گوناگون

توارث چقدر در ابتلا به سرطان موثر است؟

پارسینه: استادیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: وجود سابقه سرطان بین اعضای نزدیک خانواده احتمال دچار شدن به سرطان را افزایش می‌دهد.

سرطان بیماری است که در آن سلول‌های بدن در یک تومور بدخیم به طور غیرعادی تقسیم و تکثیر می‌شوند و بافت‌های سالم را نابود می‌کنند، سلول‌های سرطانی از ساز و کارهای عادی تقسیم و از رشد سلول‌ها جدا می‌افتد، علت دقیق این پدیده نامشخص است، اما احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس‌ها و مواد سرطان‌زا موثر باشد و چه بسیار بیماری‌هایی در سرطان وجود داشته و قابل معالجه بوده و در آتوپی تشخیص داده شده و علت مرگ عوارض ناشی از این بیماری غیرقابل درمان نبوده و باید به این گونه بیماری‌ها توجه دقیق داشت و البته به تازگی درمان این عوارض سبب شده که بیمار مدت‌ها پس از بیماری نیز به زندگی ادامه دهد.

حمید امامی در اصفهان در پاسخ به این سوال که احتمال بروز سرطان در چه سنینی وجود دارد، اظهار کرد: احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد، اما این بیماری با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد، سرطان تنها ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.

وی در ادامه افزود: تفاوت بارزی در میزان وقوع مرگ و میر ناشی از انواع سرطان در سراسر دنیا وجود دارد که برای مثال میزان مرگ و میر ناشی از سرطان معده در ژاپن چند برابر آمریکا است و در مقابل آن میزان مرگ و میر ناشی از سرطان ریه در آمریکا کمی بیش از دو برابر ژاپن است، مرگ و میر ناشی از سرطان پوست که بیشتر به علت ملانوم بدخیم است در نیوزلند شش برابر شایع‌تر از ایسلند است که مهم‌ترین علت آن تفاوت در معرض نور خورشید قرار گرفتن (یا نقص لایه ازن) به حساب می‌‌آید.

بورد تخصصی رادیولوژی ـ انکولوژی در مورد عوامل محیطی و تأثیرگذاری آن بر ایجاد بیماری مانند سرطان ادامه داد: عوامل محیطی در محیط اطراف وجود دارد و از جمله عوامل محیطی که در ایجاد سلول‌های سرطانی نقش دارد شامل آلودگی، مصرف دخانیات، مواد غذایی، مصرف الکل و برخی از پرتوها و نیز تکثیر ویروس‌ها است.

وی در مورد اینکه سرطان به چند طریق در بدن افزایش می‌یابد، اضافه کرد: سرطان به سه طرق مختلف در بدن افزایش می‌یابد که از جمله حمله سلول‌‌های سرطانی به بافت‌های مجاور، حمله سلول‌های سرطانی به دستگاه لنفاوی که در عروق لنفاوی حرکت کرده و به دیگر نقاط بدن می‌رسد و یکی دیگر از راه‌های افزایش سلول‌های سرطانی از طریق خون که به سیاهرگ‌ها و مویرگ‌ها حمله می‌کند و همراه خون به دیگر نقاط بدن می‌رسد.

امامی در مورد درمان‌های اصلی سرطان تصریح کرد: عمل جراحی و نمونه‌برداری از درمان‌های اصلی سرطان‌ها است، اما در درمان بعضی از سرطان‌ها از ترکیب چند روش استفاده می‌شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد پیوند مغز استخوان اضافه کرد: بیمارانی که به شیمی درمانی خوب جواب دهند، پیوند مغز استخوان صورت می‌گیرد که در این روش سلول‌های سرطانی از بین می‌رود و سیستم دفاعی بدن دوباره فعال می‌شود.

وی بیان کرد: دخانیات عامل شناخته شده سرطان است و سبب سرطان‌های بسیاری از جمله سرطان لب، حنجره، ریه، معده، مثانه و کلیه می‌شود.

امامی اضافه کرد: با توجه به پیشرفت‌های جراحی و ساخت داروهای جدید و سیستم‌های رادیوتراپی در مجموع حدود ۶۰ درصد بیماران سرطانی که بیماری آنها در مراحل اولیه تشخیص داده شود قابل درمان هستند.


منبع:ندای انقلاب

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار