گوناگون

مراحل ضروری ضدعفونی خانه برای جلوگیری از انتشار بیماری

مراحل ضروری ضدعفونی خانه برای جلوگیری از انتشار بیماری

زمانی که یکی از اعضای خانواده به سرماخوردگی، آنفلوانزا یا هر بیماری مسری دیگر مبتلا می‌شود، میکروب‌ها می‌توانند به سرعت به سایر نقاط خانه منتقل شوند.

به گزارش پارسینه، برای جلوگیری از شیوع بیماری و محافظت از سایر اعضای خانواده، ضدعفونی کردن خانه یک ضرورت است. در این مقاله، به بررسی راه‌های مؤثر برای پاک‌سازی ویروس‌ها و باکتری‌ها از خانه می‌پردازیم.

1. تمیز کردن آشپزخانه

آشپزخانه مکان مناسبی برای انتشار میکروب‌هاست. در هنگام بیماری، تمام ظروف را با آب داغ شسته و از خشک‌کن ماشین ظرفشویی استفاده کنید. همچنین دستگیره‌های یخچال، لوازم الکترونیکی و سینک را با مواد ضدعفونی‌کننده پاک کنید تا از انتقال ویروس‌ها جلوگیری شود.

2. ضدعفونی کردن اتاق خواب

هنگام سرماخوردگی، میکروب‌ها روی ملافه‌ها و بالش‌ها جمع می‌شوند. برای جلوگیری از انتشار ویروس و عفونت مجدد، حتماً ملافه‌ها و بالش‌ها را بشویید. برای کاهش خطر آلودگی با دست و بدن، بهتر است از لباس خواب استفاده کنید. هنگام شستن لباس‌ها، دستکش لاستیکی بپوشید و ملافه‌ها را جداگانه بشویید.

3. تمیز کردن وسایل شخصی

وسایلی که در طول بیماری به‌طور مداوم استفاده می‌شوند، مانند تلفن، کنترل تلویزیون، سوئیچ‌ها، رایانه‌ها و حتی دستگیره‌های درب باید هر روز با مواد ضدعفونی‌کننده تمیز شوند. این کار باید حداقل یکبار در روز انجام شود تا از پخش ویروس‌ها جلوگیری گردد.

4. شستشوی لباس‌ها و مسواک‌ها

تمام لباس‌هایی که در زمان بیماری استفاده می‌شوند باید با آب داغ و به‌طور جداگانه شسته شوند. مسواک‌ها نیز باید به‌طور مرتب ضدعفونی شوند. اگر مسواک ارزان‌قیمت استفاده می‌کنید، آن را کنار بگذارید و یک مسواک جدید بردارید. در غیر این صورت، می‌توانید مسواک را در آب و آب اکسیژنه خیس کرده و سپس بشویید.

5. ضدعفونی کردن سرویس بهداشتی

دستگیره‌ها، صندلی توالت، دوش و وان باید به‌طور مرتب ضدعفونی شوند. همچنین به یاد داشته باشید که محفظه‌های مربوط به وسایل بهداشتی و حوله‌ها نیز باید شسته شوند تا باکتری‌ها و ویروس‌ها از بین بروند.

6. تمیز کردن اتاق نشیمن

اگر فرد بیمار در اتاق نشیمن حضور دارد، برای جلوگیری از آلودگی مبل‌ها و وسایل دیگر، از پوشش‌های قابل شستشو برای بالش‌ها و ملافه‌ها استفاده کنید. همچنین سطوحی که بیشتر لمس می‌شوند مانند تلفن‌ها، کنترل تلویزیون و سوئیچ‌ها را ضدعفونی کنید.

7. اسباب بازی‌ها

اسباب بازی‌های نرم مانند حیوانات عروسکی را نمی‌توان با مواد ضدعفونی‌کننده شست. اما می‌توان آن‌ها را در ماشین لباسشویی شست یا از خشک‌کن برای از بین بردن میکروب‌ها استفاده کرد.

8. تمیز کردن ماشین

در صورتی که از ماشین برای رفتن به پزشک یا داروخانه استفاده کرده‌اید، فرمان، دستگیره‌ها، داشبورد و کلیدها را ضدعفونی کنید. اگر در ماشین کودک دارید، روکش صندلی را بشویید و گوشه‌ها و شکاف‌ها را با اسپری ضدعفونی تمیز کنید.

9. تمیز کردن سطوح سخت

تمام سطوح سختی که مرتباً لمس می‌شوند، از جمله میزهای آشپزخانه و نرده‌های پله‌ها، باید با مواد ضدعفونی‌کننده تمیز شوند تا ویروس‌ها از بین بروند.

10. استفاده از دستمال یکبار مصرف

برای فرد بیمار دستمال یکبار مصرف فراهم کنید تا نیازی به شستن دستمال و حوله‌های آلوده نباشد. همچنین ظروفی که با اسکاچ شسته می‌شوند، باید دوباره در ماشین ظرفشویی شسته شوند.

11. انتخاب شوینده‌های مناسب

برای ضدعفونی کردن مؤثر خانه، از شوینده‌های مناسب که قادر به از بین بردن میکروب‌ها و آلودگی‌ها هستند استفاده کنید.

12. شستشوی مرتب دست‌ها

دست‌های خود را به‌طور مکرر با آب و صابون به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه بشویید. توجه داشته باشید که صابون‌های معمولی و آنتی‌باکتریال تفاوتی در پیشگیری از سرماخوردگی ندارند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار