سرطانهای شایع در زنان و مردان
پارسینه: وضعیت بحرانی نظام سلامت در سال آینده، کمبود بودجه برای بهداشت دهان و دندان، انتقاد از مدیریت نظام سلامت، رونمایی از سامانه رفاهی جامعه پزشکی کشور و... از جمله اخبار و رویدادهای حوزه بهداشت و درمان کشور در این هفته بود.
حوزه بهداشت و درمان کشور در این هفته همچون هفته های گذشته شاهد اخبار و رویدادهای مختلفی بوده است که چکیده ای از مهمترین آنها را در گزارش پایان هفته مرور می کنیم.
وضعیت بحرانی نظام سلامت در سال آینده
وضعیت بودجه کشور در سال 92 باعث شده تا کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به وزارتخانه ها هشدار بدهد که نسبت به نحوه تخصیص اعتبارات خود نظارت بیشتری داشته باشند. این وضعیت در حوزه بهداشت و درمان کشور نیز مشهود است به طوریکه دکتر عابد فتاحی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از شرایط بحرانی نظام سلامت در سال آینده ابراز نگرانی کرده و اوضاع حوزه سلامت کشور در سال آینده را به شدت بحرانی پیش بینی کرده و گفته است که دوستان کمیسیون برنامه و بودجه عنوان داشتند که در کلان کشور بودجه انقباضی خواهد بود اما این وضعیت برای حوزه سلامت شدیدتر است و باید از هم اکنون به فکر بود.
وی وضعیت حوزه سلامت کشور در سال آینده را با توجه به بودجه انقباضی که برای آن پیش بینی می شود، به مراتب بحرانی دانست و گفت: متاسفانه باید قبول کرد که تمامی مشکلات فقط بر دوش بیماران خواهد بود.
انتقاد از مدیریت نظام سلامت
محمد شریفی مقدم عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، افزایش بودجه حوزه سلامت بدون ایجاد تغییر در ساختار وزارت بهداشت را بی فایده دانست و گفت: تا زمانی که تحول بنیادی در ساختار مدیریتی این وزارتخانه ایجاد نشود، 100 برابر شدن بودجه سلامت هم هیچ تاثیری در بهبود کیفیت ارائه خدمات به مردم نخواهد داشت.
وی افزود: تا زمانی که تصمیم گیران و تصمیم سازان حوزه سلامت که عده ای معدود هستند و سهمی کمتر از 10 درصد را دارند، در این حوزه به فکر منافع گروه خاص خودشان هستند، وضعیت موجود هیچ تغییری نخواهد کرد و این افراد اصولا به جیب خودشان فکر می کنند.
سرطانهای شایع در زنان و مردان
دکتر اسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سرطانهای شایع در زنان ایرانی را پستان، پوست، روده بزرگ، معده، مری و سرطانهای شایع در مردان ایرانی را پوست، معده، مثانه ، پروستات، روده بزرگ، خون عنوان کرد و گفت: در ایران سالانه سرطانها حدود 500 هزار سال عمر ملت ما را کم می کند. سرطانها در منطقه خاورمیانه از تمام مناطق جهان بیشتر رشد داشته است. در ایران نیز سالانه میزان ابتلا به سرطان هشت در صدهزار نفر جمعیت رشد رو به افزایش داشته است.
وی، مهمترین علت رو به رشد سرطان در ایران را مسن شدن هرم جمعیتی برشمرد که با اشاره به اینکه 7/8 درصد جمعیت ما 60 سال به بالا هستند، گفت: افزایش سن 70 درصد علت رشد ابتلا به سرطانها ست. در شمالغربی و مرکز کشور میزان سرطانها به علت افزایش سن جمعیت بیشتر است و در جنوب غربی و جنوب شرقی میزان ابتلا به سرطانها کمتر است چون جمعیت آنها جوانتر است.
افتتاح سامانه رفاهی جامعه پزشکی کشور
مراسم رونمایی و افتتاح سامانه رفاهی جامعه پزشکی کشور این هفته با حضور دکتر سیدشهاب الدین صدر رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران و مهندس مهدی هاشمی رئیس سازمان نظام مهندسی در سالن جلسات سازمان نظام پزشکی برگزار شد.
سامانه رفاهی جامعه پزشکی به نشانی www.bashgahmed.ir با تجمیع خدمات رفاهی، فرهنگی و آموزشی به اعضای جامعه پزشکی، در تسهیل و هدفمندسازی ارایه خدمات مورد نیاز جامعه پزشکی ایفای نقش خواهد نمود.
کمبود بودجه برای درمان پوسیدگی دندانها
دکتر محمد حسین خوشنویسان رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت معتقد است که علت اصلی پوسیدگیهای دندان استفاده نامناسب از مواد قندی و کربو هیدراتهاست.
وی عنوان داشته که اگر اقدامی در زمینه پیشگیری از پوسیدگی دندان نکنیم و افراد نسبت به این امر آگاه نباشند و خوب مراقبت نکنند هزینه درمان برای مردم و دولت به هیچ وجه قابل تامین نیست.
خوشنویسان به این موضوع اشاره کرده که برای درمان پوسیدگی دندان، بودجه کل وزارت بهداشت نیز نمی تواند پاسخگو باشد.
بیمارستانهای دولتی در حال ورشکستگی هستند
دکتر ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران معتقد است تا زمانی که بودجه بهداشت و درمان کشور اافزایش نیابد، نمی تواند امیدوار بود که رابطه مالی پزشک و بیمار قطع شود.
وی در خصوص اظهاراتی که در ارتباط با قطع رابطه مالی بین پزشک و بیمار عنوان می شود، گفته است که ما امیدواریم این رابطه هرچه زودتر قطع شود اما در شرایط فعلی، شدنی نیست. زیرا، با این بودجه و اعتباراتی که برای حوزه بهداشت و درمان کشور اختصاص می دهند، نه تنها سال بعد بلکه در سالهای آینده نیز این اتفاق نمی افتد.
خسرونیا ادامه داد: سرانه بهداشت و درمان کشور آنقدر پایین است که 70 درصد هزینه های درمانی در بیمارستانهای دولتی از جیب مردم پرداخت می شود. با این حال، مراکز درمانی دولتی در حال ورشکستگی هستند.
ارسال نظر