چنددرصد از جمعیت کشور بیسواد هستند؟
پارسینه: وی به میزان بیسوادی کشور در زمان تاسیس نهضت سوادآموزی اشاره کرد و یادآور شد: زمانی که امام راحل فرمان تاسیس این نهضت را دادند از جمعیت 27 میلیون نفری آن زمان ایران، تعداد 14.5 میلیون نفر شامل 52 درصد بیسواد بودند.
از رشت خبر ميرسد محمد مهدیزاده ظهر امروز در جمع مدیران مجتمعهای آموزشی، آموزشیاران و فعالان عرصه نهضت سوادآموزی گیلان اهداف امام راحل در تاسیس نهضت سوادآموزی در کشور را تشریح کرده است.
وی با بیان اینکه امام راحل 33 سال قبل آموزش همگانی را در زمانی مطرح کردند که دنیا در خواب غفلت بود، گفت: دنیا 15 سال بعد متوجه این پیام امام (ره) شد.
معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: زمانی که امام (ره) فرمودند ایران را سراسر مدرسه کنید، یعنی اینکه همه جا باید محل یادگیری شود و امام (ره) به دنبال جامعه یادگیرنده بود.
وی تفاوت پیشرفتهای امروز با گذشته ایران را نشانه باسوادی مردم دانست و تصریح کرد: هر شهر و روستایی که از سطح سواد بالایی برخوردار شد زودتر به پیشرفت و آبادانی رسید.
مهدیزاده هدف مهم امام راحل در دراز مدت را تبدیل فرهنگ وابسته به فرهنگ مستقل نامید و خاطرنشان کرد: امام (ره) خواستند در کوتاه مدت تمام ایرانیان خواندن و نوشتن را بیاموزند و انتظار ایشان در دراز مدت نیز داشتن فرهنگ مستقل بود.
وی به میزان بیسوادی کشور در زمان تاسیس نهضت سوادآموزی اشاره کرد و یادآور شد: زمانی که امام راحل فرمان تاسیس این نهضت را دادند از جمعیت 27 میلیون نفری آن زمان ایران، تعداد 14.5 میلیون نفر شامل 52 درصد بیسواد بودند.
این مسئول با بیان اینکه پوشش تحصیلی کشور در آن زمان جای تاسف بود، تصریح کرد: بیش از نیمی از روستاها دبیرستان نداشتند.
وی با اشاره به اینکه امروز نرخ باسوادی کشور به 85 درصد رسیده است، خاطرنشان کرد: طبق آخرین سرشماری سازمان نهضت سوادآموزی کشور تا پایان سال 1389 یک میلیون و 800 هزار نفر در کشور در سنین بالای شش سال و زیر 50 سال کشور بیسواد هستند.
مهدیزاده با تاکید بر اینکه هیچ فردی در ایران نیست که دسترسی به آموزش نداشته باشد، خاطرنشان کرد: نسبت به داشتههای خود موفق هستیم اما اگر بخواهیم خود را با آرمانهای امام راحل مقایسه کنیم با نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی نرخ بیسوادی کشور را 15 درصد اعلام کرد و متذکر شد: باسواد کردن این تعداد به اندازه باسوادی 85 درصد تلاش زیادی میخواهد زیرا این عده نمیخواهند باسواد شوند و انگیزهای در زمینه باسوادی ندارند.
معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی باسواد کردن درصد باقیمانده را مستلزم داشتن نگرش نو و رویکرد جدید خواند و اذعان کرد: اگر از رویکرد اینکه باسوادی یک نیاز فردی است، استفاده شود باید از اکنون فعالیت سوادآموزی را تمام شده تلقی کنیم.
وی اضافه کرد: رویکرد بیسوادی یک معضل اجتماعی است و اختیاری نیست، میتواند تاثیر خوبی در باسوادی بیسوادها داشته باشد و اینکه در این رویکرد با کسی تعارف نداریم.
مهدیزاده نظام آموزشی کشور را دارای مشکل دانست و خاطرنشان کرد: اولیای 1.5 میلیون نفر از دانشآموزان در کشور بیسواد هستند که باید اقدام جدی در این زمینه صورت گیرد.
وی با تصریح بر اینکه نهضت سوادآموزی دیگر در شهرستان و استان وجود ندارد، یادآور شد: مسئولیت سوادآموزی افراد به آموزش و پرورش انتقال داده شد و مدیر مدرسه در بیسوادی حوزه فعالیت خود مسئول و پاسخگو است.
این مسئول، متذکر شد: با برنامهریزیهای صورت گرفته در تلاش هستیم قبل از پایان برنامه پنجم نرخ بیسوادی در کشور را به صفر برسانیم.
وی احیای امید و نشاط در مدارس را مورد تاکید قرار داد و افزود: سوادآموزی جزئی از این جامعه است و هیچ دیواری در این زمینه وجود ندارد.
*حاشیه/ روش سخنرانی مهدیزاده
در حالی که مجری برنامه مذکور روی سن رفته بود و از پشت میکروفن مهدیزاده را برای سخنرانی به سن دعوت کرد، وی از رفتن به بالای سن خودداری کرد و بدون میکروفن و با قدم زدن در راهروی سالن اجتماعات با حاضران سخن گفت و فضای صمیمی را ایجاد کرد.
این روش سخنرانی مهدیزاده ابتدا موجب حیرت و سپس رضایتمندی حاضران شده بود.
ارسال نظر