گوناگون

پایان عصر مرکل؛ اولاف شولتس چه برنامه هایی برای آلمان دارد؟

پایان عصر مرکل؛ اولاف شولتس چه برنامه هایی برای آلمان دارد؟

پارسینه: ۱۶ سال رهبری آنگلا مرکل امروز رسما پایان یافت و اولاف شولتس در راس یک دولت ائتلافی قصد دارد دوران جدیدی را برای آلمان رقم بزند.

به گزارش «پارسینه»، اولاف شولتس امروز، چهارشنبه، به عنوان نهمین صدراعظم آلمان پس از جنگ جهانی دوم انتخاب شد تا دوران جدیدی را برای پرجمعیت‌ترین کشور و بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا پس از ۱۶ سال رهبری آنگلا مرکل باز کند.

دولت شولتس با امید زیادی به نوسازی آلمان و مبارزه با تغییرات اقلیمی روی کار آمده است، اما فعلا با چالش فوری مقابله با شدیدترین موج همه‌گیری ویروس کرونا مواجه است.

قانونگذاران آلمانی با ۳۹۵ رای موافق در مقابل ۳۰۳ رای و شش رای ممتنع به انتخاب شولتس رای دادند، اما آرای موافق او کمتر از ۴۱۶ کرسی‌ای است که ائتلاف سه حزبی تشکیل دهنده دولت در اختیار دارند که البته این امر در آلمان غیرمعمول نیست.

آنگلا مرکل که دیگر عضو پارلمان نیست، جریان رای گیری را از سالن تماشاگران دنبال می‌کرد و با شروع جلسه، قانونگذاران ایستاده به تشویق او پرداختند.

شولتس، ۶۳ ساله، از سال ۲۰۱۸ معاون صدراعظم و وزیر دارایی آلمان بود و تجربه و انضباط ارزشمندی را برای ایجاد ائتلافی از حزب چپ میانه سوسیال دموکرات به رهبری خودش، سبز‌های طرفدار محیط زیست و «دموکرات‌های آزاد» طرفدار کسب و کار‌ها به کار گرفت. این سه حزب ترکیب رقبای سابق را به عنوان یک اتحاد مترقی به تصویر می‌کشند که انرژی جدیدی را به کشور وارد می‌کند.

شولتس روز سه‌شنبه گفت: «ما در حال حرکت جدیدی هستیم که چالش‌های اصلی این دهه و فراتر از آن را در بر می‌گیرد.» او افزود که اگر احزاب موتلف موفق شوند، در انتخابات بعدی هم با یکدیگر پیروز خواهند شد.

دولت جدید قصد دارد با گسترش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و توفق استفاده آلمان از زغال‌سنگ در سال ۲۰۳۸ (و در حالت ایده‌آل تا سال ۲۰۳۰) تلاش‌های خود را برای مقابله با تغییرات آب و هوایی افزایش دهد. هدف دیگر نوسازی کشور، از جمله بهبود وضعیت نامناسب شبکه‌های تلفن همراه و اینترنت است.

رویکرد دولت جدید در مسائل اجتماعی هم اتخاذ سیاست‌های لیبرال‌تری از جمله قانونی کردن فروش ماری جوانا برای مقاصد تفریحی و آسان‌تر کردن مسیر شهروندی آلمان است و در عین حال تلاش بیشتری خواهد شد تا مهاجرانی که موفق به دریافت پناهندگی نمی‌شوند را از کشور اخراج کنند. شرکای ائتلاف همچنین می‌خواهند سن رای دادن در انتخابات ملی را از ۱۸ به ۱۶ سال کاهش دهند.

دولت همچنین قصد دارد حداقل دستمزد را از ۹.۶۰ یوروی فعلی به ۱۲ یورو (۱۳.۵۰ دلار) در ساعت افزایش دهد، که به گفته شولتس، این به معنای افزایش دستمزد برای ۱۰ میلیون نفر خواهد بود. ائتلاف همچنین متعهد شده است که براق مقابله با افزایش قیمت اجاره ها، سالانه ۴۰۰ هزار دستگاه آپارتمان بسازد.

در زمینه سیاست خارجی شولتس به تداوم سیاست‌های پیشین اشاره کرده و گفته است که دولت برای یک اتحادیه اروپا قوی و تقویت اتحاد فرا آتلانتیکی تلاش خواهد کرد.
دولت آتی چه در شکل و چه در محتوا، خود را به‌عنوان انحراف از «ائتلاف‌های بزرگ» احزاب سنتی آلمان که مرکل در ۱۲ سال از دوران صدارت اعظم ۱۶ ساله خود دنبال کرد، معرفی می‌کند.

در آن ائتلاف‌های پرتنش، گاهی به نظر می‌رسید که شرکا عمدتاً درگیر جلوگیری از برنامه‌های یکدیگر هستند. دوره آخر مرکل شاهد درگیری‌های درونی مکرری بود که تا زمانی همه‌گیری کرونا ادامه داشت. با وجود این، او میراثی را بر جای گذاشته است که بیش از هرچیزی با مدیریت تحسین برانگیز مجموعه‌ای از بحران ها، به جای تعریف چشم اندازی بزرگ برای آلمان، شناخته می‌شود.

توافق برای تشکیل یک دولت ائتلافی بین سه حزبی که قبل از انتخابات اختلافات قابل توجهی داشتند، نسبتاً سریع و با هماهنگی غیرمنتظره‌ای حاصل شد.

مرکل گفته است که پس از رهبری کردن آلمان برای گذر از یک دوران پرتلاطم، نمی‌خواهد نقش سیاسی دیگری بپذیرد. او که ۶۷ سال دارد هنوز مشخص نکرده که چه برنامه‌ای برای آینده دارد، اما اوایل سال جاری میلادی گفته بود که برای خواندن و خوابیدن وقت می‌گذارم «تا بعد از آن ببینیم کجا حضور پیدا می‌کنم.»
منبع: پارسینه

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار