بایدن:زلنسکی به هشدار آمریکا درباره حمله روسیه توجه نمیکرد / اوکراین تلفات نیروهای خود را حدود ۱۰ هزار نفر تخمین زد + فیلم و تصاویر
پارسینه: خبرگزاری فرانسه با رد گزارشات اخیر به نقل از کاخ الیزه گزارش داد که امانوئل مکرون برنامه ای برای سفر به اوکراین ندارد.
به گزارش پارسینه ؛ ولادیمیر پوتین ، رئیسجمهوری روسیه، در جریان بازدید از نمایشگاهی در مسکو، با دفاع از حمله نظامی به اوکراین، اقدامهای خود را با تسخیر دریای بالتیک و سوئد در عهد پتر کبیر مقایسه کرد و گفت: «مسئولیت ما نیز این است که سرزمینهایی را پس بگیریم و خود را تقویت کنیم.»
یورونیوز نوشت ، نمایشگاهی که به مناسبت تولد ۳۵۰ سالگی تزار روسیه در مسکو برگزار شد، برای رئیسجمهوری فعلی این کشور فرصت مناسبی بود تا بار دیگر، از حمله نظامی خود به اوکراین دفاع کند و مدعی شود که اقدامهای او در ادامه راهی است که تزار روسیه آغاز کرده بود.
پتر کبیر مشهورترین رهبر سیاسی روسیه است که در قرن هجدهم میلادی این کشور را به یک ابرقدرت جهانی تبدیل کرد. او در سال ۱۷۰۰، برای دستیابی به سواحل دریای بالتیک با امپراتوری سوئد وارد جنگ شد؛ این جنگ نزدیک به ۲۱ سال طول کشید و در نهایت پیمان صلحی میان دو کشور امضا شد که به موجب آن، بخشهایی از دریای بالتیک به دست روسیه افتاد.
ولادیمیر پوتین در مراسم جشن ۳۵۰ سالگی تزار روسیه، به جنگ با سوئد اشاره کرد و گفت: «خیلیها تصور میکنند که پتر کبیر در جنگ سوئد دنبال این بود که چیزی را تصاحب کند؛ در حالی که او چیز جدیدی را تصاحب نکرد؛ بلکه سرزمینهایی را پس گرفت.»
رئیسجمهوری روسیه در ادامه سخنان خود، حمله نظامی به اوکراین را با جنگ سوئد مقایسه کرد و با ادعای بازپسگیری سرزمین خود، حمله به اوکراین را حق روسیه خواند. او به کشورهای غربی نیز کنایه زد و گفت: «زمانی که تزار روسیه سنپترزبورگ را در سرزمینهای تسخیرشده ساخت، هیچیک از کشورهای اروپایی آن را به عنوان بخشی از خاک روسیه به رسمیت نشناختند.»
اشاره او به اقدام اخیر کشورهای غربی بود که پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و تصرف بخشهایی از خاک این کشور، اعلام کردند که حاکمیت مسکو بر این سرزمینها را به رسمیت نمیشناسند.
اخبار لحظه به لحظه تحولات در اوکراین را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه امروز، شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سامانههای پدافند هوایی این کشور طی 24 ساعت گذشته دو فروند جنگنده میگ-29 و یک فروند جنگنده سوخو-25 نیروهای مسلح اوکراین را سرنگون کردند.
به گفته وی، در این مدت 12 هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی نیز در مناطق مسکونی مختلف سرنگون شدند.
کوناشنکوف در کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود ادامه داد: طی شبانه روز گذشته در منطقه خارکوف، موشکهای استقرار هوایی دارای دقت بالای نیروهای هوا-فضای روسیه یک نقطه استقرار مزدوران خارجی را منهدم کردند.
علاوه بر این هواپیماهای عملیاتی - تاکتیکی و ارتش روسیه 48 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی ارتش اوکراین را هدف قرار داد. در نتیجه این حملات هوایی، بیش از 170 نیروی ملیگرا، پنج دستگاه تانک، 6 قبضه توپ صحرایی و هشت خودروی ویژه نظامی منهدم شد و یک انبار مهمات در منطقه دونتسک منهدم شد.
این مقام نظامی افزود، نیروهای موشکی و توپخانه روسیه نیز طی شبانه روز گذشته 231 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی، 13 مقر فرماندهی و 42 موقعیت آتش یگانهای توپخانه ارتش اوکراین را مورد اصابت قرار دادند.مدیر کنترل ترافیک هوایی فنلاند گفت: «به دلیل ممنوعیت پروازها، ما تقریباً 1.5 میلیون یورو هر ماه از دست میدهیم که می توانستیم از طریق هزینه ناوبری هوایی دریافت کنیم.»
"سم ازدمیر"، وزیر کشاورزی فدرال آلمان، حمایت برلین از اوکراین را برای حفظ کشاورزی و صادرات غلات خود در جریان جنگ روسیه وعده داده است. این مقام آلمانی روز جمعه در جریان بازدید از یک کالج کشاورزی در نمیشایف در نزدیکی کی یف گفت: موفقیت کشاورزی اوکراین نه تنها برای کی یف مهم است، بلکه برای همه ما نیز اهمیت دارد. در این سفر همچنین به مسیرهای جایگزین صادرات این کشور برای امنیت غذایی جهانی در مواجهه با بنادر مسدود شده پرداخته شد.
ازدمیر تصریح کرد که سفر او در درجه اول برای نشان دادن همبستگی با اوکراین است. وی پس از دیدار با همتای خود میکولا سولسکی در کی یف گفت: مهمترین سوال این است که جنگی که توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه آغاز شده است، هر چه زودتر پایان یابد. وی تاکید کرد: تمام مشکلات مربوط به تامین مواد غذایی در اوکراین و سایر نقاط جهان، که اوکراین به طور سنتی نقش مهمی در آن ایفا می کند، بدون جنگ تهاجمی بزدلانه پوتین وجود نداشت.
کارل لایترباخ، وزیر بهداشت فدرال آلمان هم کمک های پزشکی مستقیم را برای قربانیان جنگ در جریان سفر به اوکراین وعده داد. وی روز جمعه در شهر لویو در غرب اوکراین اعلام کرد که این حمایت باید در یک دوره زمانی طولانی اعطا شود. این همچنین شامل پروتزهای کودکان و بزرگسالانی می شود که دست یا پاهای خود را در جنگ تجاوزکارانه روسیه که بیش از سه ماه ادامه دارد از دست داده اند. وی پس از ملاقات با قربانیان و بستگان آنها، تاکید کرد که تحت تأثیر "اراده ناگسستنی این افراد قرار گرفت.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در جریان دیدار با بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا، سیاست دولت انگلیس درباره اوکراین را ستایش کرد. زلنسکی گفت که بریتانیا رهبری قدرتمندی از خود نشان می دهد و از کشورش در مبارزه با تهاجم روسیه حمایت می کند. وی تاکید کرد: جنگ نشان می دهد چه کسانی نه تنها دوستان استراتژیک، بلکه دوستان واقعی اوکراین هستند. زلنسکی تاکید کرد: من فکر می کنم بریتانیا یک دوست است. تسلیحات، پول و تحریم - اینها سه چیز هستند که بریتانیا با آن به طور مداوم رهبری خود را نشان می دهد. اوکراین بارها خواستار حمایت بیشتر کشورهای غربی - به ویژه آلمان - شده است.
14:46- لهستان گزینههای صادرات غلات از اوکراین را گسترش م
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که به دستور وی، نیروهای نظامی این کشور آبهای دریای سیاه را مین گذاری کرده و مانع از صادرات غلات از این کشور شدهاند، امروز، شنبه طی یک سخنرانی خود در مجمعی در سنگاپور، احتمال قحطی در آسیا و آفریقا را به دلیل توقف عرضه غلات از اوکراین بعید ندانست.
به عقیده وی، این مسئله در نهایت منجر به بی ثباتی سیاسی، یک سری کودتا و سرنگونی سیاستمداران در این مناطق خواهد شد.
زلنسکی گفت: «اگر نتوانیم محصولات غذای خود را که به شدت در بازارهای جهانی کمبود دارد صادر کنیم، جهان با بحران غذایی شدید و قحطی در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی مواجه خواهد شد. کمبود مواد غذایی قطعا منجر به هرج و مرج سیاسی شده و میتواند منجر به سرنگونی دولتهای بسیاری از کشورها و اخراج برخی سیاستمداران شود. این تهدید زمانی آشکار میشود که شاهد افزایش سرسام آور قیمتها برای بسیاری از کالاهای روزمره در تعدادی از کشورها باشیم.»
سازمان ملل بارها از خطر یک بحران غذایی جدی در جهان به دلیل کمبود غلات خبر داده است، کشورهای غربی روسیه را به مخالفت با صادرات غلات اوکراین به بازارهای جهانی متهم کردند، در حالی که مقامات مسکو قاطعانه چنین اتهاماتی را رد میکنند.
پارلمان اتحادیه اروپا از درخواست اوکراین برای دریافت وضعیت نامزدی برای الحاق به اتحادیه اروپا حمایت کرد. این خبر را "روبرتا متسولا"، رئیس پارلمان اروپا در نشست دموکراسی کپنهاگ گفت. متسولا گفت: پارلمان اروپا قاطعانه پشت درخواست اوکراین برای نامزدی اتحادیه اروپا است.
جو بایدن رییس جمهوری آمریکا گفت که ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی او نمیخواست به اطلاعات واشنگتن درباره حمله روسیه توجه کند.
بایدن روز جمعه به وقت محلی در محل جمع آوری کمک های مالی حزب دموکرات با اشاره به جنگ اوکراین گفت: هیچ چیزی شبیه به این از زمان جنگ دوم جهانی اتفاق نیفتاده است. می دانم بسیاری فکر می کردند که من شاید اغراق می کردم.
رییس جمهوری آمریکا افزود که واشنگتن اطلاعاتی در مورد اینکه ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه قرار است به داخل مرزهای اوکراین برود، در اختیار داشت.
وی مدعی شد: هیچ شکی وجود نداشت و زلنسکی نمیخواست به آن گوش کند. / ایرنا
حسین السید، خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی گفت: عملیات نظامی روسیه در اوکراین حمایتهای خطرناکتر از نظامی شدن این کشور را فاش کرد.
مسکو در حالی از استقرار آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا در اوکراین طی سالیان گذشته خبر داد که آمریکاییها در آغاز این مساله را انکار میکردند و آنرا صرفا یک اتهام از جانب روسیه برشمردند، اما سرانجام از موضع خود عقب نشینی و به آن اذعان کردند.
در جدیدترین توضیحات درباره این آزمایشگاه ها، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) فاش کرد در ۲۰ سال گذشته به ۴۶ آزمایشگاه و موسسه بهداشتی و بیولوژیک و مرکز تشخیص بیماریها در اوکراین کمک کرده است.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ادعا کرد همکاریها در داخل آزمایشگاهها برای اهداف مسامت آمیز بوده است و برنامه هایش مبتنی بر تقویت تدابیر امنیتی در زمینه بهداشتی و کشاورزی در چارچوب منع اشاعه سلاح کشتار جمعی بوده است.
آنیتا آناند وزیر دفاع کانادا امروز (شنبه) گفت: کانادا بر این باور است که چین در رهگیری هواپیمای گشت زنی این کشور در نزدیکی کره شمالی رفتارهای «بسیار نگران کننده و غیر حرفه ای» ازخود نشان داد.
خبرگزاری رویترز نوشت: این مقام کانادایی از اظهارنظر درباره این که آیا این موضوع را با همتای چینی خود در میان گذاشته یا نه، خودداری کرد.
وزیر دفاع کانادا در حاشیه نشست «شانگری لا» در سنگاپور که نشست امنیتی آسیا محسوب می شود، گفت: این مساله از طریق کانال های دیپلماتیک مطرح شده است.
وقتی از این مقام کانادایی سوال شد که آیا با «وِی فِنگ هی» وزیر دفاع چین-که او نیز در این نشست حضور دارد- در این زمینه صحبت کرده است، وی پاسخ داد: من در زمان حضور خود دراین نشست با تعدادی از همتایان خود گفت و گو خواهم کرد.
ارتش کانادا درماه جاری هواپیماهای چین را متهم کرد هواپیماهای گشت زنی کانادا را که مشغول نظارت بر جلوگیری از نقض تحریم های کره شمالی بودند، رهگیری کرده است و این امر باعث شده که هواپیماهای کانادایی تغییر مسیر دهند.
وزارت دفاع چین اعلام کرد که جتهای نظامی کانادا به بهانه اجرای قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، عملیات شناسایی و «تحریک آمیز» علیه چین را تشدید کردهاند و امنیت ملی چین را به خطر انداختهاند.
آناند گفت: رهگیری هواپیماهای ما توسط چینی ها بسیار نگران کننده و غیرحرفه ای است و ما باید اطمینان حاصل کنیم که ایمنی و امنیت خلبانان ما به خطر نمیافتد، به ویژه زمانی که آنها فقط بر اساس ماموریتی که سازمان ملل برای نظارت بر تحریم ها اعطا کرده در حال انجام عملیات هستند.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در این نشست گفته است که تعداد رویارویی های ناایمن و غیرحرفه ای بین هواپیماهای و کشتی های چین با دیگر کشورها «هشدار دهنده» است.
آناند بار دیگر بر تعهد کانادا برای حمایت از اوکراین و تامین نیازهای اوکراین به کمک های اقتصادی و انسان دوستانه تاکید کرد.
وزیر دفاع کانادا همچنین از اظهارنظر درباره گزارش هایی که بیان می کنند کانادا از کره جنوبی خواسته گلوله های توپخانه ای این کشور را برای کمک تسلیحاتی به اوکراین تامین کند، خودداری کرد.
سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی پیشتر تایید کرده بود که اوتاوا چنین درخواستی را مطرح کرده اما نمی تواند جزییات بیشتری را مطرح کند.
وی گفت: هیچ روند قانونی در زمینه این درخواست کانادا در دست بررسی نیست. /ایرنا
رئیس دومای دولتی (مجلس سفلی) روسیه معتقد است که آمریکا و متحدانش با ادامه سیاست تحریمی خود، در واقع روابط اقتصادی قدیمی را تغییر داده و باعث بوجود آمدن نقاط رشد جدیدی در مناطق دیگر جهان شدند که در واقع به همراه روسیه، گروه 8 جدیدی را تشکیل دادهاند.
به گفته وی، گروه هشت کشوری که در جنگهای تحریمی شرکت نداشته و شامل چین، هند، روسیه، اندونزی، برزیل، مکزیک، ایران، ترکیه می شود، بر اساس شاخص تولید ناخالص ملی و از لحاظ برابری قدرت خرید، از گروه قدیمی کشورهای صنعتی جهان جلوتر هستند.
والودین گفت: «ایالات متحده با دستان خود شرایطی را برای کشورهایی که میخواهند گفتوگوی برابر و روابط متقابل سودمند با همه جهان داشته باشند، ایجاد کرده و در واقع اکنون یک گروه هشت جدید به همراه روسیه تشکیل شده و اهداف واشنگتن را نقش بر آب کرده است».
باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا گفت که هزینههای انسانی در جنگ اوکراین "همچنان افزایش خواهد یافت."
به گزارش روز جمعه به وقت محلی سی ان ان، اوباما در مجمع دموکراسی کپنهاگ گفت: این جنگ هنوز به پایان نرسیده است. هزینه های انسانی همچنان افزایش خواهد یافت.
رئیس جمهوری پیشین آمریکا تاکید کرد که اوکراین باید تا پایان این جنگ قوی بماند.
اوباما ادامه داد: ما همچنین شاهد مقاومت قهرمانانه مردم اوکراین در برابر تجاوز روسیه هستیم. آنها نه تنها برای دفاع از حاکمیت خود، بلکه برای دفاع از هویت دموکراتیک خود متحد شده اند و بسیاری از کشورهای جهان را بر اساس ارزشهای استقلال و کرامت انسانی متحد کردهاند.
اوباما با ادعای اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در رسیدن به اهداف خود شکست خورده است، خاطرنشان کرد که کاری که پوتین در اوکراین انجام می دهد یک رویداد مجزا نیست و در مورد مشابهت آنچه در روسیه اتفاق میافتد با رویدادهای داخل آمریکا سخن گفت.
وی ادعا کرد: در هر قاره، ما شاهد عقبنشینی دموکراسی هستیم. بنابراین اگر میخواهیم دموکراسی شکوفا شود، باید برای آن مبارزه کنیم، آن را پرورش دهیم و اهمیت آن را در بهبود زندگی مردم عادی نشان دهیم. / ایرنا
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین با درخواست مردم این کشور که از او خواسته بودند ممنوعیت خروج مردان 18 تا 60 ساله از کشور را لغو کند، مخالفت کرده است.
رئیسجمهوری اوکراین گفت که دولت قصد دارد محدودیتها را تنها پس از پایان حکومت نظامی در کشور لغو کند. زلنسکی توضیح داد: بر اساس قانون اساسی این کشور، حق خروج آزادانه از خاک کشور را میتوان در شرایط جنگی یا وضعیت اضطراری محدود کرد.
در اواسط ماه مه گروهی از مردم اوکراین طوماری را برای لغو ممنوعیت خروج مردان مسئول خدمت نظامی از کشور تنظیم کردند. این سند طی سه روز، بیش از 250 هزار امضا جمعآوری کرد تا توسط ولادیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین بررسی شود.
دولت اوکراین حکومت نظامی اعلامشده در این کشور در 24 ماه فوریه (5 اسفند ماه) را برای سه ماه دیگر و تا ماه آگوست سال 2022 (شهریور ماه) تمدید کرد.
آلکسی آریستوویچ، مشاور رئیس دفتر ریاستجمهوری اوکراین اعلام کرد که در جریان درگیریهای نظامی با روسیه، ارتش اوکراین تاکنون حدود 10 هزار نیروی نظامی خود را از دست داده است. وی گفت: «از آغاز درگیریها تاکنون، تلفات ما بهطور متوسط روزانه 100 نفر بوده است.»، وی بدین ترتیب تأیید کرد که ارتش اوکراین حدود 10 هزار سرباز خود را از دست داده است.
روز جعه میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین نیز گفته بود که این کشور روزانه از 100 الی 200 نظامی خود را از دست میدهد. بهعقیده وی، دلیل اصلی این تلفات "عدم برابری بین تواناییهای نظامی دو طرف درگیری" است. وی افزود که کییف نیاز به دریافت صدها سامانه توپخانه و تا 300 سامانه موشکی از غرب دارد.
ایرینا وندیکتووا، دادستانکل اوکراین اعلام کرد که تاکنون 16 هزار و 486 مورد پرونده جنایی علیه نظامیان روسی در این کشور در حال بررسی است.
این مقام اوکراینی شب گذشته، جمعه در یک برنامه تلویزیونی گفت: «درباره جنایات جنگی باید بگویم که تاکنون 16 هزار و 486 مورد پرونده جنایی گشوده شده است. تاکنون 111 مظنون در این پروندهها ثبت شدهاند و هشت پرونده هم به دادگاه ارسال شده و در حال رسیدگی است.»
وندیکتووا همچنین گفت که 623 مظنون دیگر بهاتهام "جنایت نظامی" تحت بازجویی قرار دارند. بهگفته او، البته این افراد در فدراسیون روسیه هستند و به همین دلیل مکانیسم ویژهای برای تحقیقات غیرحضوری در مورد آنها اعمال خواهد شد.
خبرگزاری فرانسه با رد گزارشات اخیر به نقل از کاخ الیزه گزارش داد که امانوئل مکرون برنامه ای برای سفر به اوکراین ندارد.
خبرگزاری فرانسه جمعه شب به نقل از کاخ الیزه گزارش داد، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه قصد ندارد هفته آینده از کی یف بازدید کند، اما طبق برنامه ریزی به رومانی و مولداوی خواهد رفت.
براساس این گزارش، مکرون روز سه شنبه به رومانی سفر خواهد کرد تا با نیروهای فرانسوی مستقر در آنجا دیدار کند و سپس چهارشنبه به مولداوی خواهد رفت.
پیش از این رسانه های فرانسوی گزارش دادند که مکرون ممکن است هفته آینده اولین سفر رسمی خود را به کی یف انجام دهد.
مکرون تا کنون نقش فعالی در گفتگوهای صورت گرفته در مورد وضعیت پیرامون اوکراین داشته است و کمی قبل از شروع عملیات نظامی روسیه در ۲۴ فوریه (۵ اسفند) از مسکو و کی یف بازدید کرد. / ایرنا
بن والاس وزیر دفاع انگلیس در سفر به اوکراین بر حمایت نظامی لندن از کی یف تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، بن والاس وزیر دفاع انگلیس روز جمعه به کی یف پایتخت اوکراین سفر کرد و با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور و الکسی رزنیکوف وزیر دفاع این کشور دیدار کرد.
بن والاس در جریان سفر خود بر حمایت انگلیس از اوکراین تاکید کرد و متعهد شد که از ارتش اوکراین با آموزش سربازان این کشور و همچنین تحویل تجهیزات مرگبار حمایت خواهد کرد.
وزیر دفاع انگلیس در اولین روز از سفر دو روزه خود با همتای اوکراینی دیدار و طرفین در مورد چگونگی ادامه حمایت انگلیس از اوکراین و اطمینان از برآورده شدن نیازهای نظامی و بشردوستانه آن در جریان مبارزاتش علیه حملات روسیه در شرق گفت و گو کردند.
از زمان آغاز درگیری ها بین مسکو و کی یف در ماه فوریه، انگلیس به ارزش ۷۵۰ میلیون پوند (۹۲۴ میلیون دلار) تجهیزات نظامی به نیروهای اوکراینی ارسال کرده است.
حمایت های نظامی انگلیس از اوکراین شامل موشک های ضد تانک، سیستم های دفاع هوایی و خودروهای زرهی است. انگلیس همچنین اعلام کرده است که سامانه موشکی چندپرتابی M۲۷۰ را به نیروهای اوکراینی عرضه می کند.
استونی اظهارات ولادیمیر پوتین رئیس کرملین در مورد وابستگی تاریخی شهر ناروای استونی به روسیه را محکوم و سفیر مسکو را احضار کرد.
به گزارش تارنمای خبری راشاتودی، وزارت خارجه استونی پس از اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره گذشته تاریخی شهر ناروا استونی، مسکو را به «سیاست رِوِنشیستی» (انتقام گرایی) متهم کرد. وزارت خارجه این کشور بالتیک، سفیر روسیه، ولادیمیر لیپائف، را به دلیل این موضوع احضار کرده است.
در بیانیه ای که روز جمعه از سوی وزارت خارجه استونی منتشر شد، آمده است: «راین تامسار، معاون وزیر که با سفیر روسیه دیدار کرد، از بیانیه پوتین، از جمله اظهارات وی در مورد شهر ناروا استونی ابراز تاسف کرد. آن هم در حالی که روسیه با عملیات نظامی در اوکراین، در تلاش برای نابودی این کشور است».
بنا به گزارش راشاتودی، خشم مقامات تالین پس از آن برانگیخته شد که رئیس جمهور روسیه در دیدار با کارآفرینان و مخترعان جوان در اوایل این هفته به تاریخ روسیه تحت فرماندهی حکمران قرن هجدهم آن، پیتر اول، که با نام پتر کبیر نیز شناخته می شود، رجوع کرد. اولین امپراتور روسیه، پتر اول، جنگی چند دهه ای علیه سوئد بر سر برخی از مناطق در بالتیک، از جمله جایی که شهر روسیه سن پترزبورگ در آن قرار دارد، به راه انداخت.
ناروا که در حال حاضر یکی از شهرهای استونی در مرز روسیه است، یکی از اهداف این جنگ بود. این شهر در قرن شانزدهم به عنوان یک بندر مهم تجاری روسیه در بالتیک به حساب می آمد تا اینکه توسط سوئدی ها تصرف شد و برای حدود یک قرن بخشی از پادشاهی سوئد شد. اما پتر اول توانست آن را پس بگیرد.
پوتین در مورد تلاشهای جنگی امپراتور روسیه گفت که او «چیزی از سوئد تصاحب نکرده است» بلکه سرزمینهای روسیه را پس گرفته است، و افزود که این امر بهویژه در مورد ناروا صدق میکند.
پس از تصرف ناروا توسط روس ها در سال ۱۷۰۴، این شهر تا سال ۱۹۱۷ بخشی از امپراتوری روسیه باقی ماند ولی در سال ۱۹۲۰ طبق معاهده ای بین استونی و دولت شوروی، رسماً بخشی از استونی شد. پس از آن خود استونی در سال ۱۹۴۰ بخشی از اتحاد جماهیر شوروی شد.
تاریخچه روابط شوروی و استونی همچنان منبع تنش بین تالین و مسکو است زیرا مقامات استونی به طور فزاینده ای تلاش می کنند عضویت سابق خود را در فدراسیون سابق، نه عضویت بلکه "اشغال از سوی شوروی" عنوان کنند.
عملیات نظامی روسیه در اوکراین روابط بین دو کشور را بیش از پیش تیره کرده است. روز جمعه، وزارت امور خارجه استونی اعلام کرد که «تهدیدهای «غیر ملیتسازی» و «غیر نظامیسازی» روسیه علیه سایر کشورها خطرناک و غیرمسئولانه است و مسکو را به «جاهطلبیهای امپریالیستی» و «جعل تاریخ» متهم کرد.
طبق خبری که راشاتودی منتشر کرده، مسکو تاکنون به اظهارات تالین پاسخی نداده است. / ایرنا
تصویری منحصربفرد از شلیک موشک از هواپیمای میگ ٢٩ ارتش اوکراین را ببینید.
دوربین یک خودرو هنگام عبور از خیابانی در شهر دونتسک اوکراین، تصاویر بمباران را ضبط کرد. در این ویدئو میبینید که چطور بمبها به مناطقی از شهر دونتسک برخورد میکنند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: وزیرخارجه اوکراین اعلام کرد این کشور برگزاری دادگاه خودخوانده زندانیان در منطقه دونتسک که تحت اشغال روسیه قرار دارد را محکوم کرده و انگلیس اقداماتی را برای اطمینان از آزادی این زندانیان در دستور کار قرار داده است.
دفتر ریاست جمهوری فرانسه از آمادگی این کشور برای همکاری با اوکراین در عملیات رفع محاصره بندر اودسا خبر داد.
فرانسه اعلام کرده است با لغو محاصره بندر اودسا، زمینه صادرات غلات از این بندر به دیگر نقاط جهان فراهم میشود.
به گزارش پورونیوز، یک مشاور ریاست جمهوری فرانسه ضمن تایید این خبر گفت: «آماده همکاری با دو طرف هستیم تا مقدمات انجام عملیاتی برای فراهم کردن امکان دسترسی کامل و ایمن به بندر اودسا را ایجاد شود، بدین معنا که کشتیها بتوانند به رغم مینگذاریهای موجود در دریا امکان عبور داشته باشند».
الیزه همچنین اعلام کرد که «امانوئل ماکرون» رئیسجمهوری فرانسه، سهشنبه و چهارشنبه آینده به رومانی و مولداوی سفر خواهد کرد تا «تعهد» و «همبستگی» پاریس را با آن دسته از شرکای اروپایی که بیش از همه در معرض بحران اوکراین قرار دارند، ابراز کند.
رؤسای ستاد مشترک نیروهای مسلح فرانسه و روسیه نیز پنجشنبه گذشته تلفنی گفتوگو کرده بودند.
به گزارش شبکه الجزیره، وزیران امور خارجه آمریکا، کانادا و مکزیک بر حمایت خود از استقلال اوکراین و حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور تاکید کردند.
وزیران خارجه آمریکا، کانادا و مکزیک افزودند: حمله غیر قابل توجیه روسیه به اوکراین را محکوم میکنیم.
واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بی بی سی گفت: آماده رفع موانع بر سر صادرات غله اوکراین هستیم.
نبنزیا افزود: ما از صادرات گندم خود به جهان امتناع نمیکنیم. اما موانعی وجود دارد که باید رفع شوند. تحریمها گندم و کود شیمیایی را شامل نمیشود. در رابطه با موضوع صادرات گندم از اوکراین باید بگویم که آبهای ساحلی اوکراین به وسیله این کشور مین گذاری شده است. اگر آنها سواحل خود را مین روبی کنند ما آماده ایجاد مسیرهای امن برای صدور غلات آنها هستیم. آقای لاوروف هم در ترکیه گفت که آماده رفع موانع بر سر صادرات غله اوکراین هستیم. ما از این موضوع به عنوان ابزاری برای فشار بر اوکراین استفاده نمیکنیم.
وزارت امور خارجه فرانسه در صفحه توییتر خود بیانیهای را بدین شرح منتشر کرد: فرانسه از انتشار اخباری که به محکوم شدن دو تبعه انگلیسی و یک تبعه مغربی دستگیر شده توسط نیروهای جدایی طلب هوادار روسیه در دونباس، به اعدام، بسیار نگران شده است. با این افراد باید طبق قوانین بشردوستانه بین المللی رفتار شود. ما از روسیه و نیروهای وابسته اش در اوکراین میخواهیم به تعهدات در این زمینه پایبند باشند.»
سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه امروز، شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سامانههای پدافند هوایی این کشور طی 24 ساعت گذشته دو فروند جنگنده میگ-29 و یک فروند جنگنده سوخو-25 نیروهای مسلح اوکراین را سرنگون کردند.
به گفته وی، در این مدت 12 هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی نیز در مناطق مسکونی مختلف سرنگون شدند.
کوناشنکوف در کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود ادامه داد: طی شبانه روز گذشته در منطقه خارکوف، موشکهای استقرار هوایی دارای دقت بالای نیروهای هوا-فضای روسیه یک نقطه استقرار مزدوران خارجی را منهدم کردند.
علاوه بر این هواپیماهای عملیاتی - تاکتیکی و ارتش روسیه 48 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی ارتش اوکراین را هدف قرار داد. در نتیجه این حملات هوایی، بیش از 170 نیروی ملیگرا، پنج دستگاه تانک، 6 قبضه توپ صحرایی و هشت خودروی ویژه نظامی منهدم شد و یک انبار مهمات در منطقه دونتسک منهدم شد.
این مقام نظامی افزود، نیروهای موشکی و توپخانه روسیه نیز طی شبانه روز گذشته 231 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی، 13 مقر فرماندهی و 42 موقعیت آتش یگانهای توپخانه ارتش اوکراین را مورد اصابت قرار دادند.مدیر کنترل ترافیک هوایی فنلاند گفت: «به دلیل ممنوعیت پروازها، ما تقریباً 1.5 میلیون یورو هر ماه از دست میدهیم که می توانستیم از طریق هزینه ناوبری هوایی دریافت کنیم.»
"سم ازدمیر"، وزیر کشاورزی فدرال آلمان، حمایت برلین از اوکراین را برای حفظ کشاورزی و صادرات غلات خود در جریان جنگ روسیه وعده داده است. این مقام آلمانی روز جمعه در جریان بازدید از یک کالج کشاورزی در نمیشایف در نزدیکی کی یف گفت: موفقیت کشاورزی اوکراین نه تنها برای کی یف مهم است، بلکه برای همه ما نیز اهمیت دارد. در این سفر همچنین به مسیرهای جایگزین صادرات این کشور برای امنیت غذایی جهانی در مواجهه با بنادر مسدود شده پرداخته شد.
ازدمیر تصریح کرد که سفر او در درجه اول برای نشان دادن همبستگی با اوکراین است. وی پس از دیدار با همتای خود میکولا سولسکی در کی یف گفت: مهمترین سوال این است که جنگی که توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه آغاز شده است، هر چه زودتر پایان یابد. وی تاکید کرد: تمام مشکلات مربوط به تامین مواد غذایی در اوکراین و سایر نقاط جهان، که اوکراین به طور سنتی نقش مهمی در آن ایفا می کند، بدون جنگ تهاجمی بزدلانه پوتین وجود نداشت.
کارل لایترباخ، وزیر بهداشت فدرال آلمان هم کمک های پزشکی مستقیم را برای قربانیان جنگ در جریان سفر به اوکراین وعده داد. وی روز جمعه در شهر لویو در غرب اوکراین اعلام کرد که این حمایت باید در یک دوره زمانی طولانی اعطا شود. این همچنین شامل پروتزهای کودکان و بزرگسالانی می شود که دست یا پاهای خود را در جنگ تجاوزکارانه روسیه که بیش از سه ماه ادامه دارد از دست داده اند. وی پس از ملاقات با قربانیان و بستگان آنها، تاکید کرد که تحت تأثیر "اراده ناگسستنی این افراد قرار گرفت.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در جریان دیدار با بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا، سیاست دولت انگلیس درباره اوکراین را ستایش کرد. زلنسکی گفت که بریتانیا رهبری قدرتمندی از خود نشان می دهد و از کشورش در مبارزه با تهاجم روسیه حمایت می کند. وی تاکید کرد: جنگ نشان می دهد چه کسانی نه تنها دوستان استراتژیک، بلکه دوستان واقعی اوکراین هستند. زلنسکی تاکید کرد: من فکر می کنم بریتانیا یک دوست است. تسلیحات، پول و تحریم - اینها سه چیز هستند که بریتانیا با آن به طور مداوم رهبری خود را نشان می دهد. اوکراین بارها خواستار حمایت بیشتر کشورهای غربی - به ویژه آلمان - شده است.
14:46- لهستان گزینههای صادرات غلات از اوکراین را گسترش م
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که به دستور وی، نیروهای نظامی این کشور آبهای دریای سیاه را مین گذاری کرده و مانع از صادرات غلات از این کشور شدهاند، امروز، شنبه طی یک سخنرانی خود در مجمعی در سنگاپور، احتمال قحطی در آسیا و آفریقا را به دلیل توقف عرضه غلات از اوکراین بعید ندانست.
به عقیده وی، این مسئله در نهایت منجر به بی ثباتی سیاسی، یک سری کودتا و سرنگونی سیاستمداران در این مناطق خواهد شد.
زلنسکی گفت: «اگر نتوانیم محصولات غذای خود را که به شدت در بازارهای جهانی کمبود دارد صادر کنیم، جهان با بحران غذایی شدید و قحطی در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی مواجه خواهد شد. کمبود مواد غذایی قطعا منجر به هرج و مرج سیاسی شده و میتواند منجر به سرنگونی دولتهای بسیاری از کشورها و اخراج برخی سیاستمداران شود. این تهدید زمانی آشکار میشود که شاهد افزایش سرسام آور قیمتها برای بسیاری از کالاهای روزمره در تعدادی از کشورها باشیم.»
سازمان ملل بارها از خطر یک بحران غذایی جدی در جهان به دلیل کمبود غلات خبر داده است، کشورهای غربی روسیه را به مخالفت با صادرات غلات اوکراین به بازارهای جهانی متهم کردند، در حالی که مقامات مسکو قاطعانه چنین اتهاماتی را رد میکنند.
پارلمان اتحادیه اروپا از درخواست اوکراین برای دریافت وضعیت نامزدی برای الحاق به اتحادیه اروپا حمایت کرد. این خبر را "روبرتا متسولا"، رئیس پارلمان اروپا در نشست دموکراسی کپنهاگ گفت. متسولا گفت: پارلمان اروپا قاطعانه پشت درخواست اوکراین برای نامزدی اتحادیه اروپا است.
جو بایدن رییس جمهوری آمریکا گفت که ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی او نمیخواست به اطلاعات واشنگتن درباره حمله روسیه توجه کند.
بایدن روز جمعه به وقت محلی در محل جمع آوری کمک های مالی حزب دموکرات با اشاره به جنگ اوکراین گفت: هیچ چیزی شبیه به این از زمان جنگ دوم جهانی اتفاق نیفتاده است. می دانم بسیاری فکر می کردند که من شاید اغراق می کردم.
رییس جمهوری آمریکا افزود که واشنگتن اطلاعاتی در مورد اینکه ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه قرار است به داخل مرزهای اوکراین برود، در اختیار داشت.
وی مدعی شد: هیچ شکی وجود نداشت و زلنسکی نمیخواست به آن گوش کند. / ایرنا
حسین السید، خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی گفت: عملیات نظامی روسیه در اوکراین حمایتهای خطرناکتر از نظامی شدن این کشور را فاش کرد.
مسکو در حالی از استقرار آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا در اوکراین طی سالیان گذشته خبر داد که آمریکاییها در آغاز این مساله را انکار میکردند و آنرا صرفا یک اتهام از جانب روسیه برشمردند، اما سرانجام از موضع خود عقب نشینی و به آن اذعان کردند.
در جدیدترین توضیحات درباره این آزمایشگاه ها، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) فاش کرد در ۲۰ سال گذشته به ۴۶ آزمایشگاه و موسسه بهداشتی و بیولوژیک و مرکز تشخیص بیماریها در اوکراین کمک کرده است.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ادعا کرد همکاریها در داخل آزمایشگاهها برای اهداف مسامت آمیز بوده است و برنامه هایش مبتنی بر تقویت تدابیر امنیتی در زمینه بهداشتی و کشاورزی در چارچوب منع اشاعه سلاح کشتار جمعی بوده است.
آنیتا آناند وزیر دفاع کانادا امروز (شنبه) گفت: کانادا بر این باور است که چین در رهگیری هواپیمای گشت زنی این کشور در نزدیکی کره شمالی رفتارهای «بسیار نگران کننده و غیر حرفه ای» ازخود نشان داد.
خبرگزاری رویترز نوشت: این مقام کانادایی از اظهارنظر درباره این که آیا این موضوع را با همتای چینی خود در میان گذاشته یا نه، خودداری کرد.
وزیر دفاع کانادا در حاشیه نشست «شانگری لا» در سنگاپور که نشست امنیتی آسیا محسوب می شود، گفت: این مساله از طریق کانال های دیپلماتیک مطرح شده است.
وقتی از این مقام کانادایی سوال شد که آیا با «وِی فِنگ هی» وزیر دفاع چین-که او نیز در این نشست حضور دارد- در این زمینه صحبت کرده است، وی پاسخ داد: من در زمان حضور خود دراین نشست با تعدادی از همتایان خود گفت و گو خواهم کرد.
ارتش کانادا درماه جاری هواپیماهای چین را متهم کرد هواپیماهای گشت زنی کانادا را که مشغول نظارت بر جلوگیری از نقض تحریم های کره شمالی بودند، رهگیری کرده است و این امر باعث شده که هواپیماهای کانادایی تغییر مسیر دهند.
وزارت دفاع چین اعلام کرد که جتهای نظامی کانادا به بهانه اجرای قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، عملیات شناسایی و «تحریک آمیز» علیه چین را تشدید کردهاند و امنیت ملی چین را به خطر انداختهاند.
آناند گفت: رهگیری هواپیماهای ما توسط چینی ها بسیار نگران کننده و غیرحرفه ای است و ما باید اطمینان حاصل کنیم که ایمنی و امنیت خلبانان ما به خطر نمیافتد، به ویژه زمانی که آنها فقط بر اساس ماموریتی که سازمان ملل برای نظارت بر تحریم ها اعطا کرده در حال انجام عملیات هستند.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در این نشست گفته است که تعداد رویارویی های ناایمن و غیرحرفه ای بین هواپیماهای و کشتی های چین با دیگر کشورها «هشدار دهنده» است.
آناند بار دیگر بر تعهد کانادا برای حمایت از اوکراین و تامین نیازهای اوکراین به کمک های اقتصادی و انسان دوستانه تاکید کرد.
وزیر دفاع کانادا همچنین از اظهارنظر درباره گزارش هایی که بیان می کنند کانادا از کره جنوبی خواسته گلوله های توپخانه ای این کشور را برای کمک تسلیحاتی به اوکراین تامین کند، خودداری کرد.
سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی پیشتر تایید کرده بود که اوتاوا چنین درخواستی را مطرح کرده اما نمی تواند جزییات بیشتری را مطرح کند.
وی گفت: هیچ روند قانونی در زمینه این درخواست کانادا در دست بررسی نیست. /ایرنا
رئیس دومای دولتی (مجلس سفلی) روسیه معتقد است که آمریکا و متحدانش با ادامه سیاست تحریمی خود، در واقع روابط اقتصادی قدیمی را تغییر داده و باعث بوجود آمدن نقاط رشد جدیدی در مناطق دیگر جهان شدند که در واقع به همراه روسیه، گروه 8 جدیدی را تشکیل دادهاند.
به گفته وی، گروه هشت کشوری که در جنگهای تحریمی شرکت نداشته و شامل چین، هند، روسیه، اندونزی، برزیل، مکزیک، ایران، ترکیه می شود، بر اساس شاخص تولید ناخالص ملی و از لحاظ برابری قدرت خرید، از گروه قدیمی کشورهای صنعتی جهان جلوتر هستند.
والودین گفت: «ایالات متحده با دستان خود شرایطی را برای کشورهایی که میخواهند گفتوگوی برابر و روابط متقابل سودمند با همه جهان داشته باشند، ایجاد کرده و در واقع اکنون یک گروه هشت جدید به همراه روسیه تشکیل شده و اهداف واشنگتن را نقش بر آب کرده است».
باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا گفت که هزینههای انسانی در جنگ اوکراین "همچنان افزایش خواهد یافت."
به گزارش روز جمعه به وقت محلی سی ان ان، اوباما در مجمع دموکراسی کپنهاگ گفت: این جنگ هنوز به پایان نرسیده است. هزینه های انسانی همچنان افزایش خواهد یافت.
رئیس جمهوری پیشین آمریکا تاکید کرد که اوکراین باید تا پایان این جنگ قوی بماند.
اوباما ادامه داد: ما همچنین شاهد مقاومت قهرمانانه مردم اوکراین در برابر تجاوز روسیه هستیم. آنها نه تنها برای دفاع از حاکمیت خود، بلکه برای دفاع از هویت دموکراتیک خود متحد شده اند و بسیاری از کشورهای جهان را بر اساس ارزشهای استقلال و کرامت انسانی متحد کردهاند.
اوباما با ادعای اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در رسیدن به اهداف خود شکست خورده است، خاطرنشان کرد که کاری که پوتین در اوکراین انجام می دهد یک رویداد مجزا نیست و در مورد مشابهت آنچه در روسیه اتفاق میافتد با رویدادهای داخل آمریکا سخن گفت.
وی ادعا کرد: در هر قاره، ما شاهد عقبنشینی دموکراسی هستیم. بنابراین اگر میخواهیم دموکراسی شکوفا شود، باید برای آن مبارزه کنیم، آن را پرورش دهیم و اهمیت آن را در بهبود زندگی مردم عادی نشان دهیم. / ایرنا
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین با درخواست مردم این کشور که از او خواسته بودند ممنوعیت خروج مردان 18 تا 60 ساله از کشور را لغو کند، مخالفت کرده است.
رئیسجمهوری اوکراین گفت که دولت قصد دارد محدودیتها را تنها پس از پایان حکومت نظامی در کشور لغو کند. زلنسکی توضیح داد: بر اساس قانون اساسی این کشور، حق خروج آزادانه از خاک کشور را میتوان در شرایط جنگی یا وضعیت اضطراری محدود کرد.
در اواسط ماه مه گروهی از مردم اوکراین طوماری را برای لغو ممنوعیت خروج مردان مسئول خدمت نظامی از کشور تنظیم کردند. این سند طی سه روز، بیش از 250 هزار امضا جمعآوری کرد تا توسط ولادیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین بررسی شود.
دولت اوکراین حکومت نظامی اعلامشده در این کشور در 24 ماه فوریه (5 اسفند ماه) را برای سه ماه دیگر و تا ماه آگوست سال 2022 (شهریور ماه) تمدید کرد.
آلکسی آریستوویچ، مشاور رئیس دفتر ریاستجمهوری اوکراین اعلام کرد که در جریان درگیریهای نظامی با روسیه، ارتش اوکراین تاکنون حدود 10 هزار نیروی نظامی خود را از دست داده است. وی گفت: «از آغاز درگیریها تاکنون، تلفات ما بهطور متوسط روزانه 100 نفر بوده است.»، وی بدین ترتیب تأیید کرد که ارتش اوکراین حدود 10 هزار سرباز خود را از دست داده است.
روز جعه میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین نیز گفته بود که این کشور روزانه از 100 الی 200 نظامی خود را از دست میدهد. بهعقیده وی، دلیل اصلی این تلفات "عدم برابری بین تواناییهای نظامی دو طرف درگیری" است. وی افزود که کییف نیاز به دریافت صدها سامانه توپخانه و تا 300 سامانه موشکی از غرب دارد.
ایرینا وندیکتووا، دادستانکل اوکراین اعلام کرد که تاکنون 16 هزار و 486 مورد پرونده جنایی علیه نظامیان روسی در این کشور در حال بررسی است.
این مقام اوکراینی شب گذشته، جمعه در یک برنامه تلویزیونی گفت: «درباره جنایات جنگی باید بگویم که تاکنون 16 هزار و 486 مورد پرونده جنایی گشوده شده است. تاکنون 111 مظنون در این پروندهها ثبت شدهاند و هشت پرونده هم به دادگاه ارسال شده و در حال رسیدگی است.»
وندیکتووا همچنین گفت که 623 مظنون دیگر بهاتهام "جنایت نظامی" تحت بازجویی قرار دارند. بهگفته او، البته این افراد در فدراسیون روسیه هستند و به همین دلیل مکانیسم ویژهای برای تحقیقات غیرحضوری در مورد آنها اعمال خواهد شد.
خبرگزاری فرانسه با رد گزارشات اخیر به نقل از کاخ الیزه گزارش داد که امانوئل مکرون برنامه ای برای سفر به اوکراین ندارد.
خبرگزاری فرانسه جمعه شب به نقل از کاخ الیزه گزارش داد، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه قصد ندارد هفته آینده از کی یف بازدید کند، اما طبق برنامه ریزی به رومانی و مولداوی خواهد رفت.
براساس این گزارش، مکرون روز سه شنبه به رومانی سفر خواهد کرد تا با نیروهای فرانسوی مستقر در آنجا دیدار کند و سپس چهارشنبه به مولداوی خواهد رفت.
پیش از این رسانه های فرانسوی گزارش دادند که مکرون ممکن است هفته آینده اولین سفر رسمی خود را به کی یف انجام دهد.
مکرون تا کنون نقش فعالی در گفتگوهای صورت گرفته در مورد وضعیت پیرامون اوکراین داشته است و کمی قبل از شروع عملیات نظامی روسیه در ۲۴ فوریه (۵ اسفند) از مسکو و کی یف بازدید کرد. / ایرنا
بن والاس وزیر دفاع انگلیس در سفر به اوکراین بر حمایت نظامی لندن از کی یف تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، بن والاس وزیر دفاع انگلیس روز جمعه به کی یف پایتخت اوکراین سفر کرد و با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور و الکسی رزنیکوف وزیر دفاع این کشور دیدار کرد.
بن والاس در جریان سفر خود بر حمایت انگلیس از اوکراین تاکید کرد و متعهد شد که از ارتش اوکراین با آموزش سربازان این کشور و همچنین تحویل تجهیزات مرگبار حمایت خواهد کرد.
وزیر دفاع انگلیس در اولین روز از سفر دو روزه خود با همتای اوکراینی دیدار و طرفین در مورد چگونگی ادامه حمایت انگلیس از اوکراین و اطمینان از برآورده شدن نیازهای نظامی و بشردوستانه آن در جریان مبارزاتش علیه حملات روسیه در شرق گفت و گو کردند.
از زمان آغاز درگیری ها بین مسکو و کی یف در ماه فوریه، انگلیس به ارزش ۷۵۰ میلیون پوند (۹۲۴ میلیون دلار) تجهیزات نظامی به نیروهای اوکراینی ارسال کرده است.
حمایت های نظامی انگلیس از اوکراین شامل موشک های ضد تانک، سیستم های دفاع هوایی و خودروهای زرهی است. انگلیس همچنین اعلام کرده است که سامانه موشکی چندپرتابی M۲۷۰ را به نیروهای اوکراینی عرضه می کند.
استونی اظهارات ولادیمیر پوتین رئیس کرملین در مورد وابستگی تاریخی شهر ناروای استونی به روسیه را محکوم و سفیر مسکو را احضار کرد.
به گزارش تارنمای خبری راشاتودی، وزارت خارجه استونی پس از اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره گذشته تاریخی شهر ناروا استونی، مسکو را به «سیاست رِوِنشیستی» (انتقام گرایی) متهم کرد. وزارت خارجه این کشور بالتیک، سفیر روسیه، ولادیمیر لیپائف، را به دلیل این موضوع احضار کرده است.
در بیانیه ای که روز جمعه از سوی وزارت خارجه استونی منتشر شد، آمده است: «راین تامسار، معاون وزیر که با سفیر روسیه دیدار کرد، از بیانیه پوتین، از جمله اظهارات وی در مورد شهر ناروا استونی ابراز تاسف کرد. آن هم در حالی که روسیه با عملیات نظامی در اوکراین، در تلاش برای نابودی این کشور است».
بنا به گزارش راشاتودی، خشم مقامات تالین پس از آن برانگیخته شد که رئیس جمهور روسیه در دیدار با کارآفرینان و مخترعان جوان در اوایل این هفته به تاریخ روسیه تحت فرماندهی حکمران قرن هجدهم آن، پیتر اول، که با نام پتر کبیر نیز شناخته می شود، رجوع کرد. اولین امپراتور روسیه، پتر اول، جنگی چند دهه ای علیه سوئد بر سر برخی از مناطق در بالتیک، از جمله جایی که شهر روسیه سن پترزبورگ در آن قرار دارد، به راه انداخت.
ناروا که در حال حاضر یکی از شهرهای استونی در مرز روسیه است، یکی از اهداف این جنگ بود. این شهر در قرن شانزدهم به عنوان یک بندر مهم تجاری روسیه در بالتیک به حساب می آمد تا اینکه توسط سوئدی ها تصرف شد و برای حدود یک قرن بخشی از پادشاهی سوئد شد. اما پتر اول توانست آن را پس بگیرد.
پوتین در مورد تلاشهای جنگی امپراتور روسیه گفت که او «چیزی از سوئد تصاحب نکرده است» بلکه سرزمینهای روسیه را پس گرفته است، و افزود که این امر بهویژه در مورد ناروا صدق میکند.
پس از تصرف ناروا توسط روس ها در سال ۱۷۰۴، این شهر تا سال ۱۹۱۷ بخشی از امپراتوری روسیه باقی ماند ولی در سال ۱۹۲۰ طبق معاهده ای بین استونی و دولت شوروی، رسماً بخشی از استونی شد. پس از آن خود استونی در سال ۱۹۴۰ بخشی از اتحاد جماهیر شوروی شد.
تاریخچه روابط شوروی و استونی همچنان منبع تنش بین تالین و مسکو است زیرا مقامات استونی به طور فزاینده ای تلاش می کنند عضویت سابق خود را در فدراسیون سابق، نه عضویت بلکه "اشغال از سوی شوروی" عنوان کنند.
عملیات نظامی روسیه در اوکراین روابط بین دو کشور را بیش از پیش تیره کرده است. روز جمعه، وزارت امور خارجه استونی اعلام کرد که «تهدیدهای «غیر ملیتسازی» و «غیر نظامیسازی» روسیه علیه سایر کشورها خطرناک و غیرمسئولانه است و مسکو را به «جاهطلبیهای امپریالیستی» و «جعل تاریخ» متهم کرد.
طبق خبری که راشاتودی منتشر کرده، مسکو تاکنون به اظهارات تالین پاسخی نداده است. / ایرنا
تصویری منحصربفرد از شلیک موشک از هواپیمای میگ ٢٩ ارتش اوکراین را ببینید.
دوربین یک خودرو هنگام عبور از خیابانی در شهر دونتسک اوکراین، تصاویر بمباران را ضبط کرد. در این ویدئو میبینید که چطور بمبها به مناطقی از شهر دونتسک برخورد میکنند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: وزیرخارجه اوکراین اعلام کرد این کشور برگزاری دادگاه خودخوانده زندانیان در منطقه دونتسک که تحت اشغال روسیه قرار دارد را محکوم کرده و انگلیس اقداماتی را برای اطمینان از آزادی این زندانیان در دستور کار قرار داده است.
دفتر ریاست جمهوری فرانسه از آمادگی این کشور برای همکاری با اوکراین در عملیات رفع محاصره بندر اودسا خبر داد.
فرانسه اعلام کرده است با لغو محاصره بندر اودسا، زمینه صادرات غلات از این بندر به دیگر نقاط جهان فراهم میشود.
به گزارش پورونیوز، یک مشاور ریاست جمهوری فرانسه ضمن تایید این خبر گفت: «آماده همکاری با دو طرف هستیم تا مقدمات انجام عملیاتی برای فراهم کردن امکان دسترسی کامل و ایمن به بندر اودسا را ایجاد شود، بدین معنا که کشتیها بتوانند به رغم مینگذاریهای موجود در دریا امکان عبور داشته باشند».
الیزه همچنین اعلام کرد که «امانوئل ماکرون» رئیسجمهوری فرانسه، سهشنبه و چهارشنبه آینده به رومانی و مولداوی سفر خواهد کرد تا «تعهد» و «همبستگی» پاریس را با آن دسته از شرکای اروپایی که بیش از همه در معرض بحران اوکراین قرار دارند، ابراز کند.
رؤسای ستاد مشترک نیروهای مسلح فرانسه و روسیه نیز پنجشنبه گذشته تلفنی گفتوگو کرده بودند.
به گزارش شبکه الجزیره، وزیران امور خارجه آمریکا، کانادا و مکزیک بر حمایت خود از استقلال اوکراین و حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور تاکید کردند.
وزیران خارجه آمریکا، کانادا و مکزیک افزودند: حمله غیر قابل توجیه روسیه به اوکراین را محکوم میکنیم.
واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بی بی سی گفت: آماده رفع موانع بر سر صادرات غله اوکراین هستیم.
نبنزیا افزود: ما از صادرات گندم خود به جهان امتناع نمیکنیم. اما موانعی وجود دارد که باید رفع شوند. تحریمها گندم و کود شیمیایی را شامل نمیشود. در رابطه با موضوع صادرات گندم از اوکراین باید بگویم که آبهای ساحلی اوکراین به وسیله این کشور مین گذاری شده است. اگر آنها سواحل خود را مین روبی کنند ما آماده ایجاد مسیرهای امن برای صدور غلات آنها هستیم. آقای لاوروف هم در ترکیه گفت که آماده رفع موانع بر سر صادرات غله اوکراین هستیم. ما از این موضوع به عنوان ابزاری برای فشار بر اوکراین استفاده نمیکنیم.
وزارت امور خارجه فرانسه در صفحه توییتر خود بیانیهای را بدین شرح منتشر کرد: فرانسه از انتشار اخباری که به محکوم شدن دو تبعه انگلیسی و یک تبعه مغربی دستگیر شده توسط نیروهای جدایی طلب هوادار روسیه در دونباس، به اعدام، بسیار نگران شده است. با این افراد باید طبق قوانین بشردوستانه بین المللی رفتار شود. ما از روسیه و نیروهای وابسته اش در اوکراین میخواهیم به تعهدات در این زمینه پایبند باشند.»
تو هیتلر دوم هستی، بابا یکی جلو این دیوانه زنجیری رو بگیره