گوناگون

توانمندی اقتصادی زنان عامل توسعه پایدار

توانمندی اقتصادی زنان عامل توسعه پایدار

پارسینه: توانمند سازی زنان در عرصه‌های اقتصادی بعنوان عامل توسعه پایدار در رشد همه جانبه جوامع نقشی بی بدیل دارد. چند بعدی بودن زنان در چرخاندن چرخ زندگی در کنار کارامد بودن و کارآفرینی از زنان روحیه‌ای با مسئولیت پذیری بالایی می‌سازد و این روحیه درکنار سایر مسئولیت‌ها از بانوان در عرصه اجتماعی نیروی بالقوه و پرتوانی خواهد ساخت.


به گزارش پارسینه ، توانمند سازی زنان در عرصه‌های اقتصادی بعنوان عامل توسعه پایدار در رشد همه جانبه جوامع نقشی بی بدیل دارد. چند بعدی بودن زنان در چرخاندن چرخ زندگی در کنار کارامد بودن و کارآفرینی از زنان روحیه‌ای با مسئولیت پذیری بالایی می‌سازد و این روحیه درکنار سایر مسئولیت‌ها از بانوان در عرصه اجتماعی نیروی بالقوه و پرتوانی خواهد ساخت.

لزوم افزایش سطح دانش علمی و کاربردی بانوان در عرصه عمل در زمینه‌های مختلف و در حوزه دانش اقتصاد از چگونگی تولید تا بازاریابی و فروش بسیار اهمیت دارد.
برگزاری نمایشگاه و همایش‌های بین المللی بمنظور نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار فرصتی مغتنم برای شناسایی و ارائه توانمندی‌های بانوان در عرصه‌های مختلف تولیدی و تجاری است و همایش‌ها شرایط لازم را برای گردهم آمدن زنان برجسته کارآفرین ایجاد کرده و علاوه بر ارائه توانمندی‌های خود با ظرفیت‌ها و فعالیت‌های دیگر بانوان کارآفرین در نقاط مختلف کشور و خارج از آن آشنا می‌شوند و ضمن تبادل اطلاعات به گسترش زمینه‌های کاری خود می‌پردازند.
به عهده زنهاست تا زنانی که هم رشته و همکار هستند یکدیگر را پیدا کنند و با شبکه سازی و خوشه سازی تحت لوای یه برند بتوانند تولیدات و هنرمندی‌های خود را با قدرت بیشتر به منصحه ظهور برسانند.

زنان باید امروز به دانش و مارکتینگ تجارت آشنا باشند و آن را بیاموزند، دنیای آینده دنیای تجارت الکترونیک است. از تولیدکنندگان و کارخانه داران باید درخواست کرد تا با بستن قرارداد با بانوان تولیدکننده از آن‌ها حمایت کنند. باید از مسئولان ذیربط و دولتمردان خواست تا در بخش توسعه تجارت، نقدینگی زنان کارآفرین را بالا ببرند.
زنان کارآفرین نیاز به افزایش نقدینگی دارند تا بتوانند ارزش افزوده شرکت و تولیدات خود را بالا ببرند و آن را گسترش دهند که دراین جا نقش دولت به عنوان بازوی حمایتی بسیار پررنگ است.

زنان می‌توانند نقش خوبی در توسعه پایدار کشور داشته باشند و با سرمایه گذاری مناسب دراین خصوص پیشرفت چشمگیری داشته باشند.
در حال حاضر ایران همچون بسیاری از کشور‌ها از نیرو‌های خانم‌های خانه دار‌ی برخوردار است که این مهم رقم ۸۴ درصد را نشان میدهد و سهم سی درصدی در درامد تولید ملی کشور دارند ما نیز می‌توانیم مثل دیگر کشور‌ها از این نیروی عظیم بهره لازم را ببریم. در حال حاضر بیشتر شرکت‌های زنجیره‌ای پوشاک در دنیا کالا‌های خود را توسط خانواد‌ها تولید می‌کنند لذا می‌توانیم از این گروه‌های پنهان کارآمد استفاده کنیم. فقط در این میان نیازمند برنامه ریزی دقیق و هدفمند هستیم به طوری که می‌توان با ایجاد تعاونی‌های کوچک تولید از این ظرفیت و توانمندی که تا امروز کمتر مورد توجه قرار گرفته در توسعه کشور در وجوه مختلف بهره برد ضمن اینکه علاوه بر اثرات انگیزشی می‌توان به افزایش اشتغالزایی نیز کمک کرد.

حمایت اززنان در بحث بنگاه‌های اقتصادی کوچک و توانمند سازی زنان و استفاده از پتانسیل آن‌ها در خط مقدم سیاست اقتصاد کلان به کار گرفته شود و بدانند که توانمندسازی زنان در حوزه اقتصاد و عدم تفکیک جنسی در بحث اقتصاد، به طور قطع در فقرزدایی و بهبود سازوکار‌های اقتصادی بسیار موثر است.

نویسنده: فائزه توکلی؛ دانشجوی دکتری تاریخ و عضو زنان پژوهشگر تاریخ

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار