۱۰ علت اول مرگ تهرانیها
پارسینه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تشریح برخی از اقدامات انجام شده در قالب طرح تحول نظام سلامت برای تکمیل شبکه بهداشتی ۱۰ علت اول مرگ تهرانیان را اعلام کرد.
دکتر شریعتی در نشست خبری هیأت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اقدامات انجام شده در طرح تحول نظام سلامت گفت: در دانشگاه تهران سه میلیون نفر از نظر بهداشتی تحت پوشش ما هستند که این افراد بیشتر در مناطق جنوب و کمتر برخوردار هستند و این یکی از افتخارات ماست که به این افراد ارائه خدمت میکنیم.
وی با بیان اینکه از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مطالعاتی برای تکمیل شبکه بهداشتی انجام شد، تصریح کرد: توجه به شبکه بهداشتی بیشتر متمرکز بر روستاها بود و در شهرها و کلانشهرها مورد توجه زیادی واقع نشده بود. حال اتفاق بزرگی که در طرح تحول نظام سلامت افتاد این بود که شبکه بهداشتی مناطق دانشگاه علوم پزشکی تهران چه در روستا، چه در حاشیه شهرها و چه در شهر به طور صددرصد تکمیل شده است.
شریعتی با بیان اینکه با تأمین منابع توانستیم قسمت اعظمی از شبکه را به طور کامل نوسازی، تجهیز و یا بازسازی کنیم، افزود: در عین حال اکنون در تمام مراکز "جامعه سلامت" روانشناس بالینی و کارشناس تغذیه حضور دارند. این اتفاق بسیار مهم است چرا که بیشترین بار بیماریها را در این قسمتها داریم و این مسائل به عنوان ریز فاکتور محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵ درصد از مردم منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در سامانه سیب پرونده دارند، گفت: تاکنون ۳۳ درصد از این مردم طی یک سال قبل از طریق پرونده الکترونیک سلامت از ما خدمت دریافت کردهاند و ما اطلاعاتشان را به طور کامل داریم و میدانیم که چه بیماریهایی در بین این افراد وجود دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به یکی از اقدامات این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در دانشگاه علوم پزشکی تهران مرگ و میرهایی را که در منطقه ما اتفاق میافتد ثبت میکنیم و آنها را تجمیع کرده و نتیجه میگیریم که علت فوت مردم برای چیست چرا که معتقدیم هیچکس نباید زیر ۷۰ سال دچار مرگ شود و اگر این اتفاق بیفتد باید دلیل آن را مشخص کنیم.
وی افزود: بر همین اساس هر سه ماه یک بار جلسهای را با روسای شبکههای دانشگاه برگزار میکنیم و موارد مرگ و میر را بررسی کرده و اقدامات پیشگیرانه را انجام میدهیم. در حال حاضر باید بدانیم که بیشترین علت مرگ سکته قلبی و عوارض ناشی از دیابت است.
شریعتی به ۱۰ علت اول مرگ مردم شهر تهران، ری و اسلامشهر اشاره کرد و گفت: طبق بررسیهای انجام شده سکته قلبی، دیابت، سکته مغزی، سایر بیماریهای قلبی، پرتاب و برخورد اجسام و صاعقه، پنومونی، کهولت بدون زوال عقل، سرطان ریه، سرطان معده و سایر بیماریهای دستگاه تنفسی به ترتیب ۱۰ علت اول مرگ مردم در شهر تهران، ری و اسلامشهر است.
به جای پنومونی میگفت ذات الریه یا التهاب ریه چیزی اش کم میشد؟؟؟
فارسی را دوباره توو دانشگاه پاس کنیم
ایشون حالش خوب نیست .علت مرگ زودرس مردم ایران . داشتن استرس فراوان / دلهره / نداشتن ارامش / عدم نشاط وشادی / گرانی /فقر / بیکاری / نداشتن امید / سردر گمی / بلاتکلیفی / و..........
بانظر آقا یا خانوم شرمنده موافقم.
پیامدهای تورم
تورم از جمله پدیدههایی است که میتواند آثار و تبعات مثبت و منفی به دنبال داشته باشد و مهمترین اثر آن، توزیعی است؛ به نحوی که به نفع گروههای پردرآمد و به ضرر گروههای فقیر و کمدرآمد و حقوقبگیر است. به عبارت دیگر تورم به افراد دارای درآمدهای پولی ثابت، ضرر میزند و از قدرت خرید آنان میکاهد و در مقابل، به نفع اغلب کسانی تمام میشود که درآمدهای پولی متغیر دارند. در یکی از گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس نیز آمده است که تورم همچنین هزینههای عمومی دولت را افزایش داده و در نتیجه دولت را مجبور به کسب درآمد بیشتر یا استقراض از بانک مرکزی میکند که در هر دو حالت ضربات جبرانناپذیری را به اقتصاد کشور وارد میکند. این گزارش در ادامه به طرح راهکارهای مبارزه با تورم پرداخته و تاکید میکند که حل معضل تورم در کشور کار خیلی پیچیدهای نیست و کافی است ریشههای تورم، که قابل شناسایی نیز هستند، به گونهای از میان برداشته شوند.
علاوه بر آثار اقتصادی، تورم بر ساختار اقتصاد و متغیرهای کلان اقتصادی تاثیرگذار است. تورم، در عصر حاضر، ابعاد اجتماعی و سیاسی گستردهای پیدا کردهاست. دلیل این مساله، ارتباط تنگاتنگ آن با زندگی افراد جامعهاست. بهعلاوه، ثبات سیاسی و اقتصادی یک کشور از طریق شاخصهای متفاوتی سنجیده میشود که تورم از جمله آنهاست. شعار بسیاری از نامزدهای ریاست جمهوری در کشورهای در حال توسعه، کنترل و پایین آوردن روند رشد قیمتهاست. از اینرو تورم را میتوان یکی از پیچیدهترین، مهمترین و حساسترین مقولات اقتصادی و اجتماعی عصر حاضر دانست و بررسی و تحلیل آن، میتواند نقش بسزایی در تحلیل و تبیین مسائل اقتصادی داشته باشد.