گوناگون

درخواست اوکراین برای خرید ادوات نظامی آمریکا

درخواست اوکراین برای خرید ادوات نظامی آمریکا

پارسینه: برای اولین بار، اوکراین به طور رسمی درخواست خریداری تجهیزات نظامی از آمریکا را دارد؛ این درخواست در پی ادامه نبرد این کشور با تشکلات جدایی‌طلب در قسمت‌هایی از دو استان شرقی آن که توسط روسیه حمایت می‌شوند، انجام می‌گیرد.


حساب توئیتری سفارت آمریکا در اوکراین، اعلامیه ویلیام تیلور، سفیر سابق آمریکا در این کشور را که درخصوص درخواست خریداری ادوات نظامی توسط اوکراین است، منتشر کرده است.

ویلیام تیلور که قبلاً در سمت سفیر آمریکا خدمت می‌کرد، طی انتخابات پارلمان که قرار است بیست و یکم ژوئیه در اوکراین برگزار شود، عهده‌دار امور دیپلماتیک آمریکا در کی‌یف، پایتخت اوکراین است.

وی در بیانیه خود آورده است: "ما در حال بررسی درخواست اوکراین هستیم. ایالات متحده در حمایت از حق حاکمیت، تمامیت ارضی و اصلاحات بخش دفاع، در کنار اوکراین است".

از سال ۲۰۱۴ و پس از تسخیر کریمه و آغاز مناقشات جدایی‌طلبانه در منطقه "دونباس" توسط روسیه، آمریکا با تحویل تجهیزات نظامی به اوکراین، از این کشور حمایت نظامی به عمل آورده است؛ این تجهیزات شامل موشک ضد تانک "جاولین" به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار است.

طبق اعلام ماه پیش جان هربست، سفیر سابق آمریکا در اوکراین به کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، روسیه بیش از ۴۵۰ تانک و ۷۰۰ مورد تجهیزات سنگین نظامی به شورشیان داده است.

هربست در مصاحبه روز یکشنبه خود با رادیو آزادی، اعلام کرد که احتمال دارد مقامات کی‌یف به دلیل مشکل نیرو‌های اوکراینی با تانک‌ها، موشک‌های ضد تانک جاولین بیشتری سفارش دهند؛ وی افزود که اوکراین، بودجه‌ای میلیاردی جهت خرید تجهیزات آمریکا را ندارد.

این درخواست دولت اوکراین، در آستانه اولین سفر رسمی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور این کشور به آمریکا مطرح شده است.

این سفر که احتمالاً طی هفته‌های آتی به وقوع بپیوندد، اولین دیدار رسمی بین رئیس‌جمهور آمریکا و زلسنکی خواهد بود؛ زلنسکی در ماه آوریل، با پیروزی قاطع در انتخابات اوکراین، به عنوان رئیس‌جمهور این کشور برگزیده شد.

اگرچه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به ارتقای روابط با روسیه تمایل بیشتری نشان داده است، اما رشد صادرات آمریکا را به عنوان جزئی مهم از سیاست اقتصادی خود، مدنظر دارد.

خرید ادوات نظامی، می‌تواند موضوع اولین دیدار رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین باشد. با این حال، هربست اعلام کرده است که فرآیند خرید ادوات نظامی نباید بیش از حد طول بکشد.
منبع: خبرگزاری کی‌یف پست

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار