اجتماعی پیدا میکند به ویژه زمانی که پای یک مسجد در میان است باید عاقلانهتر عمل شود. علاوه بر اینکه شهرداری باید از بروز اتفاقات مشابه جلوگیری کند چرا باید رسیدگی به یک پرونده آنقدر به طول بینجامد که باعث کینه و مشکلات دیگر شود و این موضوع در شورای شهر در حال بررسی است.
همچنین ابوالفضل قناعتی عضو هیات رئیسه شورای شهر نیز با بیان اینکه عکس و فیلمهایی از سوی اشخاص ناشناس از این حادثه برای برخی از اعضای شورا ارسال میشود گفت: جای تردید نیست که شهرداری تهران باید به وظایف قانونی خود در قبال متخلفان عمل کند اما آنچه که مهم است؛ شیوه اجرای احکام است که باید منطقی، علمی و اصولی باشد. وی با بیان اینکه دوران جاهلیت، لشگرکشی و چماق به دست گرفتن تمام شده است و نباید حرکات این چنینی در راستای اجرای احکام صورت گیرد؛ افزود: باید بررسی شود که چه کسی دستور حمله این چنینی را صادر کرده و قطعا شورای شهر با مسببان و متخلفان این حادثه برخورد خواهد کرد.

چرا درس عبرت نمیشود؟
مرور اتفاق کارواش سعادت آباد در این گزارش بی دلیل نبوده است. سوال این است که زمان زیادی از این اتفاق نگذشته است اما ما همچنان از آن درس نگرفته ایم. چرا باید به خاطر یکسری اختلافات ۲۰۰ جوان شاغل در کارواش آجودانیه بیکار شوند؟ چه نهاد یا مسئولی پاسخگوی خانوادههای این جمعیت بیکار خواهد بود؟ ان شاءالله که جلوی این کار گرفته می شود.

منبع:روزنامه راه مردم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد