گوناگون

رویارویی اتحادیه اروپا و بریتانیا بر سر اختلاف ۳۰۰ ساله

رویارویی اتحادیه اروپا و بریتانیا بر سر اختلاف ۳۰۰ ساله

پارسینه: دیپلمات های ارشد اروپایی اعلام کردند که در مورد وضعیت آینده جزیره جبل الطارق پشت اسپانیا را خالی نخواهند کرد.

درگیری اتحادیه اروپا و بریتانیا بر سر اختلاف ۳۰۰ ساله

به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از گاردین، دیپلمات های ارشد اتحادیه اروپا گفتند که در مذاکره های برگزیت، توافق بر سر جبل الطارق تنها با موافقت اسپانیا باید انجام شود.

روز یک شنبه، رهبر سابق محافظه کاران بریتانیا گفته بود که ترزا می، نخست وزیر، آماده است تا برای حفاظت از این جزیره بجنگد، همان طور که مارگارت تاچر برای فالکلند جنگید. این اظهارات مایکل هاوارد با انتقاد احزاب کارگر و لیبرال دموکرات مواجه شد.

دولت بریتانیا نسبت به این اظهارات واکنشی نشان نداده است، اما ترزا می روز یک شنبه در تماس با فابین پیکاردو، وزیر ارشد جبل الطارق، گفت که بریتانیا در تعهد به حمایتش از «جبل الطارق، مردمش و اقتصادش» استوار خواهد بود.

اگر چه پیکاردو بر این باور است که راهنمای مذاکرات شورای اروپا در خصوص خروج بریتانیا از اتحادیه نسبت به پیشنویس کنونی آن ملایم تر خواهد بود، اما دیپلمات های ارشد اتحادیه اروپا این اظهارات را رد کرده و هشدار دادند که اسپانیا برای جلب حمایت ۲۶ عضو این اتحادیه زمان گذاشته و تلاش کرده است.

یک دیلپمات اروپایی در خصوص وضعیت جبل الطارق گفت: «این مشکلی نیست که دیروز به وجود آمده شده باشد. این [مسئله] زمانی طولانی است که با ما است و همواره به [صحبت های] هر دو طرف گوش کرده ایم. حالا ما قصد داریم از کشور عضو (اسپانیا) حمایت کنیم. این فلسفه ای است که پشت آن است. من فکر نمی کنم هیچ یک از ۲۶ کشور عضو بخواهند به نوعی این قضیه را تعضیف کنند».

دیپلمات های اروپایی همچنین نسبت به این که در نامه ۶ صفحه ای بریتانیا به اتحادیه اروپا در خصوص قصدش برای خروج از این اتحادیه هیچ اشاره ای به آینده جبل الطارق نشده بود ابراز شگفتی کردند.

یک دیپلمات دیگر اروپایی گفت: «من شخصا شگفت زده شدم. البته اگر ترزا می فکر می کند که وضعیت جبل الطارق و مرزش با اسپانیا از اهمیت اندکی برخوردار است، اتحادیه اروپا این گونه فکر نمی کند».

اسپانیا مدت ها برای اعمال حاکمیت مشترک بر جبل الطارق در تلاش بود، اما فشار های کنونی برای تعیین وضعیت آینده این منطقه ممکن است چیزی بیش از آن باشد. مادرید همچنین موقعیت فرودگاه جبل الطارق را غیرقانونی می داند و می گوید تنگه ای که در آن فرودگاه ساخته شده است، در معاهده ۱۷۱۳ اوترخت به بریتانیا واگذار نشده بود.

این کشور همچنین روز شنبه اعلام کرد که تلاش یک اسکاتلند مستقل برای پیوستن به اتحادیه اروپا را وتو نخواهد کرد. آلفونسو داستیس، وزیر خارجه اسپانیا، گفت که دولت این کشور مانع امیدهای اروپایی شدن یک اسکاتلند مستقل نمی شود، اما از چندپاره شدن بریتانیا هم استقبال نمی کند.

جزیره کوچک جبل الطارق از ۳۱۳ سال پیش که توسط ناوگان انگلیس و هلند در جنگ با اسپانیا تصرف شد، همواره محل اختلاف مادرید و لندن بوده است. هرچند حاکمیت بریتانیا بر این سرزمین در معاهده اوترخت در ۱۷۱۳ رسمیت یافت و این جزیره در ۱۸۳۰ به مستعمره بریتانیا تبدیل شد، اما اسپانیا همواره مالکیت بریتانیا را به چالش کشیده است.

دو همه پرسی برگزار شده در این جزیره در سال های ۱۹۶۷ و ۲۰۰۲ نشان داد که ساکنان آن به ماندن تحت حاکمیت بریتانیا تمایل دارند. با این وجود، رای ۹۵.۹ درصد مردم جبل الطارق به ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا، موجب شکل گیری بحث های دوباره درباره آینده آن شده است.

آخرین اخبار، تحلیل‌های ویژه و صفحه نخست نشریه‌های انگلیسی زبان در صفحه بین‌الملل



ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار