بسیاری از تالابهای کشور خشک شده است
پارسینه: معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کشور گفت: بسیاری از تالاب های کشور در اثر ناهمخوانی توسعه با ظرفیت های طبیعی خشک شده است .
حمید ظهرابی امروز در آیین تکریم و معارفه مدیران کل قدیمی و جدید محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد افزود: امروزه طبیعت دستخوش تغییرات و دگرگونی ها توسط بشر شده است. تهدید شدید گونهها، انقراض، بیابانزایی، نابودی جنگلها، آلودگی آب و خاک و هزاران مشکل محصول بیتدبیری بشر در بهرهبرداری از منابع است .
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: کشور ما در بهره برداری از منابع، اصول و ملاحظات را رعایت نکرده است. توسعه کشور بدون توجه نسبت به توان و ظرفیتها رقم خورده است .
ظهرابی تصریح کرد: بحران آب در کشور محصول صنایعی است که بدون نگاه کارشناسی و توجه به محیط زیست توسعه یافتهاند. بهرهبرداری بیرویه از منابع از جمله موارد کاهش منابع آبی است .
وی با بیان اینکه بسیاری از تالابهای کشور خشک شده است،گفت: احیای ظرفیتهای تخریب شده در کشور در گروی تجدید نظر در بسیاری از هدفگذاریهای توسعهای است .
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کشور افزود: مدیریت زیست بومی رویهای است که برای احیای تالابها و محیط زیست در نظر گرفتهایم و برنامهریزی مشارکتی در قالب این رویکرد عملیاتی میشود.
ظهرابی با تاکید بر توسعه پایدار اظهارکرد: استفاده از ظرفیتهای مناطق تحت حفاظت میتواند توسعه گردشگری و اشتغال را رقم بزند . سمت و سوی ما بر بهره برداری خردمندانه و توسعه مشارکتی است.
وی استان کهگیلویه و بویراحمد را در حوزه زیست محیطی بسیار با ارزش عنوان و اظهارکرد: طبیعت استان ظرفیت بسیار بزرگی است و در کنار ظرفیت انسانی میتواند در آینده کشور تاثیرگذار باشد .
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کشور با اشاره به پتانسیلهای منطقه دنا گفت: منطقه حفاظت شده دنا ۲۰۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده دارد . استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ درصد آب کشور را داراست و باید از ظرفیت منابع آبی نیز به نحو مطلوبی استفاده شود.
ظهرابی همچنین بر گردشگری طبیعت محور و اکوتوریسم تاکید و اظهار کرد: این مهم خروجی اشتغال زایی زیست محور را رقم می زند . بهبود وضعیت معیشتی نیروهای محیط زیست در کشور نیز ضروری است.
ارسال نظر