گوناگون

تشخیص هویت از روی اثر پا

پارسینه: محققان انگلیسی می گویند با به کارگیری هوش مصنوعی می توان از شیوه راه رفتن و اثر پای به جا مانده از افراد به عنوان یک زیست سنج به جای اثر انگشت و اسکن چشم در بخش امنیتی فرودگاه ها استفاده کرد.

محققان دانشگاه منچستر انگلیس با همکاری محققان دانشگاه مادرید اسپانیا یک سیستم پیشرفته هوش مصنوعی برای بررسی بیومتریک ابداع کرده اند که می‌تواند گام فرد یا الگوی راه رفتن وی را اندازه گیری کند.
پایگاه اینترنتی دانشگاه منچستر نوشت: این سیستم با بررسی موفق نحوه راه رفتن روی یک پد، اثر پای سه بعدی و داده‌های مبتنی بر زمان را تجزیه و تحلیل می‌کند.
نتایج این مطالعه که در مجله IEEE Transactions on Pattern Analysis and Machine Intelligence چاپ شده است، نشان می‌دهد که این سیستم هوش مصنوعی با میزان خطای ۰.۷، بطور متوسط تقریبا در ۱۰۰ درصد موارد فرد را شناسایی می‌کند.
در حال حاضر بیومتریک‌های فیزیکی، مانند اثر انگشت، تشخیص چهره و اسکن شبکیه، بیشتر برای اهداف امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
با این حال بیومتریک‌های به اصطلاح رفتاری مانند شناسایی گام، نیز امضا‌های منحصر به فردی دارند که بواسطه الگو‌های رفتاری و حرکتی طبیعی فرد ارائه می‌شوند.
دکتر 'عمر کستیلا' رئیس از دانشکده مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه منچستر که هدایت این تحقیق را بر عهده داشت، می‌گوید: هر انسان در زمان راه رفتن تقریبا ۲۴ عامل و حرکات مختلف دارد که باعث می‌شود هر فرد یک الگوی منحصر به فرد و خاصی برای راه رفتن داشته باشد؛ بنابراین نظارت این حرکات می‌تواند مانند یک اثر انگشت یا اسکن چشم برای شناسایی و تعیین هویت فرد مورد استفاده قرار گیرد.
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار