گوناگون

محدودیت صدور روادید برای ۱۴ مقام ایرانی و خانواده آنها برای ورود به خاک آمریکا

محدودیت صدور روادید برای ۱۴ مقام ایرانی و خانواده آنها برای ورود به خاک آمریکا

پارسینه: وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که در روز بین‌المللی گرامی‌داشت یاد قربانیان تروریسم (۲۱ اوت)، ۱۴ مقام ایرانی از جمله یکی از روسای سابق زندان اوین را به خاطر نقض حقوق بشر مشمول محدودیت‌های صدور ویزا می‌کند.

به گزارش پارسینه، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه از محدودیت صدور روادید برای ۱۴ مقام ایرانی به دلیل ادعایی نقض حقوق بشر خبر داد. در بیانیه مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا آمده است که محدودیت صدور ویزا شامل ۱۳ دیپلمات ایرانی می‌شود که به ادعای آمریکا در ترور برنامه ریزی شده در سوئیس در سال ۱۹۹۰ دست داشته‌اند.

آمریکا همچنین «حجت‌الله خدایی سوری» رئیس سابق زندان اوین را به لیست کسانی که با محدودیت صدور روادید آمریکا مواجه خواهند شد، اضافه کرده است.

بیانیه این وزارتخانه از حکومت ایران به عنوان بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان نام برده است و می‌گوید که این ۱۴ نفر به همراه اعضای درجه یک خانواده‌شان اجازه ورود به خاک ایالات متحده را ندارند.

به ادعای وزارت خارجه آمریکا، چنین اقدامی این پیام را به بسیاری از قربانیان ایران در سراسر جهان مخابره می‌کند که ما خواستار پاسخ‌گویی کسانی هستیم که خشونت و وحشت می‌آفرینند.

این بیانیه در ادامه از حجت الله خدایی سوری، رئیس سابق زندان اوین تهران، نام می‌برد و عنوان می‌کند که زندان اوین هم‌معنای شکنجه و مظالم دیگر در حق شهروندان ایرانی است، جایی که برای سرکوب مخالفان صلح‌طلب جمهوری اسلامی و خارجی‌هایی که به گروگان گرفته شده‌اند، استفاده می‌شود.

حجت الله خدایی سوری پیش از این نیز مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا شده بود.

آمریکا که حدود دو سال و نیم پیش از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد به زعم خود گمان می‌کرد که با پیش گرفتن سیاست فشار حداکثری، ایران را مجبور خواهد کرد تا به پای میز مذاکره آمده و با شرایط دلخواه آمریکا، توافق جدیدی را بپذیرد.

پس از گذشته حدود دو سال و نیم آمریکا به هیچ یک از اهداف خود علیه ایران دست نیافته و با نزدیک شدن به ۲۷ مهرماه که زمان پایان تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه تهران است به تکاپو افتاده است تا این تحریم‌ها را تمدید کند.

آمریکا هفته پیش قطعنامه‌ای را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرد که طی آن خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شده بود، اما این قطعنامه به یکی از رسوایی‌های آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل تبدیل شد و به جز جمهور دومینیکن، هیچ کشور دیگری با آمریکا در این قطعنامه همراه نشد.

واشنگتن روز گذشته (پنجشنبه ۲۱ اوت/۳۰ مرداد) با ارائه نامه‌ای به رئیس شورای امنیت رسماً این شورا را از خواست خود برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مطلع کرد.

آمریکا در این نامه ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده است.

ساز و کار موسوم به بازگشت خودکار تحریم‌ها که با نام‌های دیگری مثل «مکانیسم ماشه» یا «اسنپ‌بک» نیز شناخته می‌شود به دنبال احیای تمامی قطعنامه‌های تحریمی علیه تهران است که پس از حصول برجام میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند.

ارسال نظر

  • اردشیر

    مگر مقامات آمریکایی و خانواده شان میتوانند به راحتی به ایران بیایند؟ مقامات ایران و خانواده هایشان هم بیجا میکنند که به امریکا خانه شیطان بزرگ میروند!

  • ناشناس

    برای گریه و زاری برید نرگس رو بیارید
    برای خاگینه کفته بگید نرگس بخفته
    حکایت سفر مقامات ایرانی و خانواده ایشان به آمریکا(غرب) گریه داره
    از یه طرف میگن مرگ بر آمریکا و از طرف دیگه برای سیاحت و تحصیل و عشق و حال میرن آمریکا

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار