ترانهای که تروریست مسجد نیوزیلند گوش میکرد چه بود؟!
پارسینه: یکی از تروریست ها به نام «برینتون تارانت» از عملیات کشتار وحشیانه مسلمانان مسجد نور با دوربین گوپر فیلم گرفت و به طور زنده در فیسبوک منتشر کرد. آن طور که از حساب توئیتر این مهاجم ۲۸ ساله برمی آید، او ضد مهاجرین و نژادپرستی قائل به برتری نژاد سفید است.
در حالی که مسلمانان روز جمعه ۱۵ مارس سال ۲۰۱۹ میلادی، نماز ظهر را در دو مسجد شهر کرایست چرچ نیوزیلند برگزار می کردند، تروریست های مسلح بر نمازگزاران آتش گشودند و چهل تن را به شهادت رسانده و گروهی را مجروح کردند.
یکی از تروریست ها به نام «برینتون تارانت» از عملیات کشتار وحشیانه مسلمانان مسجد نور با دوربین گوپر فیلم گرفت و به طور زنده در فیسبوک منتشر کرد. آن طور که از حساب توئیتر این مهاجم ۲۸ ساله برمی آید، او ضد مهاجرین و نژادپرستی قائل به برتری نژاد سفید است. این تروریست رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ را سمبلی از هویّت سفید پوستان مدرن و تجدّد خواه توصیف کرده است.
راز ترانه ای که سفّاک نیوزیلند گوش می کرد، چیست؟!
شاید یکی از موضوعات قابل توجه در این ماجرا، ترانه ای باشد که تروریست در طول پخش زنده جنایت ـ وقتی اتومبیل اش را برای رسیدن به مسجد و ارتکاب جنایت می راند ـ گوش می کند. ترانه ای صربی که مضمون آن به نبرد حساس بین خلافت عثمانی ها و اروپاییان بازمی گردد.
این ترانه به نبرد وین که در سال ۱۶۸۳ میلادی (آغازی بر پایان سیطره خلافت عثمانیان بر اروپا است) اشاره می کند.
نبرد وین در ۱۲ سپتامبر سال ۱۶۸۳ میلادی بین سربازان عثمانی و اروپاییان در وین پایتخت اتریش درگرفت. محاصره وین در ۱۴ ژوئیه ۱۶۸۳ میلادی آغاز شد؛ هنگامی که، نیروهای امپراتوری عثمانی به شهر حمله کرده و دو ماه آن را محاصره کردند. نبرد واقعی در ۱۲ سپتامبر همان سال رخ داد؛ زمانی که ارتش تازه نفس آلمان و لهستان به فرماندهی یوهان سوبیسکی طی دو روز، ارتش عثمانی را شکست دادند.
این نبرد هیمنه دولت عثمانی را در اروپا شکست، زیرا پایان امپراتوری عثمانی ها و پیشروی های آن در جنوب شرقی اروپا بود.
در نبرد وین نیروهای لهستانی ـ آلمانی ـ اتریشی تحت فرماندهی پادشاه لهستان به نام «یوهان سوم سوبیسکی» علیه ارتش عثمانی به قیادت صدر اعظم «قَره مصطفی پاشا» پیروز شدند.
نبرد وین به باور بسیاری از صاحب نظران، نقطه سرنوشت سازی در جنگهای ۳۰۰ ساله میان عثمانی و امپراتوری مقدس روم بود، چون سلطه و قدرت عثمانیان در بالکان را درهم شکست. به دنبال جنگهایی که ۱۶ سال پس از این نبرد رخ داد، خاندان هابسبورگ تمامی جنوب مجارستان و ترانسیلوانیا را از عثمانی ها گرفتند.
نوشته های روی اسلحه
روی اسلحه تروریست عبارت هایی درباره نبرد وین و همچنین جملاتی نژاد پرستانه نوشته شده است، بنا به گزارش (عربي بوست) نمونه هایی از این جملات عبارت اند از:
- ۱۶۸۳ وین
- توقف پیشروی اموی های اندلس در اروپا
- پناهندگان به جهنّم خوش آمدید، تور گردشگری ۷۳۲
ارسال نظر