آیا امیر قطر در مورد سوریه راه پدر را خواهد رفت؟
پارسینه: تمیم به سیاستهای متوازن و پراگماتیک و باز کردن باب گفتوگوها بیش از پدرش معروف است، بنابراین به نظر میرسد مناسبات این کشور با سوریه مانند دوره پدرش تیره نخواهد بود و البته وی به یکباره حمایت از شورشیان را نیز رها نخواهد کرد.
افکار مخالفان مسلح سوری این روزها پریشان راهکارهای امیر جدید قطر برای حاکمیت در این کشور به جای پدرش است. شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی و حمد بن جاسم وزیر خارجه وی یکی از مهم ترین حامیان مخالفان سوری با سلاح و پول بودند و بیشترین توطئه ها را علیه سوریه دنبال میکردند، آنها در این مسیر حتی از خود تروریست ها نیز اصرار بیشتری داشتند، به این علت است که مخالفان سوری نسبت به توقف کمکهای تمیم بن حمد به خود نگرانی زیادی دارند.
تمیم در سخنرانی خود در ابتدای رسیدن به قدرت چیزهایی گفت که پدرش مطرح نکرده بود، البته صحبت در مورد مسایل عمومی را نمیتوان به معنای اجرای این مبانی در رویکردهای واقعی خود گرفت؛ با این وجود سخنرانی تمیم مسایل جدیدی داشت که اگر اجرا شود سیاست قطر را از دوره قبل متفاوت خواهد کرد. امیر قطر اعلام کرد که با تجزیه کشورهای عربی مخالف است و سیاست های فتنه مذهبی و طایفه ای را رد میکند و میخواهد یک حزب واحد رویکردهای متعددی داشته باشد. وی تاکید کرد که عربها باید متحد باشند و در امور داخلی یکدیگر دخالت نکنند و به دنبال تجزیه کشورهای دیگر نباشند، چرا که این کار باعث میشود دیگران نیز به فکر تجزیه و تقسیم آنها باشند.
پایگاه "الخبرپرس" مینویسد: سخنرانی تمیم بسیار مهم بود و اگر این سخنان اجرایی شود، قطر را در سیاست خارجی در مرحله جدیدی قرار خواهد داد، مرحلهای که صفحات جدید را با کشورهای عربی باز خواهد کرد و در این مرحله دیگر جایی برای توطئههای حمد بن جاسم باقی نخواهد ماند. البته هنوز نباید تا این حد نسبت به مسایل خوش بین بود، چرا که هنوز تنها سرنخ های این سیاستها نمایان شده و زمان برای اجرایی کردن آن فرا نرسیده است، البته میتوان گفت اقدامی مانند برکناری حمد بن جاسم و تعیین وزیر خارجه جدید اولین اقدام در تصحیح سیاستهای قطر به شمار میرود.
به نوشته این پایگاه، برخی منابع مطلع اعلام کردند که حاکم شدن تمیم در قطر به معنی تغییر ناگهانی سیاستهای قطر در یک چشم به هم نیست، همانطور که نمیتواند به معنی ابقای سیاست های شیخ حمد و نخست وزیر سابق وی باشد؛ چرا که این سیاست های جنایتکارانه نفرت گسترده ای را از قطر در میان جهان عرب در تونس و مصر و لیبی و سوریه و یمن ایجاد کرده است، بر اساس این سیاست قطر خط اخوان المسلمین را در پیش گرفته و بقیه طیفهای امت عرب را رها کرده است، این موضوع نفرت عمیقی را از قطر ایجاد کرده است، بویژه بعد از اینکه این خط جنایت های بزرگی را علیه ملتهای آنها انجام داد و میزان وابستگی قطر و این خط را به آمریکا ثابت کرد.
منبع:مشرق
ارسال نظر