گوناگون

ترامپ خواستار خروج کامل نیرو‌های آمریکایی از افغانستان تا انتخابات نوامبر است

ترامپ خواستار خروج کامل نیرو‌های آمریکایی از افغانستان تا انتخابات نوامبر است

پارسینه: براساس گزارش‌ها، رئیس‌جمهوری آمریکا برای خروج از افغانستان زودتر از جدول زمانی تعیین شده در توافق صلح ۲۹ فوریه ابراز تمایل کرده است. ممکن است او در کارزار انتخاباتی نوامبر روی انتقال سربازان آمریکایی به خاک کشورش متمرکز شود.

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از منابع مطلع گزارش داد، مقام‌های نظامی ارشد آمریکا طی روز‌های آتی جلسه‌ای با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا خواهند داشت تا گزینه‌های خروج تمام نیرو‌های آمریکایی از افغانستان را مورد بررسی قرار دهند و یکی از جدول‌های زمانی محتمل می‌تواند خروج سربازان از افغانستان تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری نوامبر آمریکا باشد.

پیشنهاد مذکور برای خروج کامل نیرو‌های آمریکایی تا ماه نوامبر، بیانگر برداشت فرماندهان نظامی از این مطلب است که چنین زمانی احتمالا می‌تواند گزینه ترجیحی ترامپ باشد چرا که در آن صورت به تقویت کارزار انتخاباتی او کمک می‌کند. اما مقام‌های مطلع می‌گویند، آن‌ها قصد دارند برنامه خروج آهسته‌تری را پیشنهاد داده و از آن حمایت کنند.

این اقدام، بخشی از تلاش وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) برای جلوگیری از وقوع حوادثی مثل دسامبر ۲۰۱۸ و بعد اکتبر ۲۰۱۹ است که ترامپ در آن زمان‌ها، مقام‌های ارتش آمریکا را با دستور خروج کامل نیرو‌های آمریکایی از سوریه شوکه کرد.

در نهایت پس از هرج و مرج دیپلماتیک و خشونت پس از آن، رئیس‌جمهوری آمریکا هر کدام از آن دستور‌ها را اصلاح کرد. نیرو‌های آمریکایی در سوریه ماندند. با این حال از شمار آن‌ها کاسته شد.

مقام‌های نظامی ارشد آمریکا معتقدند، یک خروج سریع از افغانستان می‌تواند توافق صلحی که امسال با طالبان به دست آمد، محکوم به شکست کند.

ترامپ در ماه‌های اخیر بار‌ها برای خروج از افغانستان زودتر از جدول زمانی تعیین شده در توافق صلح ۲۹ فوریه با طالبان ابراز تمایل کرده است. براساس آن توافق، چنانچه شبه‌نظامیان طالبان شرایط مشخصی را رعایت کنند، نیرو‌های آمریکایی ظرف ۱۲ تا ۱۴ ماه خارج می‌شوند.

انتظار می‌رود پنتاگون برای متقاعد کردن دونالد ترامپ که برای پایان دادن به "جنگ‌های بی‌پایان" با مشارکت آمریکا ابراز علاقه کرده است و غالبا با تصمیمات خودش موجب شگفتی ارتش آمریکا می‌شود، متقاعد کند.

این بحث‌ها همچنین نشان دهنده مشکلات پیش روی توافق فوریه است. اختلاف سیاسی، شیوع کروناویروس و حملات مرگبار طالبان، همان اندک پیشرفتی هم که از زمان امضای این توافق به دست آمده بود، از بین برد.

این مطلب نیویورک تایمز بر پایه گفتگو با پنج مقام مطلع از موضوع خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان نوشته شده است. این مقام‌ها به علت حساسیت موضوع خواستند نامشان فاش نشود.

وزارت دفاع آمریکا قصد دارد چندین گزینه در دیدار با ترامپ ارائه کند. یکی از آن گزینه‌ها، خروج تمام نیرو‌های آمریکایی از افغانستان تا پیش از روز انتخابات نوامبر است. پنتاگون، اما گزینه‌های دیگری هم در اختیار دارد که شامل خروج آهسته‌تر نیرو‌ها می‌شود و یکی از طرح‌ها هم نزدیک به جدول زمانی کنونی است که نیور‌های آمریکایی را تا مه ۲۰۲۱ در این کشور نگاه می‌دارد.

مقام‌های وزارت دفاع آمریکا همچنین برای کاخ سفید استدلال می‌کنند که آن‌ها نمی‌توانند تضمین کنند که افغانستان بار دیگر پناهگاهی برای حملات علیه ایالات متحده نشود. طبق توافق فوریه، طالبان باید علنا از داعش و القاعده، پیش از آغاز خروج تمامی نیرو‌های آمریکایی، اعلام برائت کند.

در حال حاضر کمتر از ۱۲ هزار نیرو در افغانستان حضور دارند. هیات تحت امر آمریکا در راستای اجرای توافق فوریه قصد دارد تا شمار نیرو‌ها را به ۸۶۰۰ تن کاهش دهد. این گروه کوچکتر آمریکایی، عمدتا به نیرو‌های عملیات‌های ویژه و شبکه‌های مشترک ایالات متحده-افغان موسوم به "تیم‌های هدف منطقه‌ای" اتکا خواهد داشت که روی ماموریت‌های ضد تروریسم در سراسر این کشور تمرکز دارند.


منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار