گوناگون

نمونه رفتار‌هایی که باعث اختلاف میشود

نمونه رفتار‌هایی که باعث اختلاف میشود

پارسینه: ویژگی‌های اخلاقی منفی مؤثر در امر زناشویی بیان شد؛ لازم است به نمونه رفتار‌هایی که از سوی هر یک از زوجین موجب اختلاف و ناسازگاری می‌شود اشاره گردد:


ویژگی‌های اخلاقی منفی مؤثر در امر زناشویی بیان شد؛ لازم است به نمونه رفتار‌هایی که از سوی هر یک از زوجین موجب اختلاف و ناسازگاری می‌شود اشاره گردد:

- تبعیض در پذیرایی و احترام خویشاوندان زن از سوی شوهر و بالعکس. این امر موجب اختلاف و ناراحتی طرفین می‌گردد.

- کمک‌های مالی زن به خویشاوندان خود از درآمد خانواده، بدون رضایت شوهر و بالعکس (این کار باید با رضایت و مشورت انجام گیرد).

- برخورد‌های سرد و خالی از عطوفت از سوی زن یا شوهر نسبت به یکدیگر.

- انجام رفتار‌ها و اعمالی از سوی زن یا شوهر بدون اطلاع و مشورت با دیگری بخصوص اگر این رفتار جنبه مالی یا ناموسی داشته باشد.

- رفتار مستبدانه و تصمیم گیری‌های یک طرفه که بدون مشورت و هماهنگی با دیگری انجام شود.

- خرید لباس یا خودآرایی بدون در نظر گرفتن ذوق همسر و حداقل نظرخواستن از دیگری.

- بد زبانی و لجاجت و برتری طلبی از سوی یکی از زوجین نسبت به دیگری.

- همکاری نکردن در انجام کار‌های خانه. چنانچه مرد در انجام کار‌های خانه شرکت نکند، ممکن است این احساس در زن پیدا شود که او کلفت خانه است. وانگهی، چون کار‌های خانه یکنواخت و خسته کننده است و به علاوه او شوهر را شریک خود می‌داند؛ این سؤال برایش پیش می‌آید که چرا همسرش در کار‌های خانه کمک نمی‌کند.

- عدم توجه به علایق زن اختصاص دادن و اوقات فراغت به کار‌های شخصی.

- خسّت و حساب خواستن از همسر؛ بی توجهی به ارضای نیاز‌های جنسی؛ غیرتی بودن بیش ازحد مرد وحسادت بیش ازحد زن در موردمعاشرت ها؛ بعضی از زنان مطالبی اظهار می‌دارند که نشانه نارضایتی آنان از شوهر است. نمونه‌هایی از صحبت‌های آن‌ها عبارت است از:

- نمی‌توانم با همسرم صادق باشم.

- نمی‌توانم خودم باشم.

- همسرم مرتب سر من داد می‌کشد.

- شوهرم تنها به فکر خودش و کارش است.

- شوهرم به صحبت‌های من گوش نمی‌دهد.

- با هم صحبت می‌کنیم؛ اما صحبت‌های ما سرد و بی روح است.

- شوهرم دو شغله است و همیشه خسته به نظر می‌آید.

- همسرم در تصمیم گیری‌ها به من فرصت نمی‌دهد.

- درآمد و مخارج را از من پنهان می‌کند.

- او ولخرج است و پس اندازی ندارد.

- در تعیین اولویت‌های زندگی توافق نداریم.

- اوقات فراغت خود را با من نمی‌گذراند.

این اظهارات نشانگر آن است که مشکلاتی در زندگی زن و شوهر وجود دارد و باید علت یابی شود.

مشاوران باید در صورت مراجعه‌ی همسران به آن‌ها با تشکیل جلساتی با اعضای خانواده و در صورت ضرورت جلسات فردی، علل مشکل را مشخص و با استفاده از فنون مشاوره در جهت رفع معلول اقدام نمایند.
منبع: بیتوته





واکنش‌های دفاعی زن و شوهر



زن و شوهر در موارد اختلاف و مواجهه با مشکلات، عکس العمل‌هایی از خود نشان می‌دهند. این عکس العمل‌ها به صورت‌های مختلف اعمال می‌گردد:



گریه کردن- ظرف و اثاث خانه را شکستن - سر و صدا راه انداختن - سکوت کردن - قهرکردن - خود را مضروب کردن - به همسر خود حمله کردن - مقابله به مثل کردن - تلافی کردن - عکس العمل قبل از عمل نظیر فردی که خلافی مرتکب شده، ایراد می‌گیرد و به طرف مقابل حمله می‌کند. (رفتار‌های فوق موجب کاهش اضطراب و تنش فرد می‌شود؛ ولی بعضی از این عکس العمل‌ها مشکل را حادتر می‌کند و گاه جنبه‌های غیر اخلاقی به خود می‌گیرد.



عکس العملی که در ازدواج جنبه منفی دارد و به صورت یک وسیله ویرانگر عمل می‌کند، غالباً جنبه تلافی و حالت مقابله به مثل دارد. این وضعیت گاه به رفتار‌های غیر شرعی و خلاف اخلاق منجر می‌شود. مثلاً مرد بی بند و باری که دیر به خانه می‌آید و به دنبال روابط نامشروع با زنان نامحرم است؛ ممکن است با عکس العمل تلافی جویانه و مقابله به مثل از طرف همسرش مواجه گردد.



دختران و پسرانی که می‌خواهند ازدواج کنند، باید همسر آینده خود را از این جهات آزمایش کنند و شرایطی را به وجود آورند که عکس العمل وی را در مواجهه با این امور مشاهده کنند. چنانچه وی در مقابل این گونه رفتارها، رفتار‌هایی ویرانگر و خشونت آمیز و یا خلاف اخلاق از خود نشان دهد، مطالعه بیشتر در مورد ویژگی‌های شخصیتی و میزان تعهد وی ضرورت دارد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار