آغاز تعطیلی پایگاه‌های مخفی «سیا» در افغانستان

پارسینه: یک روزنامه آمریکایی از آغاز تعطیلی پایگاه‌های مخفی سازمان سیا در افغانستان در طول دو سال آینده خبر داد.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی نوشت که سازمان «سیا» تعطیل کردن پایگاه های مخفی خود در افغانستان را آغاز کرده است و این اقدام به معنای آغاز عقب نشینی سیا از منطقه ای است که سازمان جاسوسی آمریکا را از طریق زندان ها، هواپیماهای بدون سرنشین مسلح «پریدیتور» و گروه های شبه نظامی اش، به یک سازمان مبارزه با تروریسم تبدیل کرده بود.

بر اساس نوشته این روزنامه آمریکایی، این عقب نشینی سیا از افغانستان نشان دهنده نقطه عطفی برای این سازمان اطلاعاتی است آن هم در شرایطی که سیا در حال تغییر استقرار منابع خود در سایر نقاط درگیر در جهان از جمله یمن و آفریقای شمالی است.

تعطیلی زندان های مخفی سیا در افغانستان از نظر مقامات آمریکایی، اقدامی اولیه در راستای اجرای طرحی است که هدف از این طرح، کاهش تعداد تاسیسات سیا در افغانستان در طول دو سال آینده است و این کاهش همزمان با عقب نشینی بیشتر نظامیان ارتش آمریکا از افغانستان در پایان سال 2014 میلادی عملی خواهد شد.

مقامات ارشد دولتی و اطلاعاتی آمریکا می گویند که این کاهش تاسیسات سیا در افغانستان دیر عملی می شود آن هم در شرایطی که تلاش های جاسوسی آمریکا در این منطقه در حال حاضر تناسبی با تهدیدات القاعده در پاکستان ندارد و سیا با مجموعه ای از چالش های جدید فراتر از القاعده روبرو است که از جمله آنها نظارت بر تحولات خاورمیانه و تحویل سلاح به شورشیان در سوریه است.

«جان برنان» رئیس جدید سازمان سیا نیز تمایل خود را به احیای تمرکز این سازمان بر عملیات های جاسوسی به جای مبارزه با تروریسم نشان داده است.

واشنگتن پست در ادامه این گزارش آورده است که مقامات آمریکایی تاکید دارند که سیا باید جایگاه خود را در افغانستان بعد از عقب نشینی از این کشور حفظ کند و بر این اساس، مقر در کابل داشته باشد که یکی از بزرگ ترین مقرهای سیا در جهان باشد.

بر اساس گفته این مقامات، سیا همچنین باید ناوگانی از هواپیماهای بدون سرنشین مسلح در افغانستان داشته باشد که از طریق آن، به گشت زنی در کمربند قبیله ای پاکستان ادامه دهد.

در این گزارش آمده است که زمان و مقیاس عقب نشینی سیا از افغانستان همچنان مشخص نیست و تا حدی به تعداد نظامیان آمریکایی که بر اساس تصمیم اوباما بعد از سال 2014 میلادی همچنان در افغانستان باقی خواهند ماند، بستگی دارد.

انتظار می رود که دولت آمریکا تعداد نظامیان مستقر خود در افغانستان را که در حال حاضر 63 هزار نفر است، به حدود هزار نظامی کاهش دهد. این در حالیست که عدم حضور هیچ نظامی آمریکایی در افغانستان بعد از سال 2014 میلادی نیز مطرح است و دلیل آن نیز سرخوردگی «حامد کرزی» رئیس جمهور افغانستان از دولت واشنگتن به خصوص به دلیل افتتاح دفتر جدید طالبان در دوحه قطر با حمایت غرب است.

در این گزارش آمده است که با توجه به اینکه کرزی علنا به گرفتن کیسه های پول از سیا در طول سالیان سال اذعان کرده است، احتمالا سیا در یک موقعیت منحصر به فرد جهت مذاکره با کرزی (درباره حضور نظامی ناتو در افغانستان بعد از عقب نشینی سال 2014 میلادی) قرار دارد؛ سیا همچنین بیشتر بودجه و آموزش سرویس اطلاعاتی افغانستان را تامین کرده است.

روزنامه واشنگتن پست در انتهای گزارش خود آورده است که با وجود عقب نشینی نظامیان آمریکایی و سیا از افغانستان، حملات هوایی پهپادهای آمریکایی در این کشور سالیان سال و برای 10 سال آینده و یا مدت زمان بیشتر طول خواهد کشید.

منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار