رحمانی :روزانه ۴۰۰۰ خودرو تولید میکنیم
پارسینه: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با اقداماتی که ما برای ساماندهی صنعت خودرو انجام دادهایم، تولید خودرو روزانه به ۴۰۰۰ دستگاه رسیده است.
رضا رحمانی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال امیر خجسته نماینده مردم همدان مبنی بر «علت عدم توجه به حل مشکل قیمتهای کاذب در عرصه خودرو و عدم کاهش تلاطمهای فعلی»، گفت: صنعت خودرو موضوع بسیار مهمی است که طبعاً وقت بیشتری میخواهد که درباره آن صحبت کنیم چرا که این موضوع برای صنعت و اقتصاد کشور بسیار مهم است و صنعت خودرو، یکی از نقاط بحرانی صنعت کشور در سال گذشته بود اما ما اقدامات مهمی برای حل مشکلات صنعت خودرو انجام دادیم.
وی متذکر شد: سال گذشته و در همین ایام، یکی از نقاط مهم و بحرانی ما، مشکلاتی بود که در صنعت خودرو و به ویژه قطعهسازی خودرو وجود داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در آبان ماه سال گذشته آمار تولید خودرو بسیار پایین بود و حدود یکسوم تولید خودروی فعلی بود و اکثر تولیدات خودرو هم ناقص بودند و به پارکینگ میرفتند.
رحمانی ادامه داد: همچنین بدهی خودروسازان به ویژه دو خودروساز بزرگ کشور یعنی ایرانخودرو و سایپا بسیار زیاد بود به گونهای که این خودروسازان فقط ۲۰هزار میلیارد تومان به قطعهسازان بدهکار بودند.
وی با اشاره به اینکه با وجود این، ما با حداقل تولید و بدهی بالا روبرو شدیم، گفت: همچنین یکی از مشکلات در آن برهه، پیشفروش خودرو بود و حدود یک میلیون خودرو پیشفروش شده بود و خودروسازان ۲۴ هزار میلیارد تومان بابت پیشفروش خودرو از مردم گرفته بودند درحالیکه تولید خودرو تقریباً تعطیل بود و بدهی خودروسازان بسیار زیاد بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد: مهمترین وظیفه بنده، مجموعه وزارت صمت و دولت این بود که صنعت خودرو را از این وضعیت بحرانی خارج کرده و به حالت عادی برسانیم که اقدامات بسیار زیاد و متنوعی در این راستا انجام دادیم.
وی با بیان اینکه مهمترین کاری که ما در این باره انجام دادیم، ساماندهی صنعت خودرو بود که تا امروز هم در حال انجام است، اظهار داشت: نتیجه اقدامات ما این شده است که روزانه تولید خودرو به ۴۰۰۰ دستگاه رسیده درحالیکه در سال گذشته تولید خودرو در روز ۱۲۰۰ دستگاه بود و این در حالی است که در این بازه زمانی اتفاق خاصی نیفتاد و ما فقط اقدامات مؤثری را برای برونرفت از مشکلات صنعت خودرو انجام دادیم.
رحمانی بیان کرد: یکی از نکات حائز اهمیت این است که علاوه بر اینکه وضعیت تولید خودرو در کشور سامان یافته، تعهدات ما به طرز قابل توجهی کاهش یافته است.
وی بیان کرد: غیر از حجم بالای بدهی شرکت های خودروساز به مردم و همچنین پایین بودن میزان تولید خودرو یکی از مسائل بسیار مهمی که ضرورت داشت ما در دستور کار قرار دهیم، سرمایه گذاری در صنعت خودرو بود که برای حل مشکلات این صنعت یکی از راهکارهای بسیار مهم سرمایه گذاری است و البته ما ساخت داخل را هم در دستور کار خود قرار دادیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه یکی از راه های کاهش قیمت تمام شده خودرو، سرمایه گذاری در این صنعت است، یادآور شد: در ۱۰ سال گذشته سرمایه گذاری اساسی در صنعت خودرو انجام نشده و صرفا در این صنعت شاهد روزمرگی بوده ایم؛ امروز این مشکل را تا حدی حل و فصل کرده ایم و یکی از افق های موردنظر ما آن است که حداقل سالانه ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام دهیم.
رحمانی ادامه داد: شرکت های معتبر خودروسازی دنیا حداقل سالی ۱۰ میلیون دستگاه خودرو تولید می کنند که یکی از دلایل اصلی موفقیت آنان در این است که سرمایه گذاری را در دستور کار خود قرار داده اند و ما هم باید چنین الگوهایی را مورد توجه قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل افزایش قیمت خودرو، شرکت های خودروسازی هستند، گفت: یکی از برنامه های ما واگذاری سهام دولتی شرکت های خودروسازی ایران خودرو و سایپا است که مجوز آن را هم دریافت کرده ایم و برنامه آن را در دستور کار داریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: سال گذشته شاهد تجمعات خودرویی بسیار زیادی بودیم اما با تصمیماتی که اتخاذ کردیم این مشکلات حل شد و همچنین اقدامات مجلس و به ویژه کمیسیون اصل ۹۰ و کمیسیون صنایع و معادن در این راستا بسیار خوب بود و هر یک گزارش های جداگانه ای در این باره ارائه کردند.
رحمانی با تأکید بر اینکه امروز ما در تأمین قطعه خودرو هیچ مشکلی نداریم، گفت: سال گذشته نزدیک به ۲۰۰ هزار خودرو به علت ناقص بودن در پارکینگ بودند اما بخش قابل توجهی از قطعات این خودروها در داخل تولید شد و بخش کمی هم وارد شد و امروز تعداد خودروهای ناقص ما به کمتر از ۱۰ هزار خودرو رسیده است و با افتخار می گوییم که اکثر قطعات خودروی ما امروز ساخت داخل شده است.
خجسته: دولت باید شرکت های خودروسازی را به بخش خصوصی واگذار کند
در ادامه جلسه، امیر خجسته نماینده مردم همدان درباره سؤال خود، گفت: دغدغه اصلی بنده این است که چرا دولت برنامه ای برای واگذاری شرکت های خودروسازی داخلی به بخش خصوصی ندارد و دولت تا چه زمانی می خواهد بر صنعت خودرو مدیریت کند.
وی با تأکید بر اینکه بخش سرمایه گذاری خودرو در کشورهای خارجی هم باید تعیین تکلیف شود، گفت: متأسفانه سرمایه گذاری های ما در برخی از کشورها زیان ده بوده است و باید برنامه ای برای این موضوع در دستور کار قرار گیرد تا مشکلات حل و فصل شود.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با واگذاری شرکت های خودروسازی داخلی یعنی ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی قطعا مشکلات صنعت خودرو حل و فصل می شود و همچنین نجات خودروسازان هم مستلزم واگذاری این شرکت ها به بخش خصوصی است.
خجسته افزود: دولت در سایپا ۱۴ درصد و در ایران خودرو ۱۷ درصد سهام دارد که باید سهام خود در شرکت های خودروسازی را واگذار کند.
وی با بیان اینکه صنعت خودروی ما باید به حدی ارتقا یابد که قدرت رقابت با دنیا را داشته باشد، تصریح کرد: قابل رقابت بودن صنعت خودروی کشورمان با دنیا مسئله ای بسیار مهم است و ما هم بحث رقابتی شدن خودروهای کشورمان با دنیا را از دولت و وزارت صمت می خواهیم و قطعا با واگذاری شرکت های خودروسازی به بخش خصوصی، صنعت خودروی ما قابل رقابت خواهد بود.
این نماینده مجلس بیان کرد: در واقع با واگذاری شرکت های خودروسازی سایپا و ایران خودرو به بخش خصوصی، خودروهای ضعیف و کم کیفیت از صحنه خارج می شوند و یکی از معضلات خودروهای فعلی وضعیت نامطلوب سوخت آنان است که آلودگی بسیار زیادی ایجاد کرده است و امیدواریم این مشکلات حل شود.
خجسته در پایان جلسه از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست که واگذاری شرکت های خودروسازی ایران خودرو و سایپا را در دستور کار قرار دهند و بر این اساس به صورت مشروط از توضیحات رحمانی قانع شد.
ارسال نظر