گوناگون

بایدها و نبایدهای غذایی در حالت کم کاری تیروئید

پارسینه: کم کاری تیرووئید در اغلب موارد با مقداری افزایش وزن همراه است چرا که هورمون های ترشح شده از غده تیروئید عملکردهای زیادی در متابولیسم دارند. از همین رو مهم است تا افراد مبتلا به این حالت بدانند که چه غذاهایی را باید میل کنند و چه غذاهایی را از برنامه روزانه حذف کنند.

تغذیه شخصی که از کم کاری تیروئید رنج می برد باید بسیار متعادل باشد و از نظرشدت انرژی پایین باشد تا روند وزن گیری مربوط به این حالت محدود شود زیرا غده تیروئید نمی تواند این مسئله را تنظیم کند.

خوراکی های با انرژی پایین از جمله میوه ها و سبزیجات، غلات کامل مانند برنج قهوه ای، ‌شیر، ماست، ماکیان و ماهی های کم چرب باید در برنامه غذایی فرد گنجانده شود.

همچنین باید مطمئن شد که مقدار مناسب ید،‌ سلنیوم و روی نیز به بدن برسد زیرا غده تیروئید برای تولید ترشحات تیروئیدی نیاز به این سه ریز مغذی دارد. گردو یکی از بهترین منابع سلنیوم است. صدف، جگر و گوشت ها نیز سرشار از روی هستند و فرآورده های دریایی را می تواند منبع غنی ید دانست.

خوراکی هایی که باید از آنها اجتناب کرد.

بهتر است خوراکی های خیلی شور از برنامه غذایی فرد حذف شود زیرا ممکن است به سنتز هورمون های تیروئید آسیب بزند. گیاهان خانواده چلیپایی مانند( شاهی آبی، کلم، کلم بروکلی،‌ شلغم، تربچه، برگهای خردل)، ارزن و بادام زمینی مانع استفاده ید توسط غده تیروئید می شوند. اما از آنجا که گیاهان چلیپایی ذکر شده تاثیرخوبی بر سلامتی دارند، توصیه نمی شود که آنها به طور کامل از برنامه تغذیه کنار گذاشته شوند بلکه باید قبل از مصرف کمی آنها را پخت تا تاثیر سو آنها بر تیروئید کاهش یابد.

تداخلات دارویی

بیشترین هورمون سنتز شده ای که برای بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید تجویز می شود تیروکسین( T4 ) به شکل قرص است. اکثر بیماران باید در تمام طول عمر روزانه دارو استفاده کنند.

این دارو علائم کم کاری تیروئید را در افراد بزرگسال طی چند هفته بهبود می بخشد. برای اطمینان از تاثیر آن، دارو را همراه شیر،‌ نوشیدنی های سویا و مکمل های غذایی مانند کلسیم،‌ آهن،‌منیزیوم و روی مصرف نکنید.

منبع: www.Passportsante.fr

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار