رایج‌ترین دلایل خرابی درایو میکرومستر

رایج‌ترین دلایل خرابی درایو میکرومستر

در این مقاله قرار است شما را با خطاها و دلایل خرابی دو درایو پرکاربرد زیمنس و میکرومستر آشنا کنیم.

پارسینه:  این دو برند که پیشگامان تولید درایو در صنعت می‌باشند، از پرفروش‌ترین درایوها می‌باشند.

خطاهای شایع در درایو زیمنس

درایو دستگاه الکتریکی است که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می‌کند. از درایو به منظور بهبود کارایی و کنترل جریان موتورها استفاده می‌شود. درایوهای زیمنس در اثر دلایل مختلفی مانند استفاده مکرر، عدم سرویس دهی درست، نگهداری غلط و... دچار خرابی و مشکل می‌شوند. لازم به ذکر است که در صورت مشاهده این خطاها بهتر است سریعا اقدام به تعمیرات درایو زیمنس کنید. در شرایطی به هنگام خرابی، درایو خطاهایی را می‌دهد که در این قسمت به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

خطای اضافه جریان

خطای اضافه جریان یا Over current هنگامی رخ می‌دهد که پارامتر Acc برای زمان راه‌اندازی موتور کم درنظر گرفته می‌شود و به موجب آن تایم دور گرفتن موتور، کاهش و جریان لحظه‌ای درایو زیمنس افزایش می‌یابد. به عبارت دیگر زمانی که میزان جریان از بیشترین میزان تعیین شده بیشتر شود، خطای اضافه جریان رخ می‌دهد.

خطای گرمای بیش از حد

خطای گرمای بیش از حد یا Over Heat، همانطور که از نامش مشخص است موقعی رخ می‌دهد که درایو بیش از حد مجاز گرم شود. در این هنگام فن خنک کننده دستگاه روشن می‌شود تا دما را کاهش دهد. لازم به ذکر است که در شرایطی دلیل وقوع این خطا، خرابی فن می‌تواند باشد. میزان دمای مناسب برای هر درایو زیمنس، متناسب با کارکرد و ابعاد آن مشخص می‌شود.

خطای اضافه بار

اضافه بار یا Over Load زمانی که جریان زیادی به موتور در زمان راه اندازی درایو زیمنس وارد شود، رخ می‌دهد. همچنین اگر قطعات داخلی و یا IGBT دچار خرابی شود این خطا نمایان می‌شود. اضافه بار درصورتی که کنترل نشود می‌تواند باعث خرابی یا آتش سوزی شود. این خطا را با افزایش گشتاور، تغییر مد کاری و افزایش میزان ACC رفع کرد.

خطای اضافه ولتاژ

در داخل درایو زیمنس قطعه‌ای به نام ویستور قرار دارد که این ویستور با نقش حفاظتی که دارد، به هنگام افزایش ولتاژ می‌سوزد و خطای Over Voltage (خطای اضافه ولتاژ) رخ می‌دهد. درصورتی که ویستور به درستی کار نکند، به مدار قدرت آسیب وارد می‌شود.

خطای افت ولتاژ

مشکل افت ولتاژ یا Under Voltage هنگامی رخ می‌دهد که میزان ولتاژ از مقدار متوسط بیشتر باشد که در این زمان درایو زیمنس قطع می‌شود. سپس ورودی قطع می‌شود و به موجب آن میزان ولتاژ تغذیه نیز کاهش می‌یابد. به شرایط ایجاد شده، افت ولتاژ می‌گویند. همچنین یکی از دلایل دیگر خطای افت ولتاژ می‌تواند بخاطر نوسانات برق باشد.

خطای قطع فاز ورودی

این خطا همانطور که از نامش مشخص است به‌خاطر قطعی یکی از فازهای ورودی T، S و یا R و یا شل شدن آن‌ها رخ می‌دهد. همچنین امکان دارد اتصالات و کابل‌های درایو شل شده باشند.

خطای قطع فاز خروجی

همانند خطای قطع فاز ورودی، خطای قطع فاز خروجی هنگامی رخ می‌دهد که اتصالات فازهای خروجی (W، U و V) شل یا قطع شده باشد.

خطای اتصال کوتاه درایو

اتصال کوتاه یا Short Circuit وقتی رخ می‌دهد که جریان به جای عبور از مسیر اصلی خود، از مسیر دیگری گذر کند. درصورت بروز اتصال کوتاه، افت ولتاژ رخ می‌دهد.

خطای زمین

Ground Fault یا خطای زمین به خاطر قطع بودن سیم‌کشی و یا اتصالات به زمین رخ می‌دهد که برای رفع آن بهتر است اتصالات را چک و ارت را نصب کنید.

دلایل خرابی درایو میکرومستر

خراب شدن درایو یکی از چالش‌های بزرگ در صنعت است که در این بخش ما تلاش‌مان را کرده‌ایم تا راهنمایی جامع برای شما فراهم کنیم.

شل شدن اتصالات درایو میکرومستر

درصورتی که به وسیله کدهای خطای موجود نمی‌توانید مشکل را پیدا کنید، بهتر است اتصالات را چک کنید. اتصالات شل از رایج‌ترین مشکلات موجود در خرابی درایو میکرومستر است.

خرابی برد کنترل درایو میکرومستر

خرابی برد کنترل که به خاطر اتصالات غلط میان برد کنترل و درایو رخ می‌دهد، یکی از دلایل خرابی میکرومستر است که در این صورت باید اقدام به تعمیر درایو میکرومستر خود کنید.

خرابی کی پد درایو میکرومستر

در صورت خرابی کیپد، صفحه نمایش درایو میکرومستر بالا نمی‌آید. دلیل خرابی کی پد و روشن نشدن صفحه نمایش می‌تواند به دلایل دیگر مانند خرابی کابل یا طولانی بودن آن باشد.

خرابی ترمینال باتری

در صورت خرابی یا شل شدن ترمینال‌های باتری، جریان برق قطع می‌شود. اگر جریان عبور نکرد و هیچگونه خرابی، زنگ زدگی، شل شدگی و... در ترمینال باتری مشاهده نشد، باید اقدام به عیب‌یابی درایو میکرومستر کنید.

خرابی برد قدرت درایو میکرومستر

خرابی برد قدرت می‌تواند به دلایل خرابی اجزای داخلی آن مانند خازن، یکسوساز، سوئیچینگ درایو میکرومستر و... ایجاد می‌شود.

نکات ایمنی برای پیشگیری از خرابی درایو

درایو برای کارکرد درست و عدم خرابی نیاز به رسیدگی و رعایت نکاتی دارد. در این بخش لیستی از مواردی که باید در نگهداری از درایو رعایت کنید را نام می‌بریم.

  • میزان رطوبت محیط باید کم‌تر از 95% باشد.
  • جلوگیری از ورود گرد و غبار، گازهای خورنده، آلودگی، آب، نمک و روغن به درایو
  • اتصالات درایو باید به صورت صحیح و بدون زنگ‌زدگی انجام پذیرد.
  • عدم نصب درایو در محیط‌های لغزنده و خطرناک
  • پایه‌های درایو باید مرتبا تمیز شوند.
  • درایو باید در محیطی خنک، خشک و همراه با فن یا تهویه مناسب نگهداری شود و در معرض نور خورشید و گرما قرار نگیرد.
  • میزان دمای محیط مناسب است در بازه -10 الی 40 درجه سانتی گراد باشد.

همچنین شرایط بسیار دیگری نیز لازم است رعایت شود که برای اطلاع بیشتر بهتر است منوال را مطالعه کنید. در این شرایط بهتر است از فردی متخصص برای نصب و راه‌اندازی درایو استفاده کنید تا مراحل نصب را به درستی پیمایش کند.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی دلایل خرابی درایو میکرومستر و خطاهای رایج درایو زیمنس پرداختیم. همچنین در رابطه با نحوه صحیح نگهداری این درایوها و نکاتی که بایستی رعایت شوند صحبت کردیم. لازم به ذکر است که در این زمینه بهتر است در صورت مشاهده مشکلی در عملکرد درایو، با مراجعه به افراد متخصص و مجرب اقدام به تعمیر درایو زیمنس یا میکرومستر خود کنید.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار