تاریخ ثبتنام دانشآموزان در مدارس
پارسینه: دستورالعمل ثبتنام دانشآموزان اعلام شد و ثبتنام به صورت اینترنتی و حضوری خواهد بود.
دستورالعمل ثبتنام دانشآموزان در مدارس برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ ابلاغ شد. ثبتنام تمام دانشآموزان ورودی دورههای تحصیلی در مدارس دولتی و غیردولتی به صورت حضوری و الکترونیکی و از طریق سامانه sida.medu.ir با مسئولیت مدیر مدرسه انجام میشود.
تاریخ ثبتنام دانشآموزان در مدارس پایه اول دبستان از ۹ اردیبهشت آغاز شده است، همچنین ثبتنام قطعی دانشآموزان پایه اول دبستان پس از اتمام سنجش سلامت خواهد بود.
ثبتنام دانشآموزان پایه هفتم از اول تیر و پایه دهم بعد از انتخاب رشته تحصیلی خواهد بود.
فرایند ثبتنام دانشآموزان تا تاریخ ۳۱ مرداد باید به پایان برسد البته در موارد استثنا (مناطق عشایری به علت عدم دسترسی، مدارس غیردولتی به دلیل سیاستهای حمایتی و تکمیل ظرفیت صندلیهای خالی و دانشآموزان تجدیدی) این مهلت تا پایان شهریورماه قابل تمدید خواهد بود.
مقررات ثبتنام دانشآموزان اتباع خارجی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ از سوی مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور ارسال میشود.
به استناد ماده ۴۵ آییننامه اجرایی مدارس، مدیر مدرسه میتواند در موارد استثنا از دانشآموزی که فاقد مدارک هویتی و تحصیلی است با اخذ تعهد کتبی از ولی وی مبنی بر ارائه مدارک مربوطه به صورت مشروط حداکثر برای یک ماه ثبتنام کند. ادامه تحصیل این دانشآموزان در صورت عدم ارائه مدارک هویتی و تحصیلی بعد از گذشت یک ماه صرفاً مطابق مفاد ماده مذکور امکانپذیر خواهد بود.
ارائه کارت شناسایی ویژهای با عنوان کارت حمایت تحصیلی الزامی است.
باز هم محدودهبندی مدارس
به استناد ماده ۴ آییننامه اجرایی مدارس به منظور توزیع متوازن دانشآموزان، محدودهبندی جغرافیای با اولویت ثبتنام دانشآموزان در نزدیکترین مدرسه به محل سکونت آنان لحاظ میشود و ثبتنام از دانشآموزانی که والدین آن هر دو شاغل هستند در مدرسه نزدیک به محل کار پدر یا مادر بلامانع است.
ثبتنام دانشآموزان ساکن در محدوده مرزی مناطق آموزش و پرورش بهویژه در کلانشهرها با هماهنگی ستادهای ثبتنام مناطق همجوار جهت رعایت حقوق والدین الزامی است.
ثبتنام هنرجویان و همچنین دانشآموزان مدارس خاص بدون لحاظ محدوده جغرافیایی و بر اساس ضوابط و قوانین مربوطه انجام میشود.
تعیین شرط برای ثبتنام در مدارس دولتی ممنوع
برگزاری آزمون، مصاحبه و تعیین شرط معدل برای ثبتنام دانشآموزان در مدارس دولتی جز در مواردی که مصوبه خاص (از قبیل مدارس استعدادهای درخشان، نمونه دولتی، هیئت امنایی و وابسته) وجود دارد و هنرستانها برای انتخاب رشته ممنوع است و نباید هیچ دانشآموزی به هر دلیلی از ثبتنام و تحصیل محروم شود.
ثبتنام دانشآموزان میان پایه مربوط به همان مدرسه بعد از برگزاری امتحانات نوبت دوم و اعلام نتایج نهایی در سامانه سیدا توسط مدیر مدرسه انجام میشود. حضور والدین جهت ثبتنام دانشآموزان میان پایه در مدرسه ضروری نیست.
مدیران مدارس ابتدایی و متوسطه اول موظفند ثبتنام دانشآموزان پایه ششم و نهم را به منظور حصول اطمینان از ثبتنام آنان در پایه هفتم و دهم در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ رصد کنند و اگر دانشآموزی ثبتنام نکرده است آن را برای پیگیری به ادارات اعلام کنند.
دریافت پول فقط برای موارد خاص
در مدارس دولتی، اخذ هرگونه وجه به استثنای وجوه مربوط به بیمه دانشآموزی، هزینه کتاب درسی و لباس کار در هنرستانها توسط مدیران مدارس ممنوع است. دریافت یا اعطای کمکهای داوطلبانه مردمی در خارج از فصل ثبتنام مدرسه بلامانع است.
نرخ بیمه حوادث دانشآموزان برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ به صورت علیالحساب و بر اساس نرخ سال گذشته است (این رقم در سال تحصیلی گذشته ۳۰ هزار تومان بود).
دریافت وجوه مربوط به سرویس حمل و نقل دانشآموزان، کمکهای مردمی و فعالیتهای فوق برنامه با هماهنگی و موافقت انجمن اولیا و مربیان مدرسه و با رعایت سایر قوانین و مقررات صرفاً بعد از شروع سال تحصیلی امکانپذیر است.
واریز پول فقط به حساب مدرسه
دریافت هر گونه وجه مجاز صرفاً از طریق کارتخوان یا واریز به شماره کارت مجازی یا حساب جاری به پیش شماره ۴۱۵ به نام مدرسه مجاز است و در صورتی که مدیر مدرسه مجبور به دریافت چک از والدین شود مقابل عبارت «در وجه ...» شماره حساب جاری مدرسه و نام مدرسه قید شود تا وجوه مستقیم به حساب مجاز مدرسه واریز شود. دریافت وجه نقد و دریافت چک در وجه حامل ممنوع است.
مدارس هیئت امنایی از نوع مدارس دولتی است و دریافت هر گونه وجه به جز وجوه مربوط به بیمه حوادث دانشآموزی و کتابهای درسی در زمان ثبتنام مجاز نیست. دریافت هزینههای خدمات آموزشی فوق برنامه در این مدارس بعد از شروع سال تحصیلی امکانپذیر است.
دریافت هرگونه وجه بابت سرویس ایاب و ذهاب دانشآموزان از طرف مدیران مدارس تا زمان تعیین تکلیف نهایی وضعیت خدمات حمل و نقل دانشآموزی ممنوع است.
مدیران مدارس مجاز به عقد هیچگونه قراردادی با تولیدکنندگان لباس فرم دانشآموزی نیستند و به جهت عدم تحمیل هزینههای اضافه به والدین، ترتیبی اتخاذ کنند که دانشآموزان بتوانند از لباس فرم سالهای قبل استفاده کنند.
ارسال نظر