گوناگون

خواص درمانی آویشن

خواص درمانی آویشن

پارسینه: آویشن یکی از گیاهانی است که در کنار مصارف زیادی که در آشپزی دارد، از خواص دارویی فراوانی نیز برخوردار است که برای سلامتی انسان اثر مثبت دارد.

خواص درمانی آویشن
پارسینه: آویشن که نام علمی آن Thymus vulgaris، بومی مناطق مدیترانه‌ای و آفریقا بوده و یکی از گیاهانی است که خواص دارویی بسیاری داشته و مصرف آن به دوران امپراطوری روم بر می‌گردد.
از آویشن برای طعم دهی به غذا‌های مختلف استفاده می‌شود و در آشپزی کاربرد‌های فراوان دارد. با توجه به خواص دارویی آویشن، از این گیاه برای درمان برخی بیماری‌ها نیز استفاده می‌شود. در اینجا برخی از خواص دارویی آویشن که از نظر علمی ثالت شده است را بررسی می‌کنیم.

ضد قارچ
تیمول مشهورترین ماده‌ای است که در آویشن یافت می‌شود. تیمول مانع از عفونت‌های قارچی و ویروسی شدهو درنتیجه سیستم ایمنی بدن بهتر عمل می‌کند.

آنتی اکسیدان قوی
خاصیت آنتی اکسیدانی آویشن این گیاه را به گیاهی مفید برای سلامت بدن تبدیل نموده است. لوتئین، زیگزانتین و تیمونین از جمله آنتی اکسیدان‌های فنولی هستند که در آویشن وجود دارند که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند به سلول‌های سالم بدن آسیب برسانند و خطراتی را برای انسان به وجود آورند. این آنتی اکسیدان‌ها همچنین مانع ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن می‌شوند.

کمک به گردش خون بهتر
آویشن حاوی مقادیر زیادی آهن و سایر مواد معدنی است که باعث تحریک جریان خون در بدن شود. افزایش گردش خون در بدن موجب رساندن اکسیژن به اندام‌های بدن شده و برای سلامت انسان بسیار مؤثر است.

جلوگیری از بیماری‌های قلبی
آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در آویشن اثرات بسیاری برای سلامت قلب دارند، ولی پتاسیم و منگنز موجود در آویشن از فاکتور‌های مهم برای سلامت قلب هستند. پتاسیم که یک گشاد کنننده عروق است باعث شل شدن عروق خون و کاهش فشار خون شده در نتیجه از فشار بر روی سیستم قلبی عروقی کاسته می‌شود.

تقویت بینایی
ویتامین A. و کارتنوئید موجود در آویشن برای سلامت چشم بسیار مؤثرند. کارتنوئید یک آنتی اکسیدان مفید برای چشم است که با رادیکال‌های آزاد در سیستم چشم مبارزه می‌کند و از گسترش دژنراسیون ماکولا و آب مروارید جلوگیری می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن
آویشن سرشار از ویتامین C. است، که یکی از عوامل مهم در تقویت سیستم ایمنی است. ویتامین C. باعث افزایش تعداد گلبول‌های سفید که اولین خط دفاع بدن هستند، می‌شود. همچنین ویتامین C. برای کلاژن سازی ضروری است. کلاژن یکی از الزامات تولید و ترمیم سلول ها، ماهیچه ها، بافت‌ها و رگ‌های خونی است.

کاهش استرس
ویتامین B۶ از جمله ویتامین‌های موجود در آویشن است که با اثرات بسیار خوبی که روی انتقال دهنده‌های عصبی در مغز می‌گذارد باعث کاهش استرس می‌شود. اگر از اویشن در رژیم غذایی خود به طور مرتب استفاده کنید تاثیر زیادی بر آرامشتان دارد و افکاری که موجب استرس و اضطراب می‌شود را از ذهنتان دور می‌کند.
بهبود مشکلات تنفسی
آویشن برای درمان بیماری‌های تنفسی نیز بسیار مفید است. برونشیت، آسم، احتقان بینی، سرماخوردگی، آنفولانزا، سینوس مسدود و آلرژی‌های فصلی از جمله بیماری‌هایی هستند که میتوان برای بهبودشان از آویشن استفاده نمود. خاصیت ضد التهابی آویشن باعث از بین رفتن خلط شده و در نتیجه تنفس راحت‌تر می‌شود. دم کرده برگ‌های آویشن برای دستگاه تنفسی اثرات بسیار خوبی دارد.

برخی از عوارض احتمالی آویشن

_ مصرف زیاد آویشن می‌تواند برای کسانی که دارای معده ضعیف و حساس هستند، ناراحتی‌های گوارشی ایجاد نماید.
_ در بعضی منابع اشاره شده است که مصرف زیاد آویشن یا عصاره آن در دوران بارداری می‌تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد؛ بنابراین توصیه شده است که خانم‌های حامله بهتر است از مصرف این گیاه خودداری کنند.
_ مطالعات نشان می‌دهد که آویشن می‌تواند روند انعقاد خون را با تاخیر مواجه کند؛ بنابراین کسانی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرند، از دو هفته قبل از عمل جراحی، نباید آویشن استفاده کنند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار