در ماه هایی که به معرفی گلکسی اس 4 مانده بود، چند بار شنیدیم که مشکلاتی در طراحی و تولید پنل نمایشی آن بروز کرده و سامسونگ برای اینکه بتواند نمایشگری Full HD با قطر 5 اینچ و از نوع AMOLED تولید کند، به مانع برخورده. حتی یکی از گزارش ها با استناد بر مشکلات فنی، به در نظر گرفتن فناوری LCD برای این محصول اشاره داشت.
اما در 24 اسفند 91 که سوگلی سامسونگ معرفی شد، مثل تمام نسل های قبلی نام فناوری AMOLED در فضا طنین افکند. یک پنل تمام اچ دی از نوع Super AMOLED با تراکم 441 پیکسل در هر اینچ. تراکمی که بعد از نمایشگر 4.7 اینچی HTC One، در رده دوم دنیا قرار می گیرد -البته نه به تنهایی.
اما این نمایشگر، فقط یک نمایشگر دیگر نیست؛ یکی از دو نمایشگر برتر دنیای موبایل است. بنابراین واجب است از نزدیک به آن نگاه کنیم. تصویر زیر یک برش از چینش پیکسل ها است. اما اگر چشم شما عادت دارد که ساب [یا زیر] پیکسل های سه رنگ را کنار هم و در چهارخانه های تقریباً مربعی ببیند، حتما در شناسایی هر پیکسل این نمایشگر، دچار مشکل خواهید شد.
قاعده بازی این طور است، هر پیکسل از 8 ساب پیکسل تشکیل شده: 2 آبی، 2 قرمز، و 4 سبز؛ تعداد ساب پیکسل های سبز 2 برابر ساب پیکسل های قرمز و آبی است ولی اندازه آنها به نسبت قرمزها و آبی ها، کوچکتر است.
اما نکته دیگر در شکل قرار گیری ساب پیکسل ها است. برای اینکه از گیج شدن اجتناب کنیم، یک پیکسل واحد را در برش زیر جدا کرده ایم.
همان طور که می بینید این تک پیکسل شکل عمودی را در ذهن تداعی نمی کند ولی لقب "الماسی" مربوط به جهت و شکل پیکسل نیست، بلکه به شکل ساب پیکسل های سبز اشاره دارد. اگر دقت کنید ساب پیکسل های قرمز و آبی، مربع با گوشه های گرد هستند اما ساب پیکسل های سبز "شش گوش" با لبه های نرم. این چینش و شکل خاص برای حداکثر شدن تراکم پیکسل در پنل نمایشی بوده و همان طور که اکثر سایت ها اشاره کرده اند، نمایشگر گلکسی اس 4 را در قله این صنعت قرار می دهد.
گرچه نوع آرایش ساب پیکسل ها همچنان PenTile است (ساب پیکسل های سبز دو برابر قرمز و آبی اند) که معمولا برای چنین آرایشی ایراداتی بر شمرده می شود. اما با این تراکم پیکسل بالا، دیگر خبری از اثرات جانبی بد که قبلاً دیده می شد، نیست. به نظر می رسد نامگذاری "پیکسل های الماسی" هم برای دور کردن اذهان عمومی از بدنامی PenTile باشد.
شاید بپرسید چرا ابعاد ساب پیکسل های قرمز و آبی از سبز بزرگتر است؟ دلیل آن پایین تر بودن کارایی آنها است که برای دادن روشنایی کافی، باید بزرگتر باشند. اگر به تصویر بالا نگاه کنید، پیدا است که ساب پیکسل آبی حتی اندکی از ساب پیکسل قرمز هم بزرگتر است، علت این انتخاب بالا بردن کارایی و رسیدن به روشنایی مطلوب بوده.
اما نکته آخر هم به زاویه دار بودن پیکسل ها بر می گردد. همان طور که می بینید چیدمان خاص و نبوغ آمیز ساب پیکسل ها این الزام را پدید آورده که برای حداکثر سازی تعداد پیکسل های نمایشگر، سامسونگ آنها را با زاویه 45 درجه آرایش دهد. در نتیجه امکان استفاده از حداکثر مساحت پنل برای چاپ بیشترین تعداد پیکسل میسر شده.
سامسونگ در گلکسی اس 4 توانسته به بهترین شکل بر سختی های فنی غلبه و آن را با یک نمایشگر پیشرو به بازار معرفی کند. بنابراین اگر از نظر طراحی بشود به این تلفن ایرادی گرفت، از نظر کیفیت نمایشگر -که جزو مهمترین موارد هم هست- نمی توان ایرادی به آن وارد دانست.
منبع : نارنجی
ارسال نظر