گوناگون

بشر یک دقیقه به نیمه شب نزدیک شد/ نگرانی از آینده زمین

فاکس‌نیوز گزارش می‌‌دهد:

دانشمندان در تاریخ ۱۰ ژانویه ۲۰۱۲ به نشانه بدبینی درباره آینده بشر عقربه شوم ساعت رستاخیز 'Doomsday Clock' را یک دقیقه به جلو بردند، عقربه ای که از سال ۱۹۴۷ تا کنون ۲۰ بار جا به جا شده است. کنت بندیکت Kennette Benedict رئیس هیأت مدیره بولتن دانشمندان اتمی دانشگاه شیکاگو در کنفرانس خبری که ۱۰ ژآنویه ۲۰۱۲ برگزار شد، گفت: اکنون تنها پنج دقیقه به نیمه شب باقی مانده است. این حرکت نمادین بشریت را یک قدم به پایان جهان نزدیکتر می کند، آخرین تغییر در عقربه های این سال در سال۲۰۱۰ انجام شده و عقربه در ۶ دقیقه به نیمه شب ثابت شد.

این ساعت نمادی از خطر قریب الوقوع تخریب و ویرانی ناشی از سلاح های اتمی یا بیولوژیکی، تغییرات آب و هوایی، و دیگر فجایع دست ساز انسانها است و دانشمندان برای تعیین جلو یا عقب رفتن عقربه های این ساعت بر روی ساخت و ساز سلاح های اتمی در گوشه و کنار جهان، وقوع رویدادهای فاجعه باری از قبیل نشت نیروگاه فوکوشیما و رویدادهای زیستی از قبیل خلق ویروس H5N1 متمرکز می شوند.ساعت رستاخیز از سال ۱۹۴۷ به عنوان اخطاری برای دانشمندان اتمی جهان درباره خطرات سلاح های اتمی آغاز به کار کرده است. در آن سال عقربه این ساعت هفت دقیقه تا نیمه شب را نمایش می داد، نیمه شب به معنی نابودی نسل بشر است، این ساعت در سال ۱۹۴۹ به خاطر ارتباطات میان آمریکا و روسیه سه دقیقه به نیمه شب را نشان می داد و در سال ۱۹۵۳، پس از آزمایش اولین بمب هیدروژنی در جهان این ساعت دو دقیقه به نیمه شب را نشان داد.

در سال ۱۹۹۱ این ساعت در خوشبینانه ترین حالت خود قرار داشت زیرا در آن زمان جنگ سرد به پایان رسید و آمریکا و روسیه ساخت سلاح اتمی را متوقف کردند، در آن سال ۱۷ دقیقه به نیمه شب مانده بود. در سال ۲۰۱۲ وقوع نشت رادیو اکتیو از نیروگاه فوکوشیما در حرکت دادن عقربه ساعت روز رستاخیز به جلو تاثیر شدیدی داشت. از میان دیگر عواملی که در تصمیم گیری بر سر حرکت یک دقیقه ای عقربه این ساعت تاثیرگذار بوده است می توان به رشد توجه نسبت به انرژی اتمی در کشورهایی مانند ترکیه، اندونزی و امارات اشاره کرد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار