گوناگون

شرط واشنگتن برای لغو تحریمها علیه مسکو

پارسینه: وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که همه پرسی سال ۲۰۱۴ در منطقه کریمه را به رسمیت نشناخته و تا زمانی که این شبه جزیره در کنترل مسکو قرار دارد، تحریم‌ها علیه روسیه نیز ادامه دارد، البته مسکو قصد ندارد در مورد تصمیم خود تجدیدنظر کند.

روزنامه اینترنتی «گازیتا.رو» در تحلیلی نوشته است: دولت آمریکا اعلام کرده است که تحریمها علیه روسیه تا زمانی که شبه جزیره کریمه تحت کنترل مسکو قرار داشته باشد، ادامه خواهند داشت. وزارت امور خارجه آمریکا نیز تاکید نموده که واشنگتن به هیچ وجه همه پرسی انجام شده در تاریخ ۱۶ ماه مارس سال ۲۰۱۴ را به رسمیت نمی شناسد.این در حالی است که کاخ کرملین پیش از این اعلام کرده بود که مسکو به هیچ سئوالی در مورد تعلق داشتن منطقه کریمه به روسیه پاسخ نخواهد داد و این مسئله تنها به این کشور مربوط می شود.

"مارک تونر" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته اعلام کرد که دولت ایالات متحده تحریمها علیه روسیه را تا زمانی که شبه جزیره کریمه اوکراین تحت کنترل مسکو قرار داشته باشد، لغو نخواهند شد. به گفته وی، «روسیه همه پرسی غیرقانونی را در این منطقه برگزار کرده که در جریان آن ساکنین کریمه مجبور شده اند به این مسئله رای مثبت بدهند که نیروهای مسلح بیگانه (روسیه) سرزمین آنها را اشغال کنند.»

شرط واشنگتن برای لغو تحریمها علیه مسکو

یک هفته قبل نیز "رکس تیلرسون" وزیر خارجه آمریکا در جریان دیدار خود با "پاول کلیمکین" وزیر امور خارجه اوکراین به وی قول داده بود که واشنگتن تنها در صورت رعایت کامل برخی شروط از سوی روسیه، تحریمها علیه این کشور را لغو خواهد کرد. به گفته وی، آمریکا از مسکو انتظار دارد که توافقنامه مینسک را بطور کامل رعایت کند و تجاوز نظامی و اشغال مناطق دونباس و کریمه که به کشور اوکراین تعلق دارند را متوقف کند. و پدر صورت عدم اجرای هر یک از این خواسته ها، اقدامات محدود کننده علیه روسیه در آینده نیز همچنان به قوت خویش باقی خواهند ماند.

روزنامه «گازیتا.رو» یادآور شده است: این در حالی است که همه پرسی انجام شده در کریمه و واکنش واشنگتن به آن، یکی از ادعاهای اصلی "دونالد ترامپ" در دوران مبارزات انتخاباتی وی در رابطه با اقدامات دولت "باراک اوباما" بود.

در ماه فوریه سال جاری "آندری آرتمینکو" نماینده پارلمان اوکراین طرحی در مورد حل و فصل بحران در شرق این کشور و انعقاد پیمان صلح بین روسیه و اوکراین به کاخ سفید ارائه داد که محتوای آن به رسانه های گروهی نیز درز پیدا کرد. این طرح دارای چند ماده بود که نخستین آن برگزاری همه پرسی در اوکراین در مورد واگذاری «به صورت اجاره» شبه جزیره کریمه به روسیه برای مدت زمان ۳۰ الی ۵۰ سال بود.

مسکو هیچ معامله ای بر سر کریمه نخواهد کرد

در واکنش به این طرح کاخ کرملین اعلام کرد که مسکو قصد ندارد نظریه اجاره کردن منطقه ای که به خود روسیه تعلق دارد را اصلا مورد بررسی قرار دهد.

"دمیتری پسکوف" سخنگوی رسمی دفتر ریاست جمهوری روسیه بعد از این قضیه نیز در رابطه با امکان معامله بین روسیه و آمریکا بر سر کریمه، به خبرنگاران گفته بود که بطور کلی مسکو هیچ معامله ای با آمریکا در رابطه با شبه جزیره کریمه و لغو تحریمهای ضدروسی انجام نخواهد داد.

این واقعیت که منطقه کریمه به روسیه تعلق دارد در پیش نویس بودجه پنتاگون که در تاریخ ۹ ماه مارس مورد تایید نمایندگان کنگره آمریکا قرار گرفته، آمده است. در این رابطه در این سند به مسئله ممنوعیت همکاری وزارت دفاع آمریکا و روسیه اشاره شده است. در این پیش نویس یادآوری شده که این ممنوعیت تا زمانی که شرکت «راس آبارون اکسپورت» روسیه تحویل تسلیحات نظامی-هوایی به سوریه را ادامه داده و همچنین استقرار نیروهای نظامی روسیه در منطقه کریمه متوقف نشده باشد، ادامه خواهد داشت.

لازم به یادآوری است که سه سل قبل در تاریخ ۱۶ ماه مارس سال ۲۰۱۴ در منطقه کریمه و بندر سواستوپل (در جنوب اوکراین) همه پرسی سراسری انجام شد که نتیجه آن پایه و اساس بازگشت این مناطق به ترکیب فدراسیون روسیه شد. در این همه پرسی حدود ۹۷ درصد از شهروندان ساکن این مناطق به تغییر وضعیت شبه جزیره کریمه و پیوستن آن به روسیه رای مثبت دادند. میزان مشارکت مردمی در این همه پرسی هم ۸۳ درصد بود.

در آستانه سومین سالگرد الحاق کریمه به روسیه، در نظرسنجی که از سوی مرکز ارزیابی افکار عمومی سراسری روسیه انجام گرفت، مشخص شده است که ۹۷ درصد از مردم روسیه قبول دارند که شبه جزیره کریمه به این کشور تعلق دارد. تنها ۲ درصد از افراد مورد سئوال قرار گرفته، معتقدند که این منطقه به روسیه تعلق ندارد. این نظرسنجی همچنین نشان داده که ۷۸ درصد از سئوال شوندگان الحاق منطقه کریمه به روسیه، را کاملا به نفع این کشور دانسته و این تصمیم کرملین را درست ارزیابی می کنند. تنها ۱۳ درصد از شهروندان بر این عقیده هستند که این الحاق عواقب منفی برای روسیه در پی داشته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار