گوناگون

نوشیدنی های گیاهی مفید برای کنترل کلسترول

نوشیدنی های گیاهی مفید برای کنترل کلسترول

پارسینه: زمانی که کلسترول بد خون بالا باشد، مشکلات قلبی، گرفتگی رگ‌ها و عروق و به دنبال آن فشار خون بالا را به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین مهم است که بتوانید برای کاهش میزان کلسترول‌تان برنامه‌ریزی کنید.

در این گزارش با شش چای گیاهی برای کاهش کلسترول آشنا خواهید شد؛ اما نکته مهم این است که اگر سبک زندگی‌تان را تغییر ندهید، استفاده از این دمنوش‌ها هم فایده‌ای نخواهد داشت. این دمنوش‌ها در کنار تغییر سبک زندگی، داشتن تغذیه سالم و تحرک بیشتر، نتایجی به مراتب بهتر از خودشان به جا خواهند گذاشت.

هشدار: در صورتی که باردار هستید یا بیماری فیزیکی یا روحی خاصی دارید، قبل از مصرف دمنوش‌ها با پزشکتان مشورت کنید.

چای سبز

طی سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی تاثیرات مثبت چای سبز بر سلامت عمومی بدن انجام شده است و اغلب این تحقیقات هم نتایج خوبی به دنبال داشته‌اند. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است که نه تنها برای سلامت عمومی بدن مفید واقع می‌شود؛ بلکه می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را هم به طور خاص کاهش دهد. با اینکه برای نشان دادن تاثیر این چای بر کاهش سطح کلسترول خون به تحقیقات بیشتری نیاز است؛ اما در سالم بودن این چای شکی نیست. می‌توانید روزانه دو فنجان چای سبز بنوشید و علاوه بر مزایای خوب آن بر قلب به کارکرد بهتر مغزتان کمک کرده، ریسک ابتلا به دیابت را کم کنید و وزنتان را هم کاهش دهید. بعضی معتقدند طبع چای سبز سرد است و در عین حال منجر به کاهش فشار خون می‌شود؛ بنابراین سعی کنید از اصلاح‌کننده‌های طبع در کنار این چای بهره ببرید.

چای اولانگ

یکی از انواع خوش طعم چای، چای اولانگ است که خوشبختانه در کشور ما هم به فروش می‌رسد. چای اولانگ برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید عمل می‌کند. نوشیدن این چای باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود. جالب است بدانید مصرف این چای سطح قند خون را هم به خوبی مدیریت کرده و مانع از بالا رفتن آن خواهد شد. تمامی این عوامل در کنار هم باعث بهبود سلامت قلب و بهبود سلامت عمومی بدن می‌شود.

چای سیاه

۷ نوشیدنی گیاهی مفید برای کنترل کلسترول

‌می‌رسیم به پر طرفدارترین چای در ایران؛ یعنی چای سیاه. خوب است بدانید که این چای هم مثل هم خانواده‌های دیگرش سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل هم می‌تواند مانع از بالا رفتن کلسترول خون یا کاهش آن شود؛ البته به شرط اینکه با شکلات‌ها و شیرینی‌های چرب همراه نشود. چای سیاه هم مثل چای اولانگ باعث کنترل سطح قند خون می‌شود، فشار خون را کنترل می‌کند و به سلامت سیستم گوارش هم کمک خواهد کرد. مهم این است که انواع چای را به بهانه شیرین کردن با استفاده از شکر، قند و خوراکی‌های مضر همراه نکنید که نه تنها خواص مثبتشان از بین می‌رود؛ بلکه خودشان هم مشکل‌ساز خواهند شد.

دمنوش زنجبیل

خوشبختانه علم دارو‌های گیاهی آنقدر پیشرفت کرده که روز به روز انواع متنوع‌تری از دمنوش وارد بازار می‌شوند و از خواص مختلف آن‌ها برای لاغری، تقویت اعصاب و ... استفاده می‌شود. در ایران هم برند‌هایی به صورت تخصصی روی خواص انواع دمنوش‌ها مثل دمنوش بابونه (آرامش بخش)، دمنوش نعناع (مقوی معده)، دمنوش گل گاو زبان (مقوی قلب) و سایر دمنوش‌ها مثل رازیانه و بِه کار می‌کنند.

علم گیاهان دارویی ثابت کرده که استفاده از بعضی دمنوش‌ها برای کاهش کلسترول مفید است و یکی از این دمنوش‌ها، دمنوش زنجبیل است. نتایج یک پژوهش نشان داده است که استفاده از دمنوش زنجبیل نه تنها منجر به کاهش کلسترول بد می‌شود؛ بلکه کلسترول خوب خون را هم افزایش خواهد داد.

مطالعه دیگری هم روی حیوانات انجام شده که تاثیر استفاده از زنجبیل بر کاهش فشار خون را مثل یکی از دارو‌های شیمیایی موجود در بازار می‌داند. البته برای گرفتن نتایج قطعی نیاز به انجام پژوهش‌های بیشتری است؛ اما تا آن زمان استفاده متعادل از زنجبیل را می‌توانید در برنامه روزانه‌تان داشته باشید.

چای قرمز

یکی دیگر از انواع چای که می‌توان استفاده از آن را برای کاهش سطح کلسترول بد خون مد نظر داشت، چای قرمز است. این چای هم مثل بسیاری از خوراکی‌های قرمز دیگر سرشار از آنتی اکسیدان است که منجر به کاهش التهاب بدن و اکسیداتیو شدن اعضا می‌شود؛ بنابراین خواص مبارزه با سرطان را در خودش جا داده است. این چای علاوه بر کاهش تری گلیسرید و کلسترول بد یا LDL منجر به افزایش کلسترول خوب خون یا HDL می‌شود؛ بنابراین بهتر است قبل از استفاده با مزایا و عوارض جانبی ناشی از مصرف آن آشنا شوید.

دمنوش شوید

۷ نوشیدنی گیاهی مفید برای کنترل کلسترول

اگرچه استفاده از دمنوش شوید در شرایط خاصی مثل افسردگی و بارداری به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و می‌تواند اثرات منفی به دنبال داشته باشد؛ اما در صورتی که دچار این موارد نیستید و شرایط خاصی ندارید، می‌توانید از دمنوش شوید برای کاهش کلسترول بد خون کمک بگیرید. شوید سرشار از آنتی اکسیدان است، قند خون را تنظیم می‌کند و می‌تواند برای لاغری هم مفید واقع شود.

در کنار دمنوش‌ها استفاده از بعضی عرقیات گیاهی هم برای کاهش کلسترول خون توصیه می‌شود؛ بنابراین اگر تا به امروز هر بار که صحبت از عرقیات گیاهی شده فقط به گلاب فکر کرده‌اید؛ خوب است بدانید عرقیجات مفید دیگری هم هستند که هر کدام برای دسته‌ای از مشکلات مفید عمل می‌کنند. در این میان عرق شوید و عرق آویشن به کاهش کلسترول خون کمک می‌کنند.

مراقب تداخل دارویی باشید!

پاسخ به سوال بالا مثبت است. واقعیت این است که علی رغم سالم بودن گیاهان و کمبود عوارض جانبی‌شان، ممکن است با بعضی دارو‌های شیمیایی تداخل پیدا کنند. به طور کلی دارو‌های گیاهی بسته به موادی که داخلشان وجود دارد؛ ممکن است با دارو‌های متفاوتی تداخل پیدا کنند:

اگر از وارفارین یا سایر دارو‌های رقیق کننده خون استفاده می‌کنید، باید بدانید نوشیدن دمنوش کرنبری می‌تواند منجر به خونریزی داخلی شود.

دمنوش زنجبیل و دمنوش جینسینگ همین مشکل را با آسپرین‌ها و سایر دارو‌های رقیق کننده خون ایجاد می‌کنند. جینیسینگ ممکن است با دارو‌های فشار خون و دیابت مثل انسولین، تداخل منفی پیدا کند.

کافئین موجود در بعضی انواع چای و دمنوش گیاهی می‌تواند برای کسانی که از مواد مخدری مثل کوکائین و متامفتامین (شیشه و موارد مشابه) استفاده می‌کنند، مضر واقع شود.

اگر به صورت روزانه از قهوه کمک می‌گیرید، از دمنوش‌هایی با کافئین کمتر استفاده کنید؛ چون کافئین زیاد منجر به بد خلقی و اضطراب خواهد شد.

قبل از مصرف سایر گیاهان دارویی هم درباره تداخل آن‌ها با دارو‌ها تحقیق کنید.

منبع: عصر ایران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد