زگیل تناسلی چیست؟ علائم، عوارض و درمان آن
پارسینه: زگیل تناسلی یکی از شایعترین انواع عفونتهای مقاربتی میباشند که هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرارداده و حداقل ۵۰ درصد افرادیکه زندگی جنسی فعالی دارند، به بیماری زگیل تناسلی مبتلا میشوند. همانطور که نام بیماری نشان میدهد، زگیلهای تناسلی، ناحیه تناسلی را تحت تاثیر قرارداده و باعث ایجاد زگیلهایی رنگ گوشت و یا شبیه گل کلم در ناحیه تناسلی و مقعد میشوند. دربیشتر موارد این زگیلها آنقدر کوچک بوده که دیده نمیشوند.
علائم ابتلا به زگیل تناسلی
در زنان زگیلهای تناسلی میتوانند در فرج، دیوارههای واژن، ناحیه بین آلت جنسی و مقعد و گردنه رحم ظاهر شوند. در مردان این زگیلها بر بالا یا دور آلت جنسی، روی کیسه بیضه و یا مقعد ظاهر میشوند. همچنین این زگیلها میتوانند در دهان و یا روی زبان افرادیکه رابطه جنسی دهانی با فرد آلوده داشتهاند، ظاهر شوند. نشانهها و علائم زگیلهای تناسلی شامل:
تورمهای کوچک، توسی و یا رنگ پوست در ناحیه تناسلی
چندین زگیل نزدیک به هم که تشکیل شکلی شبیه گل کلم میدهند
خارش و یا ناراحتی در نواحی جنسی
خونریزی هنگام رابطه جنسی
اغلب زگیلهای تناسلی آنقدر کوچک هستند که نمیشود آنها را با چشم غیر مسلح دید، اما بعضی اوقات این زگیلها تکثیر شده و در دستههای کوچک خود را نشان میدهند.
دلایل ابتلا به زگیل تناسلی
ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) باعث بوجود آمدن زگیلهای تناسلی میشود. ویروس پاپیلومای انسانی حدود ۴۰ شاخه دارد که بیشتر زگیلها در نتیجه ابتلا به شاخههای ۶ و ۱۱ این بیماری بوجود میایند. زگیلهای تناسلی در تماس جنسی منتقل میشود. در بیشتر مواقع سیستم ایمنی بدن شروع به کشتن زگیلها کرده و از رشد آنها جلوگیری مینماید. افرادیکه بیشتر از بقیه در خطر این بیماری هستند، شامل:
رابطه جنسی محافظت نشده با چندین شریک جنسی
ابتلا به سایر عفونتهای جنسی
رابطه جنسی با فردیکه در مورد سابقه جنسی وی چیزی نمیدانید
زندگی جنسی فعال در دوران جوانی
عوارض ابتلا به زگیل تناسلی
سرطان دهانه رحم با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) مرتبط میباشد. بعضی از انواع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) با سرطان فرج، مقعد و آلت جنسی مردان مرتبط میباشند. هرچند ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) همیشه باعث ابتلا به سرطان نمیشود، اما افراد مبتلا در خطر بیشتری نسبت به سایر افراد هستند و میبایست بطور منظم برای آزمایش پاپ اسمیر مراجعه نمایند.
زگیلهای تناسلی ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در دوران بارداری شوند. زگیلهای بزرگ شده میتوانند ادرار کردن را مشکل کند. در موارد نادر نوزادی که مادرش مبتلا به این بیماری است، در دهان خود زگیل میزند و برای برداشتن زگیل و باز کردن راه تنفس وی تحت جراحی قرار بگیرد.
چگونگی درمان زگیلهای تناسلی
متاسفانه درمانی برای کشتن ویروس پاپیلومای انسانی که عامل بوجود آمدن این زیگل هاست وجودندارد. پزشکتان میتواند زگیلها را با لیزر، منجمد کردن و یا داروهای شیمیایی از بین ببرد. برای زگیلهای بزرگ و یا زگیلهایی که سخت درمان میشوند، جراحی لازم است. بااینحال بازهم امکان برگشت بیماری وجود دارد.
پیشگیری از ابتلا به زگیلهای تناسلی
بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری پرهیز از رابطه جنسی پرخطر و محدود کردن رابطه جنسی با یک فرد غیر مبتلا است. استفاده از کاندوم هم یکی از دیگر از راههای پیشگیری است، هرچند که این گزینه از آنجا که کاندوم همه آلت جنسی و نواحی اطراف آن را نمیپوشاند، خطر ابتلا را بصورت ۱۰۰ کاهش نمیدهد. همچنین یک واکسن بنام گارداسیل (Gardasil) جلوی شاخههای خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی که باعث ابتلا به زگیلهای تناسلی میشود، وجود دارد که میشود در زنان ۹ تا ۲۶ ساله و مردان ۱۱ تا ۲۱ ساله استفاده شود. نوع دیگری واکسن بنام سراویکس (Cervarix) در برابر ابتلا به سرطان دهانه رحم محافظت کرده، اما تاثیری برروی زگیلهای تناسلی ندارد، این واکسن برای زنان بین ۱۰ تا ۲۵ سال قابل استفاده است.
ارسال نظر