گوناگون

غوغای ظریف فرو نشست

غوغای ظریف فرو نشست

پارسینه: وزیر امور خارجه کشورمان با اقتدار هرچه تمامتر به جایگاه اصلی خود بازگشت و جو سیاسی ایران آرام گرفت.

صبح امروز پس از یک روز شوک خبری استعفای وزیر خارجه، صبح امروز رئیس جمهور کشورمان طی نامه‌ای صمیمانه خطاب به دکتر ظریف نوشتند: نامه استعفایت را خواندم صلاح نیست، تا ته خط با هم می‌مانیم.

رییس جمهور در نامه رد استعفای ظریف نوشت: شادی و پایکوبی دشمنان قسم خورده این مردم همچون رژیم صهیونیستی، از استعفای جنابعالی بهترین گواه بر موفقیت "محمدجواد ظریف" و بزرگترین دلیل برای استمرار فعالیت شما در سمت "وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران" است.

قبل از انتشار نامه رئیس جمهور، حاج قاسم سلیمانی سردار سپاه قدس پاسداران نیز با انتشار عکسی قابل تامل در اینستاگرام خود خطاب به ظریف با دلجوئی از او نوشت: حتما آقای ظریف مسئول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است؛ بنابراین فصل الخطابی شد به پایان شوک نبودن ظریف در سکان داری نظام جمهوری اسلامی ایران، فیصله این غائله شاید کمی مدیون شبکه‌های مجازی و افکار عمومی باشد. چراکه دقایقی از اعلام خبر استعفای ظریف نگذشت که پست اینستاگرام دکتر ظریف شاهد هزاران کامنت مبنی بر بازگشت و ماندن او بود.

آتشی که سردار دیپلماسی در خرمن شبکه‌های اجتماعی انداخت در ماندن او بی تاثیر نبود چرا که معاندین نظام و دلواپسان داخلی تلاش‌های بسیار برای منفور شدن وزیر خارجه امان کردند، اما نتیجه آن این شد که نام ظریف و ماندن او دستگاه سیاست خارجی کشورمان ترند اول شبکه اجتماعی توئیتر شد و این یعنی شکست دشمنان او و نظام جمهوری اسلامی ایران. دکتر محمد جواد ظریف دیپلمات‌ترین دیپلمات تاریخ ایران پس از مصدق، نشان داد که همچنان محبوب ایرانیان است.

دکتر رضانصری یکی از حامیان او و حقوقدان و تحلیلگر بین الملل در کانال تلگرامی خود نوشت:

ماجرای استعفای ظریف یک پیام و پیامد مهم به همراه داشت؛ آن هم اینکه هجمه تبلیغاتی گسترده و سازمان‌یافته‌ای که سال‌هاست - چه در داخل و چه در خارج - علیه ظریف دنبال می‌شود، خدشه‌ای بر محبوبیت او نزد افکار عمومی وارد نکرده است. در واقع، هم جریانی که از داخل کشور سال‌هاست تلاش می‌کند او را «ضعیف» و «سازشگر» جلوه دهد و هم جریانی که در خارج سعی می‌کند با ترفند‌های تبلیغاتی و هشتگ زدن او را به افکار عمومی فردی «دروغگو» یا «مخالف حقوق بشر» معرفی کند هر دو در ماجرای استعفاء به آزمون گذاشته شدند و در برابر موج حمایتی مردمی به شدت شکست خوردند. علاوه بر این، پروژه‌ای که در برخی اندیشکده‌ها دنبال می‌شد تا جایگاه ظریف را در حد یک تدارکاتچی یا یک کارگزار بی اختیار کاهش دهد تا اعتبار او را در مذاکرات بین‌المللی زیر سئوال ببرد با حمایت شخصیت‌ها و ارگان‌های لشگری و کشوری دستگاه سیاسی ایران - به ویژه با موضع‌گیری مدبرانه و بسیار مهم سردار سلیمانی - نقش بر آب شد. امروز می‌توان به جرأت مدعی شد که ماجرای اخیر یک «رأی اعتماد» بی نظیر و فراگیر به ظریف بود که در آن دولت و ملت با هم مشارکت داشتند. حال لازم است این رأی اعتماد در عمل هم تجلی پیدا کند. یعنی در عمل هم از این پس به تحلیل‌ها و تصمیمات وزیر امور خارجه در حوزه کاری‌اش «اعتماد» شود!

آذری جهرمی وزیر ارتباط کشورمان نیز در اینباره در پست اینستاگرام خود نوشت: از رد استعفا و حضور مجدد ظریف در دولت خوشحالم

دیشب نمونه‌ای از پیام‌های مردم را برای ظریف فرستادم؛ خواستم به ظریف بگویم شان تو و دستگاه دیپلماسی به نظر مردم است...

رسانه‌های خبری پس از بازگشت ظریف چه نوشتند؟

بازگشت مقتدرانه ظریف به دستگاه دیپلماسی کشور همانطور که رفتن او با واکنش‌های بسیار مواجه شد، بازگشت او نیز واکنش رسانه‌های خارجی را به همراه داشت؛

الجزیره به نقل از روحانی نوشت: به مصلحت ایران نیست...

بی بی سی در توئیتی با انتشار این تصویر نوشت ظریف در مراسم استقبال از نخست وزیر ارمنستان حضور یافت.

به نوشته بی بی سی، پرزیدنت حسن روحانی چند ساعت قبل با استعفای وی مخالفت کرده بود.

اما هاآرتص نوشت: پایان غافلگیرکننده

روزنامه صهیونیستی هاآرتص به قلم «Johannes Jauhiainen» در تحلیلی نوشت: رئیس سپاه قدس گفت: ظریف وزیر خارجه خواهد ماند.

این روزنامه اینطور القا کرد که سردار قاسم سلیمانی تصمیم گیرنده اصلی است.

این خبرنگار در تحلیل خود نوشت: رئیس جمهور ایران استعفای ظریف را نپذیرفت و ظریف در پست اینستاگرامی خود از مردم تشکر کرد و به سر کار خود باز گشت.

در ادامه این تحلیل آمده است: ظریف امیداور است با این کار موقعیت دستگاه دیپلماتیک محکمتر شده و نیرو‌های امنیتی و مخالفان غرب را در کشور که سمی برای سیاست خارجی هستند، کنار زند.

خبرگزاری انگلیسی رویترز در گزارش امروز چهارشنبه خود با استناد به نامه مخالفت حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» با استعفای ظریف، نوشت: روحانی استعفای ظریف را رد کرد، زیرا آن را مغایر با منافع ملی جمهوری اسلامی ایران می‌داند.

رویترز افزود: روحانی در نامه‌ای به ظریف نوشت «من باور دارم که استعفای شما با منافع کشور مغایرت دارد و من این استعفا را نمی‌پذیرم.»

این رسانه انگلیسی نوشت: ظریف دوشنبه شب در اینستاگرام اعلام کرد که قصد دارد از پست خود کناره گیری کند. وی متحد کلیدی روحانی است و روابط خوبی با اتحادیه اروپا دارد.

همچنین یک منبع اتحادیه اروپا روز گذشته به یورونیوز گفت که «فدریکا موگرینی» مسئول ارشد سیاست خارجی این اتحادیه امیدوار است با استعفای ظریف مخالفت شود.

مخالفت رئیس جمهوری با استعفای روحانی همچنین در خبرگزاری فرانسه بازتاب یافت.

این رسانه فرانسوی نیز بخش‌هایی از نامه رئیس جمهوری را بازتاب داد و نوشت: روحانی از تلاش‌های بی وقفه ظریف در به دوش کشیدن مسئولیت سنگین وزارت خارجه قدردانی کرد و تاکید کرد که ظریف مسئول اصلی اداره سیاست خارجی است.

مخالفت روحانی با استعفای ظریف در سی ان ان نیز بازتاب داشت و این شبکه خبری به نقل از یک رسانه دولتی داخل ایران این خبر را بازتاب داد. به نوشته سی ان ان، «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه گزارش داد که دفتر رئیس جمهوری استعفا را نپذیرفته است.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست پیش‌تر از مخالفت روحانی با این استعفا خبر داده و ظریف را معمار اصلی توافق هسته‌ای توصیف کرده بود. این روزنامه نوشت، استعفای ظریف داخل ایران و بازار‌ها را تکان داد.

واشنگتن پست به نقل از 'محمد واعظی' رئیس دفتر رئیس جمهور نوشت از دیدگاه روحانی جمهوری اسلامی فقط یک سیاست خارجی و یک وزیر امور خارجه دارد. سخنگوی وزارت امور خارجه نیز گفته بود که با استعفای ظریف مخالفت شده است.

شبکه خبری بی بی سی نیز به نقل از سخنگوی وزارت خارجه ایران از مخالفت روحانی با استعفای ظریف خبر داده بود.

این شبکه خبری انگلیسی نوشت: رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران پیش‌تر گفته بود که روحانی از عملکرد ظریف راضی است. روحانی در سخنرانی روز سه شنبه خود اشاره‌ای به استعفای ظریف نکرد، اما او از «مقاومت» و «توانمندی های» ظریف تمجید کرد.

یک رسانه دولتی چینی گلوبال تایمز روز چهارشنبه نوشت؛ اگرچه 'محمد جواد ظریف' وزیر خارجه ایران استعفای خود را از طریق شبکه اجتماعی اطلاع داده است، اما هیچ نشانه‌ای از پذیرش استعفای او توسط روحانی نیست.

این رسانه در ادامه نوشت: ظریف در متن استعفای خود در اینستاگرام از کم و کاستی‌ها پوزش خواسته است، اما شمار زیادی از نمایندگان مجلس از رییس جمهوری خواسته اند از او بخواهد در این سمت باقی بماند.

این روزنامه می‌نویسد که ظریف از اوت سال ۲۰۱۳ وزیر خارجه روحانی بوده و در این مدت از سوی تندرو‌ها تحت فشار زیادی بوده است کسانی که مخالف سیاست تنش زدایی او با غرب هستند.
گزارش ادامه می‌دهد منابع غیر رسمی در ایران این متن استعفا را مورد تایید قرار داده اند، اما مسئولان ایرانی تلاش دارند که ثابت کنند چنین متنی درست نیست و صحت و سقم آن را زیر سوال برده اند و ظریف هم توضیح خاصی درباره علت استعفایش نداده است.

اواخر شب دوشنبه محمدجواد ظریف طی یک پیام رسمی در صفحه اینستاگرام خود که مدت‌ها به روز نشده بود، کناره گیری از سکان داری وزارت خارجه را اعلام کرد. خبری که مانند زلزله به جان مردم و سیاستمداران افتاد.

از همان لحظه تحلیل‌ها و پچ پچ‌های پشت پرده آغاز شد، از نامه جعلی منصوب به دکتر ظریف تا اخباری از جنس حضور سردار سلیمانی به جای ظریف در دیدار با بشار اسد. در این میان برخی دلواپسان استارت انتخابات را نیز زدند و با راه انداختن جریانی، سعی بر آن داشتند که به افکار عمومی و مردم القاء کنند که ظریف برای ۱۴۰۰ کناره گیری کرده است! با شعار معروف تا ۱۴۰۰ با.

اما زلزله رفتن ظریف، امروز با تدبیر ظریفانه رئیس جمهور و سردار قاسم سلیمانی فرونشست و با تصمیم‌های به موقع، پاسخ محکمی به دشمنان جمهوری اسلامی، ذوق زدگان و معاندین نظام دادند.
منبع: خبرآنلاین

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار