۸ عامل چاقي کارمندان
پارسینه: محققان در جديدترين مطالعات خود فهرست مشاغلي را منتشر کرده اند که افراد را دچار اضافه وزن ميکند، از سوي ديگر عواملي که موجب اين چاقي ميشود نيز معرفي شده اند.
تحقيقات جديد دريافته است که معلم يا مهندس بودن فرد را بيشتر در معرض خطر افزايش وزن قرار ميدهد.
اين نظرسنجي نشان داد احتمال اينکه کارگرهاي کارخانه يا دانشمندان چاق باشند بسيار اندک است.اين بررسي توسط شرکت تحقيقات شغلي کريير بيلدر در امريکا و با نظرسنجي از سه هزار و 700 کارمند و کارگر انجام شده است.
اين بررسي همچنين نشان داد 55 درصد از کارمندان خود را دچار اضافه وزن ميدانند.
آنها همچنين دريافتند 41 درصد افزايش وزن در نتيجه شغل کنوني آنهاست و از اين تعداد 59 درصد 4.5 کيلوگرم بيشتر وزن اضافه کرده بودند.
مشاغلي که موجب بيشترين اضافه وزن ميشوند:
1- دستيار اداري- معاونت (69 درصد)
2- مهندس (56 درصد)
3- معلمي و تدريس( 51 درصد)
4- پرستار (51 درصد)
5- تکنيسينهاي فناوري اطلاعات IT(51 درصد)
6- مشاغل حرفه اي حقوقي (48 درصد)
7- اپراتورهاي دستگاه و کارگران کارخانه (45 درصد)
8- دانشمندان ( 39 درصد )
فقط کمتر از يک سوم از اين افراد بيش از 9 کيلوگرم اضافه وزن داشتند.
اما درآمد داشتن هميشه به معني اضافه وزن بيشتر نيست: 16 درصد از تمامي کارگران و کارمندان گفتند در شغل کنوني شان وزن کم کرده اند.اين نظر سنجي نشان داد آنهايي که وزن اضافه کرده اند به دليل قرار گرفتن در معرض استرس و ساعتها پشت ميز نشيني دچار اين وضعيت شده اند.آنها همچنين مصرف هله و هوله را به عنوان يکي از دلايل عادت غذايي ناسالم و مهمترين دليل براي افزايش اندازه دور کمر خود ميدانند.
اين بررسي همچنين نشان داد کارمندان در حين کار مراقب مصرف غذا و ميزان کالري که به بدن خود ميرسانند نيستند.بيش از نيمي از کارمندان تاييد کردند که دستکم هفته اي يک بار، بيرون از منزل غذا ميخورند و يک چهارم نيز سه وعده يا بيشتر اقدام به اين کار ميکنند. آنچه که افراد آنها را مقصر افزايش وزن ميدانند:
- ساعتها پشت ميزنشيني (56 درصد)
- خوردن به خاطر استرس (35 درصد)
- خوردن غذا در بيرون از خانه به طور منظم (26 درصد)
- نوشيدنيهاي شيرين در محل کار (17 درصد)
- نخوردن وعدههاي غذايي به خاطر کمبود زمان (17درصد)
- جشنهايي که در محل کار برگزار ميشود (17درصد)
- فشار براي خوردن غذاهايي که همکاران تعارف ميکنند (9 درصد)
- ساعتهاي بيکاري (4 درصد)
اندکي کمتر از 50 درصد از کارمندان و کارگران مورد بررسي، رفتن به باشگاههاي ورزشي را دستکم سه بار در هفته، گزارش کردند.حدود 30 درصد اعلام کردند ورزش ميکنند اما نه به طور منظم و 11 درصد نيز اصلا تن به ورزش نميدادند.
چگونه با خروپف مقابله کنيم؟
خروپف کردن که جزو اختلالات خواب به حساب ميآيد ميتواند به يک مشکل پزشکي جدي موسوم به «وقفه تنفسي حين خواب» تبديل شود که نه تنها آزاردهنده است بلکه حتي ميتواند در مواردي کشنده باشد.اگر شما هم با اين اختلال دست به گريبان هستيد با عمل کردن به چند توصيه ساده ميتوانيد آن را برطرف کنيد و يا کاهش دهيد. اين توصيهها عبارتند از:
به پهلو بخوابيد: افرادي که عادت دارند طاقباز و روي کمر بخوابند، بيشتر مستعد خروپف کردن هستند چرا که اين وضعيت باعث ميشود عضلات گلو شل شوند و در نتيجه مسير جريان هوا را مسدود کنند.
وزن خود را کاهش دهيد: چاقي نه تنها موجب بروز ديابت و بيماريهاي ديگر در افراد ميشود بلکه مشکل خروپف را نيز تشديد ميکند. چاقي گردن باعث ميشود تا مسير جريان هوا باريک شده و هنگام تنفس، صداي بلندي از دهان خارج شود.
از بالشهاي بيشتري استفاده کنيد: با گذاشتن تعداد بيشتري بالش زير سرتان آن را در وضعيت راست نگه داريد.
گذاشتن بالشهاي بيشتر زير سر باعث ميشود سرتان در وضعيتي بالاتر از قفسه سينه قرار گيرد و خروپف را کاهش ميدهد.
سيگار را ترک کنيد: استعمال سيگار براي سلامت بدن مضر است زيرا بيماريهاي قلبي و سرطان را به همراه دارد. علاوه بر اين، سيگار کشيدن باعث ميشود از توانايي بدن در استفاده از اکسيژن کاسته و به خروپف منجر شود.
ارسال نظر