چگونه جلوی اعتیاد به کار را بگیریم؟
پارسینه: اعتیاد به کار شدید میتواند مانند اعتیاد به مواد مخدر، تبعات بدی را به همراه داشته باشد و باید چنین اعتیادی نیز جدی گرفته شود.
از نظر بسیاری افراد موفق کسانی هستند که به صورت خستگی ناپذیر و شبانه روزی کار میکنند و در نتیجه با همین رویکرد میتوانند جهش شغلی را تجربه کنند. در این دیدگاه، فرد مانند تراکتور کار میکند و خسته هم نمیشود. این دیدگاه تا چه اندازه میتواند درست یا اشتباه باشد؟ آیا سخت کار کردن، آنهم به صورت پیوسته و شبانه روزی میتواند تضمین کننده موفقیت شغلی ما باشد؟
بسیاری از افرادی که معمولا از صبح تا شب و خیلی سخت مشغول کار کردن هستند، در دراز مدت دچار مشکلات متعددی میشوند، اما معمولا خودشان چنین باوری ندارند. معمولا این گروه تمایل دارند همه چیز به خوبی پیش برود و به همین دلیل، تنها گزینهای که دنبال میکنند، شدید و سخت کار کردن است. با وجودی که چنین روشی میتواند موفقیتهایی را به دنبال داشته باشد، ولی مشکلاتی را نیز به همراه دارد.
معمولا چنین افرادی هیچ حد و مرزی برای کار کردن خود قایل نیستند و اغلب دچار عارضه اعتیاد به کار میشوند. پس از مدتی، با دقت در زندگی این افراد به وضوح میبیند که آنها برای کار کردن زندگی میکنند و در واقع زندگیشان نیز تنها به کار کردن خلاصه میشود.
اعتیاد به کار شدید میتواند مانند اعتیاد به مواد مخدر یا حتی اعتیاد به بازی کامپیوتری، تبعات بدی را به همراه داشته باشد و باید چنین اعتیادی نیز جدی گرفته شود تا سلامت روحی و جسمی فرد را تحت تأثیر قرار ندهد.
اما راهکار چیست؟ چطور میتوانیم در کسب و کارمان موفق عمل کنیم، ولی دچار اعتیاد به کار نشویم؟ بین سخت کار کردن و هوشمندانه عمل کردن تفاوتهای زیادی وجود دارد. افرادی که هوشمندانه کار میکنند، نه تنها به موفقیتهای خوبی دست پیدا میکنند، بلکه بهرهوری بالاتری نیز دارند و دچار بیماری اعتیاد به کار نمیشوند. به منظور جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری اعتیاد به کار و برای هوشمندانه کار کردن به نکات ذیل توجه کنید:
برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنید نه پر کردن ساعت کاری
اگر تصور میکنید هر چقدر ساعات بیشتری کار کنید، نتیجه بهتری به دست خواهد آورد، سخت در اشتباه هستید. سخت کوشی خوب است، ولی به جای توجه به ساعت کاری، روی با برنامه ریزی درست روی رسیدن به اهداف کاری متمرکز شوید. اضافه کاری بیش از حد، ولی بدون فکر شما را به هیچ نقطه مثبتی نمیرساند. باید هوشمندانه برای ساعات کاری خود برنامه ریزی دقیقی داشته باشید.
اولویتها را مشخص کنید
یکی از اشتباهات معمول در افراد مبتلا به بیماری اعتیاد کاری، مشخص نکردن الویتهای کاری است. کارهای الویت دار هر روز را مشخص کنید. در پایان روز ببینید چقدر مطابق با الویتهای کاری پیش رفتهاید. با توجه به اهداف کاری، میتوانید الویتها را مشخص کنید.
تفویض درست کارها را یاد بگیرید
یکی از کلیدهای مهم دربهره وری، یادگرفتن روش درست تفویض مسئولیتها است. فهرستی از کارهایی که میتوانید به دیگران بسپارید تهیه کنید. با انتخاب درست، میتوانید کارها را به فرد کاردانی بسپارید و زمان خود را آزاد کنید. در این صورت زمان بیشتری برای رسیدن به امور اصلی در اختیار دارید.
برای کارها و مسئولیتهای خود محدودیت زمانی مشخص کنید
اگر عادت کردهاید که تمام طول روز کار کنید، برای کارها حتما محدودیت زمانی مشخص کنید. در ابتد شاید کمی سخت به نظر برسد، ولی مشخص کردن محدودیت زمانی برای کارها به سازماندهی بهتر امور کمک میکند و از هدر رفتن انرژی شما جلوگیری میکند. زمان خود را هوشمندانه مدیریت کنید.
از منابع موجودتان به خوبی استفاده کنید
از ابزارها و اپلیکیشنهای مدیریتی استفاده کنید. برای بهینه سازی کار و صرفه جویی در زمان، این ابزارها بسیار کمک کننده هستند.
استراحت کنید
بعد از انجام فعالیتهای خود، استراحت کنید. زمانی را برای استراحت خود اختصاص بدهید تا انرژی لازم برای ادامه مسیر را داشته باشید. ورزش و پیاده روی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و به افزایش بهره وری در محل کار کمک میکند.
منبع: دیجیاتو
ارسال نظر