گوناگون

آنچه باید درباره همه‌پرسی جدایی کاتالونیا از اسپانیا بدانید

پارسینه: آیا مردم کاتالونیا خواهان استقلان از اسپانیا هستند؟ روز یکشنیه ۱ اکتبر (۹ مهر) امسال، این مسئله در یک همه‌پرسی به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.


به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از یورونیوز، همه‌پرسی استقلال منطقه خودمختار کاتالونیا از اسپانیا در هفته‌های گذشته جنجال برانگیز شده است. گرچه نمایندگان پارلمان کاتالونیا برای رای گیری چراغ سبز نشان داده‌اند اما دولت اسپانیا درصدد است تا این همه‌پرسی را متوقف کند تا آنجا که نیروهای پلیس قضایی از مادرید به کاتالونیا اعزام شدند.

چرا مردم کاتالونیا خواستار استقلال هستند؟

تقاضا برای استقلال کامل در منطقه کاتالونیا به سال ۱۹۷۷ پس از پایان حکومت فرانسیسکو فرانکو، دیکتاتور اسپانیا که از سال ۱۹۳۹ تا هنگام مرگش در سال ۱۹۷۵ بر این کشور حکومت کرد، باز می‌گردد.

در اوایل قرن بیستم برخی از احزاب سیاسی خواهان استقلال این منطقه از دولت مرکزی شدند. فضای خفقانی که از سوی رژیم فرانکو بر مردم این منطقه حاکم بود، سبب شد تا جنبش استقلال طلبی نزد مردم محبوبیت یابد.

در سال ۲۰۱۰ یک دادگاه قانون اساسی در مادرید برخی از قوانین مربوط به این ایالت خودمختار را لغو کرد و از آن پس زمزمه‌های استقلال کاتالونیا بالا گرفت.

تظاهرات استقلال طلبی در روز ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۱۲ میلادی که در آن بیش از نیم میلیون نفر شرکت داشتند، سبب شد تا دولت این منطقه برنامه‌های استقلال از اسپانیا را جدیتر پیگیری کند.

کاتالونیا حدود ۱۸.۸ درصد از تولید ناخالص اسپانیا را در دست دارد که در مقایسه با نرخ ۱۷.۶ درصدی مادرید، یکی از ثروتمندترین مناطق این کشور محسوب می‌شود.

چگونگی آغاز همه‌پرسی و واکنش دولت اسپانیا

کارلس پویگدامون، رییس جمهوری کاتالونیا در ماه ژوئن امسال در مراسمی در مقر دولتی بارسلونا از یک همه‌پرسی سخن گفت.

پارلمان کاتالونیا در ماه سپتامبر قانون همه‌پرسی را تصویب کرد، اما دادگاه قانون اساسی اسپانیا این قانون را به حالت تعلیق درآورد.

وزارت کشور اسپانیا روز شنبه ۲۳ سپتامبر (۱ مهر) اعلام کرد تمام نیروی پلیس از جمله نیروی پلیس محلی و نیروی اعزامی به این منطقه همگی به طور موقت تحت فرمان مستقیم این ارگان در مادرید قرار خواهند گرفت. با این حال مقام‌های کاتالونیا گفته‌اند که زیر بار این سیاست مادرید نمی‌روند.

پدرو سانچز، رهبر حزب سوسیالیست اسپانیا، حمایت خود را از دولت ماریانو راخوی برای متوقف کردن همه‌پرسی نشان داده است. وی همچنین از عدم برقراری گفتگو میان مقامات اسپانیا و کاتالونیا که وضع موجود را سبب شده است، انتقاد کرد.

چه کسانی در این انتخابات واجد شرایط رای دادن خواهند بود؟

کاتالا‌ن‌هایی که بیش از ۱۸ سال دارند و واجد شرایط رای دادن در انتخابات مجلس کاتالونیا هستند، مجاز به رای دادن در این همه‌پرسی خواهند بود، حتی اگر در خارج از کشور زندگی کنند. با این وجود، رای گیری توسط پست یا پست الکترونیکی پذیرفته نخواهد شد.

از شرکت کنندگان در همه‌پرسی سوال خواهد شد: «آیا می‌خواهید کاتالونیا به یک دولت مستقل از نوع جمهوری تبدیل شود؟».


ارسال نظر

  • صالح

    کاتالونیا موفق به کسب استقلال نمیشه... چون اکثریت این ایالت از ثرتمندان هستند و جسارت لازم برای وقوغ یک رخدادی در این حد رو ندارند...

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار