گوناگون

عباس عبدی: آن‌ها که در خیابانند، در همین نظام آموزش دیده‌اند

عباس عبدی: آن‌ها که در خیابانند، در همین نظام آموزش دیده‌اند

پارسینه: عباس عبدی گفت: باید صریح گفت؛ آنان که امروز در خیابان معترضند و با تعبیر رسمی اغتشاشگر معرفی می‌شوند، برخلاف نسل قبل، نه تنها خودشان، بلکه پدر و مادرشان نیز در همین نظام آموزش دیده‌اند.

باس عبدی در روزنامه اعتماد با اشاره به سخنان رئیس جمهور در نقد سند ۲۰۳۰ نوشت: بیان این سخنان نیازمند پشتوانه تحقیقی است. اگر ممکن است برای ما که در ایران هستیم و آموزش عمومی کشور را یکی از پرمساله‌ترین موضوعات جامعه می‌دانیم، یک نقد مکتوب و دقیق از سند ۲۰۳۰ به علاوه مستندات ادعای فوق را منتشر کنید.

البته نقدی علمی و چارچوب‌دار که همراه با کلی‌گویی نباشد. همچنین گزارشی دقیق از دستاورد‌های آموزشی ادعایی مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ایران ارایه کنید.

اگر حل می‌کرد، الان باید بهترین جامعه را می‌داشتیم، چون به اندازه کافی سند‌های زیبا و با جملات زیباتر داریم، خروجی این نظام آموزشی، همین است که می‌بینیم. شاید بتوان گفت جوهره نظام آموزشی کشور، دیندار کردن جوانان است.

در مقابل، قطعا می‌توان گفت، کمترین موفقیت نظام آموزشی در همین حوزه است، بالاتر از این ادعا هم وجود دارد، نه فقط موفقیت نداشته که شکست فاحشی در دیندار کردن جوانان داشته است. چرا؟ یک بخش آن به حوزه عمومی جامعه و سیاست برمی‌گردد که محل بحث کنونی نیست، ولی یکی از علل اصلی دور شدن جوانان از دینداری، نظام و سیاست‌های آموزشی است.

رویکرد دیندار کردن مردم بر اساس آموزش ساده‌لوحانه است. ریاضیات و فیزیک و فلسفه و علوم اجتماعی را باید آموزش داد، ولی آموزش، راه اصلی دینداری نیست. این به معنای نفی آموزش دین نیست، بلکه فرعی بودن آن است.‌ای کاش آقای رییسی دستور می‌داد که نتایج گزارش رسمی فرهنگستان علوم را در اختیارشان می‌گذاشتند تا نتایج تاسف‌بار آزمون‌های بین‌المللی دانش‌آموزان ایرانی را بدانند. ۳۲ درصدشان زیر شاخص فقر آموزشی است، این رقم در سطح بین‌المللی فقط ۸ درصد است.

در این باره ۵۰ کشور از ۵۸ کشور وضع‌شان بهتر از ماست. رتبه ایران در شاخص جهانی دانش، پایین است و در حال پایین رفتن نیز هست. سهم آموزش و پرورش از تولید ناخالص داخلی و نیز بودجه دولت بسیار کمتر از میانگین جهانی است.

این‌ها موارد قابل سنجش است؟ اگر به امور کیفی و مشکلات آموزگاران و رفتار‌های دانش‌آموزان پرداخته شود، وضعیت ناامیدکننده‌تر هم خواهد شد. امیدواریم سخنرانی‌های مسوولان مستند به شواهد و آمار و منطقی و مستدل باشد.

ارسال نظر

  • الف

    دو صد گفته چو نیم کردار نیست.جناب عباس عبدی اتفاقا و بر خلاف ادعای شما مسئول بی دین کردن فشر جوان کشور که بعد از انقلاب به دنیا آمده اند شما و امثال شما هستید که سفره ای پربار از دینداری و اعتقادات عمیق مذهبی و اخلاقی و آموزه های والای انسانی که حاصل عفبه ای هزار و چهارصد ساله بوده را در سال 57 تحویل گرفته ولی با عملکرد افتضاح و خلاف ادعایتان این سفره پربار و پر فضیلت و این چشمه گوارای جوشان را خشکانده و تهی نموده و چاه ویلی تحویل حاکمیت امروز داده اید که حاصلش شده همین جوان و نوجوانان کم سن و سالی که برخلاف آموزش های نظام در دیندار نمودن انها ذره ای اعتقاد به دین و ایمان نداشته و عامل بزرگی در سقوط اخلاقی و انحطاط جامعه شده اند و جنابعالی رندانه به جای آنکه امروز به عنوان متهم این دادگاه در صندلی پاسخگویی و دفاع نشسته باشید در مقام طلبکار قرار گرفته و نقش دادستان را بازی می کنید.

  • محمد مهدی اسلامی

    با سلام و احترام بر دو عزیز م جناب «الف» وجناب «امین » که خدای تعالی حفظتان کند ،ضمن تشکر از جناب الف عرض می کنم که ما از کسانی مانند آقای عبدی عمو عباس که معلوم نیست حتی قادر به روخوانی قر آن باشد هیچ انتظاری نداشته و نداریم و به ایشان و امثال ایشان عرض می کنیم ما را به خیر تو امید نیست شرّ مرسان ، شاید هم احتمالاََایشان بصورت تلویحی خواسته باشد بگوید که آری ما اینیم و نخواهیم گذاشت که خیری صورت بگیرد ، اما باید بداند که خدای تعالی با راستگویان است ، و تا حوزه های مقدسه علمیه بویژه حوزه ی قم بتعبیر مرحوم حضرت آیة الله العظمی مرعشی نجفی اعلی الله مقامه ، عشّ الائمه علیهم الصلوة و السلام پابر جاست ، معاندین هر چه بیشتر جان می کنند بیشتر ضربه بخودشان می زنند ، و هر گز نخواهند توانست کاری از پیش ببرند . اما خدمت با سعادت جناب آقا امین نیز عرض می کنم با آن فرمایش جنابعالی درست است ولی ممکن است کسانی از آن سوء بر داشت کنند . گمان کنند بدون آن که مبلغین و مروّجین دین کاری کنند ، یک عده هدایت و یک عده نیز گمراه
    خواهند شد ، در صورتی که میدانید ،خدای تعالی خود چنین مقدر و امر فرموده است ، مسلمانان هر گز از تلاش و کوشش در تعلیم و تربیت دین کوتاهی نکنند و دست از انجام وظایف خود که یکی از آنها امر بمعروف ونهی از منکر است نکشند ، لذا در قر آن کریم می خوانیم ( توصیه ی لقمان حکیم به فرزندش ) يا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلاةَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ اصْبِرْ عَلى‌ ما أَصابَكَ إِنَّ ذلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ =پسرم نماز را بر پای دار ( نمی فرماید نماز را بخوان ، می فرماید نماز را بر پای دار )و بمعروف ( به تمام کارهای نیک ) امر کن و از منکر ( تمام کارهای نا پسند ) نهی کن، و( در این راه ) به هر آنچه که بر تو اصابت کند استقامت کن ، زیرا که این عمل از عزم امور است . پس هدایت خدای تعالی بدون ارشاد و تبلیغ و ترویج نبوده و نیست ، وگرنه چه نیازی به فرستادن پیامبرا ن و نازل کردن کتابهای آسمانی بود ؟ یعنی مؤمنین باید تبلیغات هرزگویان را خنثی و بی اثر کنند ، بلی با این وجود سخن حق را پس از شنیدن هر کسی لایق پذیرفتنش نخواهد بود ، همانطوری که شمر و یزید و...دیگران نتوانستند قبول کنند . سلامتی و سعادتمندی شما دو عزیز را از خدای تعالی خواهانم و امید وارم که سبب آزردگی خاطر شریف شما دو عزیز نشده با شم . با عرض ادب و ارادت ، محمد مهدی اسلامی .

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار