گوناگون

واکنش‌ رهبران و مردم کشورهای مختلف به سخنرانی ترامپ

واکنش‌ رهبران و مردم کشورهای مختلف به سخنرانی ترامپ

پارسینه: نگرانی در چین، آلمان، فرانسه و خوشحالی در روسیه بخشی از واکنش ها به مراسم تحلیف ترامپ بود.

به گزارش «پارسینه» ، سخنرانی دونالد ترامپ همان چیزی بود که انتظارش می رفت و واکنش های متفاوتی را در میان مردم و رهبران کشورهای مختلف جهان به همراه داشت. بخشی از این واکنش ها را به نقل از گاردین در ادامه می خوانید.

آلمان

سیگمار گابریل، صدراعظم، گفت «آنچه ما امروز شنیدیم لحنی ملی گرایانه شدیدی داشت. من فکر می کنم باید برای یک دوره سخت آماده شویم».

او ترامپ را هنگام سخنرانی تحلیف «بسیار جدی» توصیف کرد که وعده هایش در خصوص تجارت و دیگر مسائل با عمل همراه خواهند شد. گابریل همچنین از آلمان و اروپا خواست که برای دفاع از منافع خود در کنار هم بایستند.

واکنش‌ رهبران و مردم کشورهای مختلف به سخنرانی ترامپ

در حالی که سخنرانی ترامپ در واشنگتن در جریان بود، هزاران نفر از طرفداران و مخالفان او در مقابل «برندن برگ گیت» برلین تجمع کرده بودند.

تایوان

سای اینگ ون، رییس جمهور تایوان، در حساب توییتری خود از سخنرانی ترامپ استقبال کرد و به او تبریک گفت. تماس تلفنی ترامپ با رییس جمهور تایوان خشم مقامات چین را برانگیخت و این حرکت سای هم اعتراض چین را به همراه خواهد داشت

چین

دولت و تلوزیون دولتی چین در آستانه تحلیف ترامپ لحنی نسبتا مصالحه جویانه داشتند. هوا چونینگ، سخنگوی وزارت خارجه، گفت «هر دو طرف باید تلاش کنند که دوست و شریک بمانند، بدون توجه به اختلاف ها یا دشمنی ها». با این وجود، تلوزیون دولتی چین از پخش زنده مراسم تحلیف خودداری کرد.

مکزیک

انریک پنا نیرتو، رییس جمهور، در توییتر خود به ترامپ تبریک گفت، اما اضافه کرد «حاکمیت، منافع ملی و حمایت از مکزیکی ها روابط با دولت جدید ایالات متحده را هدایت خواهند کرد». او گفت دولتش گفتگویی محترمانه را برای منافع مکزیک با دولت ترامپ آغاز خواهد کرد.

روسیه

روس ها حضوری جدی و پرتنش در انتخابات آمریکا و پس از آن داشتند و هنگام سخنرانی ترامپ، گروهی از فعالان ملی گرا در ساختمان «تلگراف» تجمع کردند و تحلیف ترامپ را جشن گرفتند.

واکنش‌ رهبران و مردم کشورهای مختلف به سخنرانی ترامپ

فروشگاه های ارتش روسیه در مرکز مسکو همه در روز تحلیف ترامپ برای همه آمریکایی ها 10 درصد تخفیف در نظر گرفتند. دیمیتری مدودف، نخست وزیر، هم در صفحه فیسبوک خود نوشت «ما آماده سهممان برای بهبود روابط را انجام دهیم».

ایران

تلوزیون دولتی ایران مراسم تحلیف را به صورت زنده پخش نکرد و در اخبار خود گزارش داد که «رییس جمهور جدید آمریکا همزمان با اعتراضات عمومی کار خود را آغاز کرد». آژانس های خبری نیمه دولتی هم این مراسم را به طور کامل پوشش ندادند که بخشی از آن به خاطر ادامه خبرها درباره آتش سوزی ویرانگر روز پنجشنبه تهران بود.

البته تلوزیون فارسی بی بی سی در لندن به پوشش کامل این مراسم پرداخت. شبکه دولت انگلیسی زبان پرس تی‌وی هم در وبسایت خود مراسم را به صورت زنده پخش کرد.

ایرانی ها نگران تاثیر ریاست جمهوری ترامپ بر توافق هسته ای هستند. ناصر هادیان، استاد دانشگاه تهران، گفت «ترامپ یک پدیده ناشناخته است و کسی نمی داند صحبت های او چگونه به سیاست بدل خواهند شد، بنابرین ما نمی دانیم او با توافق هسته ای چه خواهد کرد».

هادیان اضافه کرد «در سمت منفی، ترامپ ترکیبی از یک ذهن باهوش با اطلاعات اندک است که او را به صورت اجتناب ناپذیری خطرناک می سازد، اما در سمت مثبت، او یک عملگرا و یک تاجر است».

فلسطین و سرزمین های اشغالی

تحلیف ترامپ به شدت موجب دو دستگی افکار عمومی شده است. یووال استینتیز، وزیر زیرساخت و دوست نزدیک بنیامین نتانیاهو، گفت امیدوار است ترامپ به سرعت برای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس دست به کار شود. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، هم در توییتر خود نوشت «تبریک به دوستم رییس جمهور ترامپ. به دنابل رابطه با شما برای ایجاد اتحادی محکم تر از همیشه میان اسرائیل و آمریکا هستیم».

محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، هم ضمن تبریک به ترامپ اضافه کرد « در جهانی که دچار رنج است و منطقه ای که عصری حزن انگیز را طی می کند، من به دنبال کار کردن با او برای صلح، امنیت و ثبات و مشارکت در ایجاد آینده ای امن برای همه هستم».

بریتانیا

جمعی از گروه های مخالف ترامپ پیش از شروع مراسم تحلیف برای اعتراض به او اطراف «تاور بریج» لندن تجمع کردند. جرمی کوربن، رهبر حزب کارگر، تاکید کرد که ترامپ باید «زن ستیزی و نژادپرستی» را کنار بگذارد. او ابراز امیدواری کرد که رییس جمهور ایالات متحده برای همه جوامع در سراسر آمریکا کار کند و از او خواست که روابط حیاتی با روسیه را بهبود بخشد.

واکنش‌ رهبران و مردم کشورهای مختلف به سخنرانی ترامپ

بوریس جانسون، وزیر خارجه، در توییتر خود به ترامپ و مایک پنس، معاون رییس جمهور، تبریک گفت اما تیم فارون، رهبر حزب لیبرال دموکرات، ورود ترامپ به کاخ سفید را «تفرقه انگیزترین، عوامانه ترین و غیرلیبرال ترین کمپین ریاست جمهوری» خواند و از ترزا می، نخست وزیر، خواست در مقابل او بایستد.

فرانسه

فرانسیس اولاند، رییس جمهور، در کنفرانس خبری خود نامی از ترامپ نبرد و با اشاره به «همکاری که سوگند یاد کرده است» از اظهارات حمایت گرایان ترامپ انتقاد کرد. رییس جمهور فرانسه پیش از این هم آغاز ریاست جمهوری ترامپ را «آغاز دوره عدم قطعیت» خوانده بود.

آخرین اخبار، تحلیل‌های ویژه و صفحه نخست نشریه‌های انگلیسی زبان در صفحه بین‌الملل


ارسال نظر

  • ناشناس

    ما قبول نداریم ؟؟ این مراسم را !!هرچه دعوت کرده بودند اکثریت پرسپولیسی بودند و مگر ترامپ پرسپولیسی است ؟//

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار