گوناگون

برآورد منابع اسرائیلی از مذاکرات هسته‌ای: توافق موقت یا یک بحران کنترل شده طولانی

برآورد منابع اسرائیلی از مذاکرات هسته‌ای: توافق موقت یا یک بحران کنترل شده طولانی

پارسینه: هاآرتص به نقل از منابع اسرائیلی گزارش داد که آن‌ها به این باور رسیده اند که طرفین برجام به توافق اولیه سال ۲۰۱۵ بازنخواهند گشت و سناریو‌های دیگری پیش رو خواهد بود.

به گزارش «پارسینه»، هفتمین دور مذاکرات برجامی میان ایران و شش قدرت جهانی هفته گذشته در وین بدون نتیجه به پایان رسید و علی باقری کنی، رئیس هیئت مذاکره کننده ایران، برای رایزنی به تهران بازگشت. شرکت کنندگان در مذاکرات می‌گویند که طرفین ممکن است روز جمعه یا حداکثر در ۳ ژانویه دور تازه گفتگو‌ها را از سر بگیرند.

این در حالی است که روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشته است منابعی در اسرائیل معتقدند که طرفین به توافق اولیه برجام که در سال ۲۰۱۵ امضا شد باز نخواهند گشت و یکی از دلایل این امر آن است که توافق مذکور رو به پایان است.

انتظار می‌رود ایران در پایان ژانویه یا اوایل فوریه از آستانه فناوری که قرار بود توافقنامه ۲۰۱۵ جلوی آن را بگیرد، عبور کند و فهرست خواسته‌های ایران مستلزم بحث‌های گسترده‌تری است. یک مقام دولت ایالات متحده همچنین پایان سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ را به عنوان تاریخی که تصمیم گیری خواهد شد، مشخص کرده است.

منابع اسرائیلی بر این باورند که جامعه بین المللی با دو راه ممکن روبرو خواهد شد: اولی بی نتیجه ماندن مذاکراتی است که به یک بحران کنترل شده با ایران منجر می‌شود و برای مدت طولانی ادامه خواهد داشت. چنین وضعیتی ممکن است در نهایت ایران انعطاف پذیرتر را به میز مذاکره بازگرداند. راه دوم، توافق موقت در هفته‌های آتی بین ایران و قدرت‌های جهانی است که شامل تفاهمات جزئی درباره برنامه هسته‌ای تهران است. ایران به وضوح اعلام کرده است که در حال حاضر با چنین توافقی مخالف است و البته مشخص نیست که چنین توافقی شامل چه مفادی خواهد بود.

پس از هفته‌ها مانور عمومی که شامل دیدار وزرای خارجه و دفاع اسرائیل با همتایانشان در ایالات متحده و اروپا بود، تلاش‌های اسرائیل در روز‌های آینده عمدتاً در پشت صحنه خواهد بود. هفته گذشته، بنی گانتز، وزیر دفاع، به محققان ارشد و روسای اتاق‌های فکر در مورد موضع اسرائیل در قبال پرونده هسته‌ای ایران توضیح داد.

تعدادی از شرکت کنندگان در این نشست ها، از جمله دیوید پترائوس، رئیس سابق سیا، دنیس راس و رابرت ساتلوف روزنامه نگار و مورخ، و همچنین لئون پانتا، وزیر دفاع اسبق ایالات متحده، بیانیه مشترکی صادر کردند و ضمن اعلام حمایت خود از مسیر دیپلماتیک، از جو بایدن خواستند گام‌هایی علیه ایران بردارد. از جمله پیشنهاد‌های آنها، تمرین‌های نظامی مشترکی بود که زیرساخت‌های هسته‌ای ایران را تهدید می‌کند تا تهران را مجبور کند که به خواسته‌های آمریکا و غرب تن بدهد.

نویسندگان همچنین از ایالات متحده خواستند که در پاسخ به حمله ایران به پایگاه آمریکایی در سوریه و حمله به کشتی‌های تجاری در خلیج فارس، قاطعانه عمل کند.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار