گوناگون

اعتصاب عمومی در کاتالونیا

پارسینه: در اعتراض به برخورد دولت مرکزی اسپانیا با همه‌پرسی استقلال کاتالونیا، در این سرزمین اعتصاب عمومی اعلام شده است.

اتحادیه‌های کارگری کاتالونیا در حمایت از همه‌پرسی استقلال و در اعتراض به دخالت دولت مرکزی در جلوگیری از برگزاری آرام و کامل این همه‌پرسی از اهالی کاتالونیا خواسته‌اند در یک اعتصاب سراسری شرکت کنند و انتظار می‌رود این دعوت با استقبال گسترده روبرو شود. به گفته منابع محلی، اعتصاب در کاتالونیا بر فعالیت‌های عادی اقتصادی تاثیر خواهد گذاشت و خدمات عمومی را مختل خواهد کرد.

در ساعات اولیه صبح سه‌شنبه، پلیس محلی گزارش کرد که جمعیتی حدود پانزده هزار نفر که بسیاری از آنان لباس‌هایی به رنگ‌های آبی، زرد و قرمز - رنگ‌های پرچم کاتالونیا - بر تن داشتند در خیابان‌ها به حرکت درآمدند و با شعار "خیابان‌های همیشه از آن ما خواهد بود" رفت و آمد را متوقف کردند.

به مسافران هشدار داده شده است که ممکن است بسیاری از پروازها ورودی و خروجی از کاتالونیا لغو شود یا با تاخیر صورت گیرد و خدمات راه‌آهن نیز وضعیت عادی نخواهد داشت.

اتحادیه‌های کارگری هدف خود از اعلام اعتصاب را "محکومیت شدید" اقدام پلیس اسانیا در حمله به مراکز اخذ رای به منظور جلوگیری از برگزاری همه‌پرسی استقلال در روز یکشنبه این هفته عنوان کرده‌اند.

دانشجویان دانشگاه بارسلونا، مرکز کاتالونیا، موزه‌ها و باشگاه‌های فوتبال محلی و همچنین کلیسای مشهور "خانواده مقدس" از مراکز دیدنی این شهر نیز بسته خواهند بود. دولت محلی نیز از این اعتصاب حمایت کرده و گفته است که انتظار دارد مردم کاتالونیا به طور گسترده به دعوت به اعتصاب پاسخ مثبت بدهند.

همه‌پرسی استقلال کاتالونیا با وجود دستور دادگاه قانون اساسی اسپانیا در مورد غیرقانونی بودن آن برگزار شد. مقامات دولت محلی گفته بودند که احکام دادگاه قانون اساسی اسپانیا در مورد نظرخواهی از مردم برای کسب استقلال معتبر نیست. مقامات محلی گفته‌اند که اکثریت بزرگی از شرکت‌کنندگان در همه‌پرسی به جدایی از اسپانیا رای داده‌اند.

با اینهمه، دولت مرکزی اسپانیا با توسل به این حکم قضایی، نیروی پلیس را برای جلوگیری از برگزاری همه‌پرسی به کاتالونیا اعزام کرد که با حمله ماموران به مراکز اخذ رای و درگیری بین آنان و مردم همراه بود. مقامات کاتالونیا پلیس را به خشونت علیه مردم عادی متهم کرده‌اند و در خارج از اسپانیا نیز، نسبت به نحوه برخورد پلیس با رای‌دهندگان اعتراضاتی صورت گرفته است.

زید رعد حسین، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحده نسبت به ناآرامی در کاتالونیا ابراز نگرانی کرده و دونالد توسک، رئیس اتحادیه اروپا از دولت اسپانیا، از اعضای این اتحادیه، خواسته است "از استفاده بیشتر از خشونت پرهیز کند." پارلمان اروپا نیز از اسپانیا خواسته تا مشکل کنونی را از راه‌های مسالمت آمیز حل و فصل کند. در عین حال، اتحادیه اروپا گفته است که طبق قوانین اسپانیا، همه‌پرسی روز یکشنبه قانونی محسوب نمی‌شده هر چند تاکید داشته که این یک مساله داخلی است و اتحادیه اروپا در آن دخالتی نخواهد داشت.

برخی ناظران گفته‌اند که مقامات دولت محلی کاتالونیا امیدوار بودند بتوانند موافقت دولت مرکزی اسپانیا را برای برگزاری همه‌پرسی استقلال به شکلی قانونی و آرام جلب کنند. برگزاری همه‌پرسی بخشی از برنامه دولت محلی بوده و تا پیش از درگیری‌های روز یکشنبه، برخی از ناظران معتقد بودند که حتی احتمال داشت که این همه‌پرسی رای اکثریت را به دست نیاورد. به گفته آنان، با توجه به تشکیلات سیاسی اسپانیا، بعید به نظر می‌رسید که همه ساکنان کاتالونیا، که تعداد قابل توجهی از آنان هم بومی این منطقه نیستند، به طور یکپارچه از استقلال این سرزمین حمایت کنند.

با توجه به درگیری روز یکشنبه، این احتمال مطرح شده که ممکن است موضع هواداران استقلال انعطاف ناپذیرتر و هواداری از آنان بیشتر شده باشد.

اسپانیا از هفده بخش و دو شهر خودگردان تشکیل شده که از قوانین اساسی محلی و اختیارات گسترده‌ای برای اداره امور خود برخوردارند. اسپانیا دارای نظام پادشاهی مشروطه و دولت متمرکز است اما با توجه به قدرت قابل توجه بخش‌های تشکیل دهنده آن، بیشتر به یک نظام فدرال شباهت دارد.

کاتالونیا واقع در شمال غرب اسپانیا یکی از بخش‌های خودگردان این کشور است هر چند از نظر تاریخی، دارای اختلاف با اسپانیا بوده است. کاتالونیا از جمله ثروتمندترین بخش‌های تشکیل دهنده اسپانیاست.

منبع: BBC

ارسال نظر

  • ناشناس

    اتحاد وهمدلی به این میگن درجواب پلیس که به طرز وحشیانه مردم را مورد ضرب وشتم قرارداد

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار